18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – AZ wedden, tips en quotes 29 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – AZ, Eredivisie
Aanvang: zondag 29 april, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

Ajax moet, in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie, de aanval van AZ afslaan in de Johan Cruijff Arena.

Ajax wil tweede worden in dramaseizoen

Het is het hele jaar al hommeles in Amsterdam. Een seizoen zonder Europees voetbal, ontslagen leden van de technische staf, boze supporters en wéér geen prijs. Ook na het aanstellen van trainer Erik ten Hag voetbalt Ajax niet goed genoeg.

Twee weken geleden vond het zoveelste dieptepunt van dit seizoen plaats: PSV pakte dankzij een 3-0 overwinning op Ajax de titel, dat de wedstrijd uitspeelde met negen man na twee rode kaarten. Daarna belaagden supporters de spelersbus van Ajax.
Een seizoen om snel te vergeten dus.

Ajax kan de jaargang enigszins positief afsluiten door AZ achter zich te houden op de ranglijst. Het verschil is met twee wedstrijden te gaan nog vijf punten.

Swingend AZ machteloos tegen traditionele top drie

AZ is dit seizoen een apart verhaal. De Alkmaarders doen voor geen enkele ploeg onder en voetballen geregeld tegenstanders compleet ondersteboven. Alleen tegen PSV, Feyenoord en Ajax loopt het ook dit jaar voor geen meter. In de competitie waren PSV (2-3 en 2-3), Feyenoord (1-2 en 0-4) en Ajax (1-2) te sterk voor de nummer drie van de Eredivisie.
Ook in de beker lukte het AZ niet om een Nederlandse topclub te verslaan. Afgelopen zondag verloor de club uit Alkmaar vrij kansloos met 3-0 van Feyenoord, waardoor een seizoen met mooi AZ-voetbal geen prijs oplevert.

Een geweldige eindspurt kan een tweede plaats opleveren. Dan moet er wel gewonnen worden van Ajax en moeten de Amsterdammers ook de laatste speeldag uit bij Excelsior verliezen. AZ moet dan de laatste competitiewedstrijd in het eigen AFAS Stadion afrekenen met PEC Zwolle.

Geblesseerd en afwezig

De Amsterdammers hebben een aardige ziekenboeg. Joël Veltman is de laatste toevoeging aan de lappenmand. De verdediger liep in de gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1) een knieblessure op. Eerder bleek het al einde seizoen voor Frenkie de Jong, Carel Eiting, Nick Viergever, Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven. Ook Siem de Jong is er niet bij. De middenvelder zit een schorsing uit na zijn rode kaart tegen PSV.

Bij AZ iets minder personele problemen. Calvin Stengs is al het hele seizoen geblesseerd. Ook Marko Vejinovic revalideert al maanden van een kruisbandblessure. Jeremy Helmer is net als Stengs en Vejinovic niet beschikbaar voor Ajax-uit. Hij herstelt nog van een hamstringblessure.

Onderlinge geschiedenis

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in Alkmaar. AZ kwam na een benutte strafschop van Alireza Jahanbakhsh op voorsprong, maar zag Ajax uiteindelijk winnen dankzij treffers van Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne.

De laatste thuisoverwinning van AZ op Ajax dateert alweer van bijna vijf jaar geleden. In 2013 wonnen de Alkmaarders met 3-2 van de Godenzonen. Uit de afgelopen vijf edities van AZ – Ajax haalden de gastheren slechts één punt. Ajax was vier keer te sterk (0-1, 0-3, 1-3 en 1-2) en een keertje eindigde het duel in een gelijkspel (2-2).

Ajax – AZ tip

Heel Alkmaar werkte de afgelopen weken toe naar de bekerfinale van afgelopen zondag. Het eindigde door de nederlaag van AZ in een anticlimax. Dat kan zijn weerslag hebben op de wedstrijd in Amsterdam.
Ajax voetbalde een week geleden tegen VVV de frustratie van zich af en lijkt vastberaden om de tweede plaats vast te houden. Een kleine thuisoverwinning voor Ajax lijkt daarom het meest waarschijnlijk. Tip: winst Ajax met een quote van 1.58 bij Toto.

Ajax – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.58
Gelijkspel: 4,19
Winst AZ: 4.73