18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympique Marseille – RB Leipzig wedden, tips en quotes 12 april 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Olympique Marseille – RB Leipzig, Europa League
Aanvang: Donderdag 12 april 2018, 21.05 uur
Beste wedtip: Winst Olympique Marseille
Bookmaker: Toto
Quote: 2.30

RB Leipzig verdedigt een 1-0 voorsprong op bezoek in Marseille. Olympique is dit seizoen ijzersterk in Europa League-duels op eigen veld.

Heenduel: Marseille de beste kansen, Leipzig de goal

Afgelopen donderdag ontving RB Leipzig in de Red Bull Arena Olympique Marseille in het heenduel van de kwartfinale van de Europa League. In de eerste helft kregen de Fransen de meeste en beste mogelijkheden. Middenvelder Bouna Sarr kwam het dichtst in de buurt van een goal: hij raakte de lat.

Leipzig kwam er niet aan te pas, maar kwam op slag van rust toch op voorsprong. Topscorer Timo Werner kreeg de bal aangespeeld, dribbelde het strafschopgebied in en schoot de bal tussen de benen van doelman Yoann Pelé door. Marseille had in het begin van de tweede helft twee grote kansen om wat terug te doen, maar faalde in de afwerking.

Als een vis in het water in het Vélodrome

L’OM heeft dit seizoen een indrukwekkende thuisreputatie opgebouwd. De ploeg uit de Franse havenstad won 16 van zijn 24 duels in het eigen Stade Vélodrome en verloor slechts twee keer. In Europa League-verband zegevierde Marseille zes van de zeven keer in het Vélodrome en speelde het één keer gelijk.

Sporting Braga ging in de zestiende finale met 3-0 voor de bijl en Athletic Bilbao kreeg met 3-1 klop. Grote uitblinkers in beide duels waren middenvelders Lucas Ocampos en Dimitri Payet. Ocampos maakte zowel tegen Braga als Bilbao twee goals, Payet scoorde in beide wedstrijden één keer.

Wisselend succes

Leipzig incasseerde afgelopen maandag een opdoffer in de strijd om Champions League-voetbal. Op eigen terrein verloren Die Roten Bullen met 1-4 van concurrent Bayer Leverkusen. Leipzig zakte daardoor naar de zesde plaats in de Bundesliga en kan zelfs nog Europees voetbal mislopen.

In Europees verband was er op verplaatsing wisselend succes voor de Duitsers. Monaco werd met 1-4 verslagen in de poulefase van de Champions League en in de zestiende finale van de Europa League was er een 1-3 zege op het veld van Napoli. Daartegenover stonden nederlagen van 2-0 tegen Besiktas en 3-1 tegen FC Porto.

Die 2-0 nederlaag tegen Besiktas was de enige keer dat Leipzig in een Europees uitduel niet tot scoren kwam. Buitenshuis een goal maken gaat de Duitsers goed af: in slechts één van hun laatste acht officiële uitwedstrijden bleven Die Roten Bullen doelpuntloos.

Blessures en twijfelgevallen

Olympique Marseille trad niet eens op volle oorlogssterkte aan tegen Leipzig. Eerste doelman Steve Mandanda, centrale verdediger Adil Rami, topscorer Florian Thauvin en verdediger Rolando ontbraken. Mandanda en Rami zijn niet tijdig hersteld van hun blessures, Thauvin en Rolando zijn beiden vraagtekens.

RB Leipzig moet het mogelijk zonder vedette Naby Keïta stellen. De middenvelder uit Guinee, dit seizoen reeds goed voor 7 goals en 6 assists in 30 duels, viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Leverkusen. Hij is een vraagteken voor het duel met Marseille.

Olympique Marseille – RB Leipzig tip

Olympique Marseille is dit seizoen haast onklopbaar op eigen veld en heeft bijna al zijn Europese thuisduels gewonnen. Marseille was in het heenduel de betere ploeg. Leipzig presteert zeer wisselvallig en mist mogelijk één van zijn bepalende spelers. Tip: winst Marseille, bij Toto qequoteerd op 2.30.

Olympique Marseille – RB Leipzig Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Olympique Marseille: 2.30
Gelijkspel: 3.35
Winst RB Leipzig: 2.88