18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Midtjylland Champions League, voorspelling – wedden, quotes en tip 25 november 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – FC Midtjylland, Champions League
Aanvang: Woensdag 25 november, 21.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.29

Ajax kan met een overwinning een grote stap zetten naar overwinteren in de Champions League. FC Midtjylland is nog puntloos in groep D. Dit is een duel tussen de koplopers van Nederland en Denemarken. In deze voorbeschouwing lees je voorspellingen, tips en quotes die ondersteunen bij het wedden op Ajax – FC Midtjylland. 

Goals, goals, goals

De spelers van Ajax zullen niet moe zijn in aanloop naar het duel met Midtjylland. Heracles Almelo gaf geen enkele tegenstand en werd met 5-0 verslagen. In de Eredivisie heeft Ajax de laatste weken geen moeite gehad om te winnen. Na de 0-13 overwinning bij VVV-Venlo werden Fortuna Sittard, FC Utrecht en dit weekend Heracles Almelo allemaal gemakkelijk verslagen. Ajax is koploper in de Eredivisie en scoorde maar liefst 37 doelpunten in negen wedstrijden. Gemiddeld scoort Ajax meer dan vier doelpunten per competitiewedstrijd. 

In de Champions League staat Ajax er na de overwinning uit bij FC Midtjylland goed voor. Halverwege de groepsfase staan de Amsterdammers op vier punten, evenveel als Atalanta. Koploper Liverpool heeft negen punten verzameld. Met een overwinning op Midtjylland kan Ajax een grote stap zetten naar overwinteren in de Champions League, zeker als Liverpool weet te winnen van Atalanta. 

Wat opvalt bij Ajax , is de hoeveelheid spelers die scoorden dit seizoen. Dertien spelers verdeelden dit seizoen de doelpunten bij de Godenzonen. Dušan Tadić is de topscorer: de aanvoerder scoorde negen doelpunten.

Kansloos in Champions League

Waar FC Midtjylland in de Champions League nog puntloos is, zijn de Denen in hun eigen competitie koploper. Afgelopen weekend werd AGF met 1-2 verslagen, waardoor Midtjylland de eerste plaats pakte. In de Champions League werd van alledrie de tegenstanders verloren. Tegen Ajax waren de Denen het dichtst bij een resultaat, maar uiteindelijk werd met 1-2 verloren.

De goal van Anders Dreyer tegen Ajax was het enige Midtjylland-doelpunt in de Champions League dit seizoen. Er werden al wel acht tegendoelpunten geïncasseerd. FC Midtjylland speelt tot nu toe dus een kansloze groepsfase.

Het meeste gevaar van FC Midtjylland zal waarschijnlijk komen van de buitenspelers. Anders Dreyer en Pione Sisto zijn de gevaarlijkste aanvallers van de ploeg. Dreyer scoorde dit seizoen al zeven doelpunten en gaf vijf assists. Zijn compagnon Sisto vond vijf keer het net en bereidde één doelpunt voor. 

Vorige editie

Het vorige duel tussen Ajax en FC Midtjylland stond in het teken van corona. Een aantal spelers van Ajax testte positief, maar dit bleek achteraf niet te kloppen. Op het laatste moment werden er nog een aantal Ajacieden ingevlogen. Uiteindelijk heeft deze ‘coronasoap’ Ajax niet benadeeld. Vroege goals van Antony en Dušan Tadić zorgden voor een 0-2 voorsprong. De tegengoal werd nog gemaakt door Anders Dreyer, maar een comeback zat er niet in voor Midtjylland. 

Voor dit duel mist Ajax alleen Mohammed Kudus en Antony vanwege blessures. 

Ajax – FC Midtjylland tip

Ajax is de torenhoge favoriet voor het duel met FC Midtjylland. Na de overwinning in Denemarken, ondanks de afwezige spelers en turbulente voorbereiding, valt te verwachten dat er in Amsterdam ook gewonnen gaat worden. De sterke vorm in de competitie laat ook zien dat Ajax in vorm en klaar is om een belangrijke stap te zetten in de Champions League. De tip voor deze wedstrijd: wedden op ‘Ajax wint’ met een quote van 1.29 bij Toto.

Ajax – FC Midtjylland Champions League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Ajax: 1.29
Gelijkspel: 5.60
Winst FC Midtjylland: 8.10