18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Juventus – Napoli voorspelling – wedden, quotes en tip 29 september 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Juventus – Napoli, Serie A
Aanvang: zaterdag 29 september 2018, 18.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.79

De twee titelfavorieten en koplopers in de Serie A ontmoeten elkaar al in speelronde zeven: Juventus – Napoli. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Volle score

Deze zomer stond voor Juventus volledig in het teken van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster verruilde Real Madrid voor de Italiaanse landskampioen en dat kostte de club zo’n 117 miljoen euro. Hiernaast haalde Juve ook Mattia Perin, João Cancelo en Emre Can, terwijl Leonardo Bonucci na een jaar teruggehaald werd. Zij kwamen in de plaats van Gianluigi Buffon, Stephan Lichtsteiner, Mattia Caldara, Claudio Marchisio, Kwadwo Asamoah, Stefano Sturaro en Gonzalo Higuaín. Met zijn vernieuwde selectie gaat coach Massimiliano Allegri voor de achtste landstitel op rij. Al sinds het seizoen 2011/12 is er geen andere club met het kampioenschap aan de haal gegaan.

De start van de Oude Dame dit seizoen was veelbelovend. In de competitie werden Chievo Verona (2-3), Lazio (2-0), Parma (1-2), Sassuolo (2-1), Frosinone (0-2) en Bologna (2-0) verslagen en tussendoor delfde Valencia het onderspit in de Champions League: 0-2. Alle zeven officiële wedstrijden werden dus winnend afgesloten door Allegri en zijn mannen. Ook wist Juventus viermaal te winnen en tegelijkertijd de nul te houden in deze zeven duels. Het kan een tip zijn om te wedden dat dit tegen Napoli opnieuw lukt. De quote voor deze voorspelling is 2.65.

Ancelotti’s missie

Carlo Ancelotti is een trainer die gepokt en gemazeld is in het internationale voetbal. Met Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München wist hij diverse internationale prijzen te winnen. Deze zomer keerde hij na negen jaar terug naar Italië, waar hij Napoli onder zijn hoede kreeg. Bij deze club volgt hij Maurizio Sarri op, die na drie jaar naar Chelsea trok en middenvelder Jorginho meenam. Ook Pepe Reina vertrok. De nieuwe spelers voor dit seizoen zijn doelmannen David Ospina, Orestis Karnezis en Alex Meret, verdediger Kévin Malcuit, middenvelder Fabián Ruiz en aanvallers Carlos Vinícius en Simone Verdi.

Napoli staat op de tweede plaats achter Juventus, met drie punten minder. Van Sampdoria werd in de competitie met 3-0 verloren. De andere duels, met Lazio (1-2), AC Milan (3-2), Fiorentina (1-0), Torino (1-3) en Parma (3-0), werden wel winnend afgesloten. In de Champions League werd teleurstellend 0-0 gespeeld op bezoek bij Rode Ster Belgrado. Gezien de goede resultaten van vorig seizoen (een tweede plaats) en de goede start zou het een tip kunnen zijn te wedden dat Napoli deze lijn doortrekt. Tegen Juventus ziet Toto de club wel als underdog. De voorspelling dat Napoli wint krijgt een hoge quote van 4.60, tegenover 1.73 voor Juventus.

Onderlinge resultaten

Juventus heeft licht de overhand in de meest recente onderlinge duels. Drie van de laatste zes ontmoetingen met Napoli werden winnend afgesloten. Eenmaal werd het gelijk en twee keer trokken de Napolitanen aan het langste eind. De laatste Juventus – Napoli eindigde in een 0-1-zege voor de bezoekers, afgelopen april.

Teamnieuws

Juventus moet het sowieso stellen zonder Mattia De Sciglio, Sami Khedira en Douglas Costa, die allemaal geblesseerd zijn. Mario Mandžukić zou kunnen starten in plaats van Paulo Dybala, gezien het roulatiesysteem van de Turijnse club. Cristiano Ronaldo is geschorst voor het aankomende Champions Leagueduel tegen Young Boys en zal nu sowieso starten.

Carlo Ancelotti moet het stellen zonder de geblesseerden Vlad Chiricheș en Amin Younes. Daarnaast lijken Raúl Albiol en José Callejón terug te keren in de basis, wat ten koste moet gaan van Nikola Maksimović en Amadou Diawara. Dries Mertens moet nog even genoegen nemen met een plekje op de bank: Arkadiusz Milik en Lorenzo Insigne zijn in vorm en krijgen het vertrouwen van de coach.

Juventus – Napoli tip

Juventus – Napoli betekende vorig jaar een ontmoeting tussen de twee grootste kanshebbers op de Italiaanse titel en ook dit seizoen gaan de twee clubs samen aan de leiding in de competitie. In de eerste zes wedstrijden scoorde Juventus dertien keer en Napoli twaalf keer. Beide teams komen dus vaak aan scoren toe, wat je mee kan nemen in je voorspelling. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.79 bij Toto.

Juventus – Napoli Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Juventus: 1.73
Gelijkspel: 3.65
Winst Napoli: 4.60