18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Valencia – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 20 augustus 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Valencia- Atlético Madrid, La Liga
Aanvang: maandag 20 augustus 2018, 20.00 uur.
Beste wedtip: winst Atlético Madrid
Bookmaker: Toto
Quote: 2.39

In de eerste speelronde van La Liga nemen Valencia en Atlético Madrid het tegen elkaar op. Atlético is de kersverse winnaar van de UEFA Supercup. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips, quotes en weddenschappen voorbij.

Champions League

Valencia werd afgelopen seizoen vierde in La Liga. Na 38 wedstrijden had het in totaal 73 punten bij elkaar gevoetbald. Het verschil met de nummer drie, Real Madrid, bedroeg maar drie punten. In totaal wist Valencia 22 keer te winnen tegenover 7 gelijke spelen en 9 nederlagen. Met deze eindklassering is Los Che verzekerd van een plek in de groepsfase van de Champions League.

De laatste keer dat Valencia deelnam aan het Miljoenenbal was in het seizoen 2015/2016. De groepsgenoten waren destijds FC Zenit Sint Petersburg, KAA Gent en Olympique Lyon. De Spanjaarden overleefden de groepsfase niet en eindigden op een derde plek met zes punten uit zes wedstrijden. Van die zes wedstrijden wonnen ze er slechts twee ( Olympique Lyon 0-1 en KAA Gent 2-1).

Valencia heeft zich niet ingehouden op de transfermarkt. Het verwelkomde maar liefst acht nieuwe spelers. Het gaat om de volgende namen: Geoffrey Kondogbia (Internazionale), Kévin Gameiro (Atlético Madrid), Mouctar Diakhaby (Olympique Lyon), Cristiano Piccini (Sporting Portugal), Michy Batshuayi (Chelsea), Uros Racic (Rode Ster Belgrado) en Denis Cheryshef (FC Villareal).

UEFA Supercup

Atlético Madrid heeft ten koste van stadsgenoot Real Madrid de UEFA Supercup gewonnen. In Tallinn werd het na verlenging 2-4 voor Atléti. Het duurde welgeteld 49 seconden voor de eerste treffer was gevallen. Na een lange bal trof Diego Costa uit een lastige hoek fraai doel. Real Madrid herpakte zich na deze vroege tegentreffer en dwong een aantal kansen af. Succes bleef uit tot de 27ste minuut; Karim Benzema schatte een voorzet van Gareth Bale op waarde en beide ploegen waren weer in evenwicht. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Real Madrid een penalty na een handsbal van Diego Godín. Sergio Ramos schoot raak en zette de Koninklijke weer op voorsprong. Atlético had het even moeilijk maar gaf in het laatste kwartier van de wedstrijd extra gas. In de 79ste minuut viel de 2-2; Costa stond weer goed opgesteld en maakte zijn tweede van de avond. In de verlenging sloeg Atlético bikkelhard toe. Eerst was het Saúl Ñíguez die de bal prachtig in het doel volleerde en daarna was het Koke die de wedstrijd in het slot gooide.

Afgelopen seizoen eindigde Atléti op de tweede plaats in La Liga. Hoewel ze tweede zijn geworden waren ze wel ver verwijderd van het kampioenschap. FC Barcelona had aan het eind maar liefst veertien punten meer. Atlético won in totaal 23 keer tegenover 10 gelijke spelen en zes nederlagen.

Op Europees gebied ging het ze ook goed af. Atlético was afgelopen seizoen veroordeeld tot deelname aan de Europa League. Atléti bereikte de finale en won deze met 2-0 van Olympique Marseille. Door deze zege zijn de Madrilenen automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Onderlinge resultaten

Valencia en Atlético Madrid troffen elkaar tot dusver 37 keer. De statistieken zijn in Madrileens voordeel met vijftien overwinningen voor Atléti en tien overwinningen voor Valencia. Het eindigde twaalf keer in een puntendeling.

Valencia verloor vier van de laatste vijf ontmoetingen. Atléti lijkt hiermee de beste papieren te hebben als het gaat om het winnen van deze wedstrijd. Een goede Valencia – Atlético Madrid voorspelling is dan ook om te wedden op een Madrileense overwinning. Je krijgt dan 2.39 keer je inzet terug. De overige quoteringen bij Valencia – Atlético Madrid zijn als volgt: 3.00 bij een overwinning van Valencia en 3.05 bij een gelijkspel.

Een extra Valencia – Atlético Madrid tip is om bij de ‘dubbele kans’ altijd de optie te kiezen met Atlético Madrid erin. Voor ‘Valencia of Atlético Madrid’ krijg je 1.24 keer je inzet terug en voor ‘X of Atlético Madrid’ 1.28.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij zowel Valencia als Atlético Madrid kan men over een fitte selectie beschikken.

Valencia – Atlético Madrid tip

De statistieken zijn in het voordeel van Atlético Madrid en over het algemeen beschikken de Madrilenen over een betere selectie. Het feit dat Valencia in de laatste vijf ontmoetingen niet één keer wist te winnen geeft ook niet veel vertrouwen. De beste Valencia – Atlético Madrid tip is dan ook dat Atlético wint met een quotering van 2.39 bij Toto.

Valencia – Atlético Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Valencia: 3.00
Gelijkspel: 3.05
Winst Atlético Madrid: 2.39