18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Manchester City, voorspelling – wedden, quotes en tip, 17 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Chelsea – Manchester City, FA Cup
Aanvang: Zaterdag 17 april 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Manchester City wint
Bookmaker: Toto

Quote: 1.77

Dit weekend staat de halve finale van de FA Cup op het programma in Engeland. De eerste halve finale is tussen Chelsea en Manchester City. Beide teams waren deze week nog actief in de Champions League en hebben dus geen optimale voorbereiding. In deze voorbeschouwing staan de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Chelsea – Manchester City.

Beloning voor Tuchel

Thomas Tuchel nam bij Chelsea het stokje over van Frank Lampard. De oud-Chelsea speler stond met zijn ploeg tiende in de Premier League en er moest iets gebeuren bij Chelsea om dat te veranderen. Tuchel werd binnengehaald en doet het vanaf dag één goed bij Chelsea. Sinds zijn aanstelling heeft de ploeg maar één wedstrijd verloren in de Premier League. De ploeg is dan ook van de tiende naar de vijfde plek gestegen.

Deze week speelde Chelsea nog de terugwedstrijd van een kwartfinale in de Champions League tegen FC Porto. In de eerste wedstrijd had Chelsea met 0-2 gewonnen van de Portugezen, deze week verloor de ploeg met 0-1 door een fraaie omhaal van Mehdi Taremi. De club uit London is dus wel door en in de halve finale wacht Real Madrid.

Chelsea heeft in de vier voorgaande wedstrijden van de FA Cup geluk gehad met de loting. Zo werd er gespeeld tegen FC Morecambe (4-0), Luton Town (3-1), FC Barnsley (0-1) en Sheffield United (2-0). Al deze wedstrijden werden redelijk gemakkelijk gewonnen. Manchester City is de eerste serieuze tegenstander in de FA Cup. Tuchel gaat op jacht naar zijn eerste prijs bij Chelsea.

Stap dichter bij de quadruple

Manchester City speelde deze week in de return tegen Borussia Dortmund in de Champions League. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen en ook de return wist City met 1-2 te winnen. Manchester City staat dus in de halve finale, tegenover Paris Saint-Germain. De club kan nog altijd vier prijzen winnen dit seizoen en de quadruple pakken.

Want naast de Champions League gaat het tot nu toe ook uitstekend in de competitie voor City. De ploeg staat elf punten voor op de nummer twee Manchester United en lijkt dat niet meer weg te gaan geven.

In tegenstelling tot Chelsea had Manchester City iets lastigere tegenstanders in de FA Cup. Er werd gewonnen van Birmingham (3-0), Cheltenham (1-3), Swansea City (1-3) en Everton (0-2). Nu staat Chelsea dus op het programma en met een overwinning komt de quadruple weer een stukje dichterbij.

Vorige ontmoeting

De twee ploegen speelde in de Premier League al een keer tegen elkaar dit seizoen. Toen wist Manchester City door doelpunten van Ilkay Gündogan, Phil Foden en Kevin de Bruyne met 1-3 te winnen. Callum Hudson-Odoi wist nog te scoren voor Chelsea, maar dat was meer voor de statistieken.

Echter is deze wedstrijd geen geweldige graadmeter voor deze halve finale. Tuchel was namelijk nog geen trainer van Chelsea op het moment dat deze wedstrijd werd afgewerkt. Chelsea speelde toen nog een complete andere tactiek met vier man achterin. Tegenwoordig speelt het team met drie centrale verdedigers.

Chelsea – Manchester City tip

Deze wedstrijd gaat een tactische clash worden. Pep Guardiola en Tomas Tuchel kennen elkaar nog van de tijd bij Bayern München en Borussia Dortmund. Dit waren altijd tactische spektakelstukken. Dat gaat deze wedstrijd ook worden. Tuchel heeft de verdediging van Chelsea wel op orde, maar de aanval lijkt nog geen machine. Daar lijkt City van te kunnen profiteren. Daarom is de tip: wedden op ‘Manchester City wint’ met een quote van 1.77 bij Toto.

Chelsea – Manchester City FA Cup wedden

Quotes bij Toto:
Winst Chelsea: 4.55
Gelijkspel: 3.40
Winst Manchester City: 1.77