18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Emmen voorspelling – wedden, quotes en tip 25 augustus 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – FC Emmen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 25 augustus 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint en over 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.34

In speelronde drie van de Eredivisie staat Ajax – FC Emmen op het programma. Een titelfavoriet tegen een degradatiekandidaat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Europees en Eredivisie groot verschil

Het lijkt er soms op dat Erik ten Hag zijn spelers niet kan motiveren voor een Eredivisie-wedstrijd. Dat kan komen door de kwalificatie van de Champions League. Een paar weken terug speelde Ajax gelijk, uit bij Standard Luik. Dat was een prima resultaat, ondanks dat de club uit Amsterdam een 0-2 voorsprong weggaf. Vier dagen later, kwam het ook niet verder dan een gelijkspel tegen Heracles Almelo. De week erna won Ajax met veel overtuiging van Standard Luik. De Belgische club had niks te vertellen in de Johan Cruijff Arena. Een aantal dagen later mochten de Amsterdammers op bezoek bij VVV-Venlo. Het spel was weer een stuk minder dan een paar dagen daarvoor. Het bleef lang 0-0, dat kwam ook door een goed keepende Lars Unnerstall. In de 88e minuut besliste Dušan Tadić de eindstand op 0-1.

Afgelopen woensdag speelde Ajax tegen Dynamo Kiev voor de kwalificatie van de Champions League. De Amsterdammers wonnen die wedstrijd op fraaie wijze met 3-1 en staan daardoor al met een been in het eindtoernooi. De vraag is dus of de spelers in staat zijn die goede lijn nu wel een keer door te trekken in de Eredivisie. De bookmakers denken van wel, want er staat maar een quote van 1.12 op de voorspelling dat Ajax wint van FC Emmen.

Weer met beide benen op de grond

FC Emmen zal moeten wennen dit seizoen, want het speelt voor het eerst mee in de Eredivisie. In de eerste Eredivisie-wedstrijd ooit van de club, werd er met 1-2 gewonnen van ADO Den Haag. Dit zorgde natuurlijk voor ontzettend veel euforie bij zowel de spelers en staf als de supporters. In de tweede wedstrijd was AZ de tegenstander. Die club stond bovenaan, omdat het een week eerder NAC versloeg met 5-0. FC Emmen kon net als de club uit Breda niet erg veel weerstand bieden. Het wist na een vroege tegentreffer nog wel terug te komen tot 1-1, maar daarna liep AZ uit. Na 90 minuten stond er een eindstand van 1-4 op het scorebord.

FC Emmen weet dus weer waar het staat en zal realistisch blijven. Door het verlies in de tweede wedstrijd – en natuurlijk door het kwaliteitsverschil – is de quote op de voorspelling dat Emmen wint van Ajax hoog:  14.50 bij Toto.

Opvallende quotes

Ajax scoorde in beide Eredivisie-wedstrijden maar één keer. De bookmakers denken dat er bij Ajax – FC Emmen meer goals gaan vallen. Op minder dan 2.5 goals staat een quote van 2.10. Meer dan 2.5 doelpunten heeft een quotering van 1.67. Uit die quotes blijkt dat de bookmakers veel doelpunten verwachten. Die kans is ook groot als je kijkt naar beide elftallen.

Ajax – FC Emmen tip

De Amsterdammers zijn natuurlijk duidelijk favoriet voor de zege tijdens Ajax – FC Emmen. De doordeweekse wedstrijd mag geen effect hebben op dat duel. Bij Ajax krijgen ook vaak andere spelers de kans in dit soort duels. Zij zullen zich willen laten zien om zo een basisplaats af te dwingen. De tip voor deze wedstrijd is dat Ajax wint en dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling heeft een quote van 1.34 bij Toto.

Ajax – FC Emmen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.12
Gelijkspel: 8.30
Winst FC Emmen: 14.50