18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 16 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: sc Heerenveen- PSV, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 16 februari 2019, 19.45 uuur
Beste wedtip: winst PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 1.35

Sc Heerenveen ontvangt in het Abe Lenstra Stadion koploper PSV. PSV is, door het puntenverlies van Ajax, uitgelopen in de race om het kampioenschap. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel sc Heerenveen – PSV.

Kwakkelend Heerenveen

Sc Heerenveen kent een vrij moeizaam seizoen tot nu toe. De Friezen zijn normaliter altijd terug te vinden in de subtop van de Eredivisie. Nu staat de formatie van Jan Olde Riekerink op de teleurstellende en tevens gevaarlijke 15e plek in de competitie. De afstand met nummer 16 Excelsior bedraagt slechts één punt en dus is het alle hens aan dek in het Friese kamp. Heerenveen won pas 5 keer. Het speelde daarnaast 8 keer gelijk en verloor ook 8 keer. Afgelopen wedstrijd kreeg Heerenveen bezoek van PEC Zwolle. Via Michel Vlap kwamen de Friezen op 1-0, maar vlak voor rust tekende Thomas Lam met het hoofd voor de 1-1 en daar bleef het ook bij.

In eigen huis tegen PSV moet dus eigenlijk gewonnen worden om niet verder af te glijden naar de gevarenzone. De bookmakers geven Heerenveen echter niet veel kans om deze wedstrijd te winnen. Een quotering van 6.90 is namelijk verbonden aan een Friese overwinning. Indien PSV wint krijg je 1.35 keer je inzet terug en als het duel in een gelijkspel eindigt 5.15 keer.

Derde keer averij opgelopen

PSV heeft voor de derde keer dit seizoen averij opgelopen in de Eredivisie. Eerst verloor het met 2-1 in De Kuip van Feyenoord, daarna verspeelde het een 0-2 voorsprong op bezoek bij promovendus FC Emmen.

Na zeven minuten scoorde Sander van de Streek namens FC Utrecht. Na iets meer dan een halfuur spelen werd PSV een penalty onthouden (Timo Letschert trok aan het shirt van Luuk de Jong) en niet lang daarna verdubbelde Gyrano Kerk de Utrechtste voorsprong. PSV toonde veerkracht en kwam via twee treffers van De Jong terug in de wedstrijd. Drie minuten voor tijd kreeg ook FC Utrecht geen penalty toegekend (Denzel Dumfries vloerde Simon Gustafson). Het bleef bij 2-2 en met deze uitslag heeft PSV minimaal geprofiteerd van het verlies van Ajax bij Heracles Almelo (1-0).

Onderlinge resultaten

Het duel sc Heerenveen – PSV werd 26 keer eerder gespeeld. De Friezen wonnen 7 keer en de Eindhovenaren 11 keer.

Een opmerkelijke statistiek: PSV wist de laatste zes seizoenen niet meer te winnen in het Friese Haagje. De eerste ontmoeting van dit seizoen, in Eindhoven, eindigde in een eenvoudige 3-0 overwinning voor PSV. Hirving Lozano (2x) en Luuk de Jong troffen toen doel.

Heerenveen won dit seizoen pas één keer in eigen huis en dus is een extra sc Heerenveen – PSV tip de ‘dubbele kans’. De optie ‘X of PSV’ heeft een quotering van 1.06.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij sc Heerenveen staan Jan Bekkema (blessure onbekend), Dave Bulthuis (knieblessure) en Sherel Floranus (knieblessure) aan de zijlijn.

Bij PSV kan men geen beroep doen op Yannick van Osch (blessure onbekend) en Ryan Thomas (kruisbandblessure).

sc Heerenveen- PSV tip

Heerenveen doet het vrij matig dit seizoen. Het won pas vijf keer en daar zat slechts één thuisoverwinning bij. PSV liep ook tegen puntverlies aan, maar het is nog altijd de koploper van de Eredivisie. Over het algemeen is het krachtsverschil ook te groot. De beste sc Heerenveen – PSV tip is dat PSV wint met een quotering van 1.35 bij Toto.

sc Heerenveen- PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst sc Heerenveen: 6.90
Gelijkspel: 5.15
Winst PSV: 1.35