18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Schalke 04 voorspelling – wedden, quotes en tip 28 oktober 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: RB Leipzig – Schalke 04, Bundesliga wedden
Aanvang: zondag 28 oktober 2018, 15.30 uur
Beste wedtip: RB Leipzig wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 2.90

Schalke kent een beroerde start van competitie en bevindt zich in de onderste regionen. De Königsblauen moeten het tij zien te keren op bezoek bij RB Leipzig, dat al geruime tijd ongeslagen is in de Bundesliga. Dit zijn de tips, quotes en voorspellingen bij het wedden op RB Leipzig – Schalke 04.

Zeldzaam doelpuntloos duel

Afgelopen zaterdag (20 oktober 2018) liet RB Leipzig een kans liggen om op de tweede plaats in de Bundesliga te komen. De Bullen bleven steken op een 0-0 gelijkspel in Augsburg en staan daardoor 5e. Dat was voor het eerst dit seizoen dat Leipzig niet wist te scoren in een competitieduel.

Gemiddeld vallen er dit seizoen in een competitieduel van RB Leipzig 3 goals per wedstrijd. Wedden op meer dan 2.5 goals bij Schalke – RB Leipzig is gequoteerd op 1.72.

Na een 4-1 verlies tegen Borussia Dortmund op de 1e speeldag verloor RB Leipzig geen van zijn daaropvolgende 7 competitieduels. Leipzig hield de nul in 3 van zijn laatste 5 competitieduels en won 4 van zijn 5 laatste thuisduels in de Bundesliga. Wedden op RB Leipzig wint zonder tegendoelpunt heeft een quotering van 2.90.

Improductief Schalke

Voor Schalke 04 is de Champions League een welkome afleiding om de zorgen in de Bundesliga van zich af te spelen. De club uit Gelsenkirchen is nog ongeslagen na 3 pouleduels. Na een 1-1 thuis tegen Porto, een 0-1 zege bij Lokomotiv Moskou volgde afgelopen woensdag (24 oktober 2018) een doelpuntloos gelijkspel bij Galatasaray.

Het weinige aantal goals is illustratief voor Schalke dit Bundesliga-seizoen. Verdedigend heeft de ploeg, met 11 tegengoals in 8 duels, de zaken redelijk op orde (slechts 7 clubs incasseerden minder tegentreffers). De Königsblauen zijn echter de minst productieve ploeg van de Bundesliga: slechts 5 treffers wist Schalke te produceren. De weddenschap ‘Scoren beide teams in de wedstrijd? Nee’, die gequoteerd is op 1.93, lijkt daarom aan te bevelen.

Schalke verloor zijn eerste 5 Bundesliga-duels van dit seizoen. De ploeg uit Gelsenkirchen krabbelde in speelronde 6 en 7 op met een 1-0 zege op Mainz en een 0-2 zege in Düsseldorf. Op de 8e speeldag was er echter een 0-2 thuisnederlaag tegen Werder Bremen. Slechts in 2 van de 8 Bundesliga-duels die Schalke dit seizoen speelde, vielen er meer dan 2.5 goals. Voorspellen dat er minder dan 2.5 goals vallen bij RB Leipzig – Schalke 04 is gequoteerd op 2.00.

De Uth-factor

Mark Uth begon de eerste 4 competitieduels in de basis bij Schalke, maar verloor daarna zijn basisplaats. Hij moest het de laatste 4 Bundesliga-wedstrijden doen met invalbeurten. Hij staat vooralsnog droog, maar gezien zijn historie tegen RB Leipzig, kan daar wellicht verandering in komen. Uth maakte de afgelopen twee seizoenen, in dienst van Hoffenheim, 4 goals in 4 duels tegen RB Leipzig. Wedden op een goal van Mark Uth tegen RB Leipzig is gequoteerd op 3.10.

Bij RB Leipzig komen de competitiegoals dit seizoen voornamelijk van Timo Werner (4 goals) en Yussuf Poulsen (4 treffers). Wedden op een goal van Werner tijdens RB Leipzig – Schalke 04 heeft een quotering van 2.07. Voorspellen dat Poulsen scoort, is gequoteerd op 2.47. Jean-Kévin Augustin startte dit seizoen aanvankelijk in de basis, maar de laatste tijd is hij invaller. Hij scoorde reeds 3 competitiegoals. Wedden op een goal van Augustin is gequoteerd op 2.23. Voorspellen dat hij het laatste doelpunt van de wedstrijd RB Leipzig – Schalke 04 maakt, heeft een quotering van 4.80.

In 3 van zijn laatste 5 Bundesliga-thuisduels won RB Leipzig beide helften. Wedden op RB Leipzig wint beide helften heeft een quotering van 3.95. Bij 5 van zijn 6 verliesbeurten in de Bundesliga kwam Schalke in de 1e helft op achterstand. Wedden op RB Leipzig scoort het 1e doelpunt van de 1e helft is gequoteerd op 1.95. In 6 van Schalkes 8 Bundesliga-duels viel er minder dan 1.5 goal in beide helften. Wedden op minder dan 1.5 goal in beide helften is gequoteerd op 2.40.

Teamnieuws

RB Leipzig moet het waarschijnlijk zonder aanvaller Emil Forsberg stellen. De Zweedse spits maakte dit seizoen 1 goal in 6 Bundesliga-duels. Hij kampt met liesklachten. Middenvelder Diego Demme is een vraagteken, evenals verdediger Ibrahima Konaté.

Bij Schalke ontbreken eerste doelman Ralf Fährmann, verdediger Naldo en aanvaller Cedric Teuchert. Middenvelder Omar Mascarell is een vraagteken. Hij heeft last van een dijbeenblessure.

RB Leipzig – Schalke 04 tip

RB Leipzig won zijn laatste 3 thuisduels in de Bundesliga en bleef in 3 van zijn laatste 5 Bundesliga-wedstrijden verschoond van een tegengoal. Schalke is met slechts 5 goals in 8 competitieduels de minst productieve Bundesliga-club. De Gelsenkirchse club verloor bovendien 6 van zijn 8 competitieduels. Tip: RB Leipzig wint zonder tegendoelpunt, bij Toto gequoteerd op 2.90.

RB Leipzig – Schalke 04 Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 1.77
Gelijkspel: 3.65
Winst Schalke 04: 4.20