18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Excelsior voorspelling – wedden, quotes en tip 19 augustus 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Feyenoord – Excelsior, Eredivisie
Aanvang: zondag 19 augustus 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.26

Zondag staat er een Rotterdamse derby op het programma. Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen stadsgenoot Excelsior. Feyenoord is het publiek na drie zeperds op rij wel een overwinning schuldig. In dit artikel komen verschillende tips, quotes en weddenschappen voorbij.

Dramatisch

Het is er na het winnen van de Johan Cruijff Schaal bepaald niet beter op geworden voor Feyenoord. Allereerst was er de 4-0 nederlaag in Slowakije tegen AS Trenčín en daarna werd er op bezoek bij promovendus De Graafschap met 2-0 verloren.

Afgelopen donderdag vond de return plaats in De Kuip. Feyenoord moest minimaal vier keer scoren om een verlenging af te dwingen. De Rotterdammers begonnen goed aan de wedstrijd want al na acht minuten lag de 1-0 in het Slowaakse doel. Erik Botteghin kopte raak uit een corner en Feyenoord had zijn voorsprong te pakken. Lang konden ze daar niet van genieten want één minuut later lag de bal er aan de andere kant alweer in. In het restant van de eerste helft waren er legio mogelijkheden voor Feyenoord om op voorsprong te komen, maar keer op keer lukte het niet. In de tweede helft was de eerste kans voor de Slowaken maar Joey Sleegers verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat was het enige en ook meteen het laatste wapenfeit van Trenčín in de tweede helft. In het vervolg van de wedstrijd was het louter Feyenoord dat de klok sloeg, maar het mocht niet baten. Het Europese avontuur voor Feyenoord is voorbij en trainer Giovanni van Bronckhorst heeft wat werk te verrichten.

Vorig seizoen eindigde Feyenoord op de vierde plaats met 66 punten uit 34 wedstrijden. De Rotterdammers hadden toen als doel om voor de tweede keer op rij landskampioen te worden. Dit seizoen staat de quotering voor Feyenoord kampioen op 10.00.

Niks aan de hand

Excelsior speelde in de eerste competitiewedstrijd in een leuk duel met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. Het eerste deel van de wedstrijd was voor de Kralingers en na iets meer dan een halfuur kopte Jurgen Mattheij de verdiende 1-0 binnen. Excelsior verzuimde om verder weg te lopen en de Limburgers groeiden in de wedstrijd. In de 54ste minuut maakte Jorrit Smeets het eerste Fortuna Sittard-doelpunt in de Eredivisie sinds de degradatie van 2002. Hij krulde de bal ietwat onbedoeld in de verre hoek en de stand was weer gelijk. Fortuna mocht zelfs hopen op de volle buit toen Excelsior met tien man kwam te staan na een charge van Luigi Bruins. Er vielen echter geen goals meer en de wedstrijd eindigde in een puntendeling.

Excelsior beleefde afgelopen seizoen een typisch ‘niets aan de hand-seizoen’. De Rotterdammers eindigden op een keurige elfde plaats en hebben eigenlijk nooit hoeven vrezen voor degradatie. Excelsior viel vooral op door de overwinningen op vreemde bodem. Het stond namelijk op de vijfde plaats als het ging om aantal gewonnen uitduels. In totaal won het acht duels buiten Rotterdam en maar drie in eigen huis. Aan de hand van deze statistiek en de huidige vorm van Feyenoord is het niet zo gek om te kijken naar de kansen van Excelsior in De Kuip. Een interessante Feyenoord – Excelsior tip is dat Excelsior met de winst aan de haal gaat. Voor deze weddenschap krijg je 9.15 keer je inzet terug.

Onderlinge resultaten

Feyenoord en Excelsior speelden 21 keer tegen elkaar in De Kuip. Slechts één keer wist Excelsior met de drie punten huiswaarts te keren. Feyenoord won maar liefst 19 keer.

In de afgelopen vier onderlinge duels werd er telkens meer dan drie keer gescoord. Een extra Feyenoord – Excelsior tip is dan ook om te voorspellen dat er meer dan 2.5 keer gescoord gaat worden. Voor deze weddenschap staat de quotering op 1.44.

Vorig seizoen boekte Feyenoord een ruime 5-0 overwinning in eigen huis.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Feyenoord zijn er vijf spelers niet inzetbaar. Het gaat om Ridgeciano Haps Nicolai Jørgensen , Yassin Ayoub, Renato Tapia en Jeremiah St. Juste.

Bij Excelsior ontbreekt Luigi Bruins vanwege een schorsing.

Feyenoord – Excelsior tip

Feyenoord verkeert niet in de beste vorm, maar staat in het voordeel wat betreft de onderlinge resultaten. Excelsior wist maar één keer te winnen in De Kuip en ook dit keer zal het niet gemakkelijk gaan worden. De beste Feyenoord – Excelsior tip is dan ook dat Feyenoord wint met een quotering van 1.26 bij Toto.

Feyenoord – Excelsior Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.26
Gelijkspel: 5.65
Winst Excelsior: 9.15