18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing, wedtips en quoteringen – Formule 1 GP Imola 2021

Bob Ligthart

De coureurs van de Formule 1 maken zich op voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Dit keer reist het hele circus af naar Imola, Italië, om het daar tegen elkaar op te nemen tijdens de GP van Emilia-Romagna. Max Verstappen is uit op revanche na zijn controversiële tweede plaats achter Lewis Hamilton bij de seizoensopening.

Grand Prix Emilia-Romagna

Op 18 april is het circuit van Autodromo Enzo E Dino Ferrari het podium voor de GP van Emilia-Romagna. Na vijftien jaar keerde de Formule 1 vorig jaar weer terug naar Imola voor deze Grand Prix. Ook dit jaar is de F1 dus terug op dit circuit in Italië.

Vorig seizoen

In 2020 werd het een perfecte race voor Mercedes. Lewis Hamilton reed zichzelf naar de winst en Valtteri Bottas volgde hem op gepaste afstand als nummer twee. Daniel Ricciardo was het derde lid van de top drie die dag. Voor Red Bull mondde het uit in een dag om snel te vergeten, want Max Verstappen viel uit en Alexander Albon eindigde als nummer vijftien. Er vielen in totaal vijf coureurs uit, waardoor Albon laatste werd van alle coureurs die de finishlijn haalden.

In Italië is het natuurlijk ook altijd interessant om te bekijken waar Ferrari eindigde. Charles Leclerc reed een prima race en eindigde op de vijfde plaats. Sebastian Vettel kende meer problemen en moest het doen met de twaalfde plaats.

Eerste Grand Prix: controverse in Bahrein

De eerste GP van dit seizoen in Bahrein, zorgde gelijk voor veel spanning en controverse. Max Verstappen begon op pole position en de grote vraag was waar hij stond in vergelijking met de Mercedessen. Het antwoord was goed, maar dit leverde hem nog geen zege op. Hij ging de strijd aan met Hamilton en hij leek deze te gaan winnen. In het slot van de race versnelde hij langs de Brit, maar hij ging daarbij buiten de track limits. Om straf te voorkomen, gaf het team Verstappen opdracht de plek terug te geven.

Dit was controversieel, omdat Hamilton meerdere malen eerder in de race over dezelfde track limit was gegaan, en daarvoor slechts gewaarschuwd was door de wedstrijdleiding. Verschil was dat dat Verstappen met zijn uitstapje een plek won. Straf had hij daardoor waarschijnlijk wel gekregen, maar achteraf gaf de Nederlander aan liever te zijn doorgereden op kop. Hij kon naar eigen zeggen nog makkelijk vijf seconden uitlopen, en daarmee een gebruikelijke tijdstraf van vijf seconden tenietdoen.

Hamilton werd uiteindelijk dus eerste met een hele kleine voorsprong op Verstappen. De toon voor het seizoen is daarmee gezet. Bottas kon de mannen niet bijhouden, maar eindigde wel op de derde plek. De nieuwe ploeggenoot van Verstappen, Sergio Pérez, reed ook gelijk een sterke race. Tijdens het inrijden stopte zijn bolide ermee. Hij kreeg hem nog voor de race aan de praat, maar hierdoor moest hij wel achteraan starten. De Mexicaan eindigde alsnog op P5 door een knappe inhaalslag.

Vrije training

Op vrijdag reden de coureurs de vrije trainingen op Imola. In de eerste training was Bottas de snelste, Hamilton tweede en Verstappen derde. Tijdens de tweede training stonden de Mercedessen weer in dezelfde volgorde bovenaan, maar Verstappen viel uit met problemen aan de auto. Dit moet geen probleem zijn voor de echte race. Pierre Gasly werd derde in die tweede vrije training. Carlos Sainz eindigde op plek vier, Leclerc op plek vijf en Pérez zesde. Gasly, Sainz en Leclerc maakten alle drie een goede indruk.

Wedden op Grand Prix Emilia-Romagna

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je kunt wedden bij Formule 1. Hieronder behandelen we een paar interessante weddenschappen voor de GP op Imola, maar ga ook vooral zelf op onderzoek uit.

Winnaar GP Imola Emilia-Romagna

De verschillen tussen Verstappen en Hamilton zullen zondag weer minimaal zijn volgens de bookmakers. De Nederlander wordt lichtelijk als favoriet gezien met een quote van 2.03. Wedden op Hamilton levert momenteel een quote van 2.61 op. Bottas (4.70) en Pérez (19.50) volgen op een afstandje. Het gat met de rest van het speelveld is een stuk groter. De wedkantoren zien Leclerc namelijk als vijfde grootste favoriet met een quotering van maar liefst 35.00. Het mogen duidelijk zijn. Verstappen en Hamilton mogen wederom uitmaken wie op de hoogste trede mag staan.

Top drie

Het wedden op de top drie is natuurlijk ook weer mogelijk en hierbij verschijnen de Mercedessen en Red Bulls weer. Voor Hamilton en Verstappen staat een quote genoteerd van 1.27 en bij Bottas is dat 1.70. Dit zijn dan ook de veilige namen om op te wedden.

Wie eindigt in de punten?

Het is altijd interessant om te kijken wie er in de punten rijden, want dit is ook erg belangrijk voor de kleinere teams. Het zal je niet verbazen dat de Mercedessen, Red Bulls en Ferrari’s volgens de bookmakers bij de top tien eindigen. De andere namen die de wedkantoren tippen zijn: Gasly (1.28), Daniel Ricciardo (1.34), Lando Norris (1.34) en Yuki Tsunoda (1.61).

GP Imola specials

Er zijn ook nog wat minder waarschijnlijke weddenschappen die hoge quoteringen opleveren. Let op: de winstkans is hierbij natuurlijk wel lager. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op ‘Red Bull 1-2 Finish’. Als Verstappen en Pérez daadwerkelijk op P1 en 2 eindigen krijg je vier keer je inzet terug op dit moment.

Een andere weddenschap is: Beide Mercedessen, Red Bull’s en Ferrari’s eindigen in de top zes. Dit levert een quote van 7.00 op. De kans is natuurlijk klein dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren.

De voorspelling met de hoogste quote in dit rijtje is dat Bottas wint en Sainz de snelste ronde rijdt. Hiervoor staat namelijk een quote van maar liefst 500. Er zitten nog veel meer leuke weddenschappen tussen voor wedders die een poging willen wagen voor een hele hoge uitbetaling.