Wedstrijd: Willem II – Rangers Football Club, Europa League-kwalificatie
Aanvang: Donderdag 24 september 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.15

Willem II is nog altijd in de race voor een Europa League-ticket en de volgende horde richting het toernooi is het Schotse Rangers Football Club. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Willem II – Rangers Football Club.

Sterke week

In de vorige ronde van de kwalificatie speelde Willem II tegen Progrès Niederkorn. Die club eindigde in het seizoen 2019/20 op de tweede plek in de Luxemburgse competitie. De Tilburgse ploeg bleek veel te sterk te zijn, want de Tricolores wonnen uiteindelijk met maar liefst 0-5. Willem II domineerde de wedstrijd met veel balbezit en enorm veel kansen. De einduitslag was dan ook een terechte weerspiegeling van het spelbeeld.

Willem II gaf een goed vervolg aan deze wedstrijd, want ook in de Eredivisie haalde het uit. Heracles moest namelijk het onderspit delven. De Tilburgers wonnen met 4-0 en kwamen nauwelijks in de problemen. Dit terwijl Heracles het seizoen nog zo goed was begonnen. Het lijkt er daarom op dat Willem II helemaal klaar is voor de wedstrijd tegen Rangers. Toch zien de bookmakers de Nederlandse club als underdog met een quotering van 3.45. Een overwinning van Rangers heeft namelijk een lagere quote, namelijk 1.80.

Koploper van Schotland

Rangers is bezig met een goed seizoen, want het is nog ongeslagen na acht competitiewedstrijden. De club won zes keer en speelde twee keer gelijk, waardoor het met twintig punten aan de leiding gaat. Aartsrivaal Celtic staat op het moment tweede met één punt minder, maar die ploeg heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Het leek er heel lang op dat Rangers geen goal tegen kon krijgen, want in de eerste zeven competitiewedstrijden hield de ploeg de nul. In het eerste duel van de Europa League-kwalificatie won Rangers met 0-5, dus weer geen tegendoelpunt. Met de officiële oefenwedstrijden erbij gerekend, kreeg de Schotse club twaalf wedstrijden op rij geen goal tegen. Afgelopen zondag was het moment eindelijk daar, want Rangers speelde met 2-2 gelijk tegen Hibernian FC, dat derde staat in Schotland.

Blessures

Willem II heeft duidelijk minder last van blessures dan Rangers. Alleen Kwasi Okyere Wriedt en Leeroy Owusu zijn geblesseerd en dit bleek eerder al geen problemen op te leveren. Aan de kant van Rangers zijn er vier blessures bekend. Nikola Katić en Joe Aribo zijn al een tijdje afwezig door hun blessures, maar deze maand vielen ook Ryan Jack en Leon Balogun uit. Dit zijn allemaal centrale middenvelders en centrale verdedigers, waardoor nog meer uitvallers voor problemen zouden kunnen zorgen in het Schotse centrum.

Eerste confrontatie

De teams kennen elkaar nog niet zo goed, want ze staan voor het eerst tegenover elkaar. Er zijn dus geen onderlinge resultaten bekend uit eerdere ontmoetingen.

Willem II – Rangers Football Club tip

Beide teams lieten in de vorige ronde van de kwalificatie zien wat ze kunnen. Willem II werd geprezen door het goede en vaak snelle spel. Rangers liet dit seizoen juist zien dat de verdediging als een huis staat. Het lijkt een gelijk opgaande wedstrijd te worden waarin minder doelpunten vallen dan in de vorige duels van de teams. De tip is daarom dat er minder dan 2.5 goals gescoord worden. Deze voorspelling van Willem II – Rangers Football Club heeft een quote van 2.15.

Willem II – Rangers Football Club Europa League-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto
Winst Willem II: 3.45
Gelijkspel: 3.60
Winst: 1.80