FC Barcelona zonder Lionel Messi zal voor veel voetbalfanaten een gekke gewaarwording zijn. Toch is het nog niet zeker of de Argentijnse superster ook volgend seizoen in het shirt van Barça te bewonderen is. In dit artikel geven we belangrijke informatie over de ontwikkelingen op het gebied van de mogelijke contractverlenging van Messi, en hoe je hierop kunt wedden.

Algemene informatie

Messi en Barcelona zijn inmiddels al voor een hele lange tijd onafscheidelijk van elkaar. Hij begon op vijfjarige leeftijd met voetballen en op zijn zevende schreef hij zich in bij de jeugdopleiding van FC Barcelona. Op 16 november 2003 debuteerde hij voor het eerste elftal van de Catalanen. Dat was in een oefenwedstrijd tegen FC Porto. Ongeveer een jaar later, op 16 oktober 2004, speelde Messi zijn eerste officiële duel voor Barça. Destijds was Frank Rijkaard de hoofdtrainer en hij liet de Argentijn spelen in de stadsderby tegen Espanyol.

Messi ontpopte zich nog niet meteen als een doelpuntenmachine, want zijn eerste treffer maakte hij op 1 mei 2005. Dat gebeurde in een competitiewedstrijd tegen Albacete Balompié. In dat jaar brak de club zijn contract open. Messi verlengde toen tot juni 2014. Vervolgens zou hij zijn contract nog meerdere keren gaan verlengen. Zo tekende hij in september 2009 een nieuw contract dat hem tot 2016 aan Barcelona verbond. Vervolgens volgde er in 2016 ook weer een nieuw contract. Dat verbond hem voor nog eens twee jaar aan de Catalaanse club. Zijn laatste contract tekende hij in november 2017. Toen verlengde hij zijn verblijf bij Barcelona tot medio 2021.

Wat is de situatie?

Wat is nu precies de situatie omtrent de contractonderhandelingen van Messi? Begin juli werd bekend dat Messi de contractonderhandelingen met Barcelona heeft afgebroken. Volgens het Algemeen Dagblad zou Messi ‘boos zijn over naar de media gelekte berichten dat hij verantwoordelijk is voor zaken binnen de club zoals het ontslag in januari van coach Ernesto Valverde’. Zowel Messi als FC Barcelona hebben die geruchten tot op heden niet bevestigd.

Messi zou nu voornemens zijn om het nog lopende contract uit te dienen. Dat contract loopt af in de zomer van 2021. Daarna zou hij dus op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. De Argentijn zou zich frustreren over een gebrek aan kwaliteit binnen het elftal.

Messi is, zoals de zaken er nu voor staan, in juni 2021 vrij om te gaan en staan waar hij wil. Hij heeft dan een transfervrije status. In zijn huidige contract is een afkoopsom opgenomen en die is van ongekende hoogte. Wie Messi eerder dan 2021 aan de club wil binden, moet allereerst een luttele 700 miljoen euro betalen.

Vorige keer duurde het ook lang

Ook de vorige contractverlenging van Messi was niet vanaf het eerste moment in kannen en kruiken. Toen kon hij een nieuwe handtekening zetten onder het contract dat hem nu tot 2021 in Barcelona houdt. De vorige verbintenis liep toen in de zomer van 2018 af en in de zomer van 2017 had hij nog altijd geen nieuwe handtekening gezet. De witte rook bleef maandenlang uit, maar in november 2017 was het dan eindelijk zover.

Wedopties

Of Messi ook nu zijn contract gaat verlengen, is allerminst zeker. Het is in principe een soortgelijke situatie als in 2017. Nu doen alleen de geruchten over een weigering van contractverlenging echt de ronde. Het is dus nog maar de vraag of beide partijen er alsnog uit gaan komen.

Het contract van Messi loopt officieel af op 30 juni 2021. Het lijkt haast onmogelijk dat de Argentijn de club eerder dan 1 juli 2021 gaat verlaten, omdat er dan een afkoopsom van €700.000.000 betaald moet worden. Dat is een astronomisch bedrag en geen club lijkt in staat om dat te kunnen én willen betalen. De weddenschap heeft dus eigenlijk betrekking op het feit dat Messi wel of niet bijtekent vóór 1 juli 2021.

Je kunt in ieder geval voorspellen hoe deze transfersoap gaat aflopen. Bookmakers hebben een weddenschap beschikbaar gesteld die je de mogelijk geeft om te voorspellen dat Messi zijn contract wel of niet gaat verlengen. De weddenschap ‘Lionel Messi verlaat FC Barcelona voor 1 juli 2021’ kent twee simpele opties: ‘ja’ en ‘nee’. Ondanks de geruchtenstroom is de kans groter dan de Argentijn Barça trouw blijft volgens de bookmakers. Die weddenschap heeft een quotering van 1.57. Je krijgt 2.25 keer je inzet terug als je denkt dat Messi niet bijtekent vóór 1 juli 2021.

Beste wedtip

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid omtrent een mogelijke contractverlenging van Messi. De laatste berichten dateren van begin juli en daarin komt vooral de geruchtenstroom naar voren. Om tot een goede voorspelling te komen, is het goed om het nieuws goed in de gaten te houden. Zo blijf je op de hoogte van de actualiteit.

Messi is daarnaast 33 jaar oud en behoort tot de beste voetballers ter wereld. Je zou dus kunnen stellen dat hij zijn plafond als voetballer al bereikt heeft. Een nieuwe stap in zijn carrière lijkt misschien een ietwat onrealistische gedachte. Daarnaast zou het ook kunnen dat Messi de kicksen aan de wilgen gaat hangen. Die kans lijkt echter niet ontzettend groot, omdat Messi nog altijd prima mee kan bij Barcelona.

Kijken we daarnaast naar de vorige contractverlenging, dan zien we ook een langdurig traject. Onze tip bij de contractverlenging van Messi is dan ook om te voorspellen dat Messi zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Barcelona zet. Aan deze weddenschap is een quotering van 1.57 verbonden.