18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wet Kansspelen op Afstand (KOA) in werking; digitaal portaal geopend

Tim Giesbers

Na een aantal keer vooruitschuiven werd de ingangsdatum van de wet Kansspelen op Afstand (KOA) besloten op 1 april 2021. Nu het zo ver is, betekent dit dat de wet na lange tijd eindelijk definitief in werking treedt. Op deze datum zet de Kansspelautoriteit (KSA) een volgende stap.

De overheidsinstantie voor kansspelen komt namelijk met de opening van het digitale portaal voor de KOA. Dit portaal is in het leven geroepen voor kansspelaanbieders die interesse hebben in het aanvragen van een licentie voor de Nederlandse kansspelmarkt.

Toetsing

Wanneer bedrijven bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid (waaronder de KSA valt) een licentie aanvragen, volgt een lange periode van toetsing. Mocht de aanvraag uiteindelijk worden goedgekeurd, dan zou dit bedrijf vanaf 1 oktober van dit jaar aan de slag kunnen gaan.

Voorwaarden

René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit, zegt op de website van de KSA: “Er worden strikte en gedetailleerde voorwaarden gesteld aan een vergunning. Die zijn door ons vertaald naar het proces van de behandeling van vergunningaanvragen, dat vandaag dan eindelijk van start gaat.”

“Bij de legalisering en regulering van online kansspelen is hét wezenlijke beleidsdoel het ‘kanaliseren’ van consumenten van illegale naar legale aanbieders. Alleen op die manier is het mogelijk de consument te beschermen tegen uitwassen, zoals het ontwikkelen van een gokverslaving of een oneerlijk spel.”