18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Atalanta Bergamo voorspelling – wedden, quotes en tip 9 december 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – Atalanta Bergamo, Champions League
Aanvang: woensdag 9 december 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.24

Een van deze twee clubs gaat zich melden in de knock-outfase van de Champions League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – Atalanta Bergamo.

Verbetering

Het fijne aan al gespeeld hebben tegen een club en die dan later opnieuw ontmoeten is dat je weet hoe je die ploeg kunt bespelen. In het geval van Ajax en Atalanta Bergamo is de belangrijkste boodschap voor de Amsterdammers dat het een betere tweede helft moet spelen. Met 0-2 voor de rust ingaan is namelijk uitstekend, maar wanneer je aan het einde van de rit gelijkspeelt, heeft die goede eerste helft niet zoveel nut gehad.

Ajax had natuurlijk gehoopt minimaal een punt te behalen tegen Liverpool, om zo een betere uitgangspositie te behalen. De 1-0 in Engeland was daarom toch een tegenvallend resultaat. Deze werd ook nog eens gevolgd door een 1-2 in nederlaag eigen huis tegen FC Twente.

Voordeel van het verrassende verlies afgelopen weekend, is dat Ajax in ieder geval wakker zal zijn geschud voor dit cruciale treffen met Atalanta.

Uitgerust

Iedereen hoopt natuurlijk dat een voetbalwedstrijd doorgang kan vinden en dat slecht weer geen roet in het eten gooit. Alleen Atalanta Bergamo zal het niet erg vinden dat dit gebeurde afgelopen weekend. De competitiewedstrijd op bezoek bij Udinese werd door hevige regenval geannuleerd en moet later ingehaald worden. Daardoor zijn de Italianen uitstekend uitgerust voor het belangrijke treffen met Ajax, om opnieuw door te gaan in de Champions League.

Vorig jaar leek Atalanta het voor elkaar te boksen om Paris Saint-Germain uit te schakelen. Dat lukte niet, maar ondanks dat kreeg de ploeg de handen op elkaar voor het vertoonde spel en de goede resultaten. Opvallend is dat de wedstrijden de laatste tijd minder spectaculair zijn dan voorheen, met maximaal twee goals per duel in de laatste vijf wedstrijden. Tip: wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ geeft je een quote van 2.65.

Onderlinge resultaten

Dit is de eerste keer dat Ajax – Atalanta Bergamo in die volgorde in Europees verband wordt gespeeld. In Italië stonden de twee eind oktober tegenover elkaar. In de eerste helft pakte Ajax een 0-2-voorsprong, waarna Atalanta langszij kwam: 2-2.

Teamnieuws

Mohammed Kudus is er al een tijdje niet bij voor Ajax, maar de grootste vraag is of Noussair Mazraoui en David Neres tijdig fit geraken voor deze Europese clash. Kunnen de twee niet spelen, dan zal Sean Klaiber als rechtsachter beginnen en vechten Zakaria Labyad, Quincy Promes en Lassina Traoré uit wie de aanval versterkt.

Atalanta Bergamo zag Robin Gosens en Aleksej Mirantsjoek afvallen voor dit duel door een positieve coronatest. Daarnaast zitten Pierluigi Gollini en Mattia Caldara al een tijdje in de ziekenboeg, waar Sam Lammers hen gezelschap is komen bieden. José Luis Palomino verliest mogelijk zijn basisplaats aan Rafael Toloí.

Ajax – Atalanta Bergamo tip

Ajax – Atalanta Bergamo: in een direct duel maken deze twee uit wie doorgaat naar de volgende ronde. Voor beide ploegen is genoeg te zeggen waarom ze de favoriet zouden zijn. Wij blijven chauvinistisch en denken dat Ajax doorbekert in de Champions League. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint’ met een quote van 2.24 bij Toto.

Ajax – Atalanta Bergamo Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 2.24
Gelijkspel: 3.75
Winst Atalanta Bergamo: 2.75