Wedstrijd: FC Twente – AZ, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 15 januari 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst AZ & over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60
FC Twente heeft de wedstrijd tegen FC Emmen net ingehaald en AZ heeft in de KNVB Beker gespeeld, maar nu staan de teams tegenover elkaar in de Eredivisie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Twente – AZ.

Een paar punten boven de streep

Voorafgaand aan het seizoen wist FC Twente dat het in eerste instantie tegen degradatie zou moeten vechten. Na 22 gespeelde wedstrijden zijn de Tukkers degradatie nog zeker niet ontlopen, want met 24 punten staat Twente op de dertiende plaats en dit is net boven de streep van de nacompetitie. VVV-Venlo bepaalt die grens momenteel, omdat het zestiende staat met 21 punten. Het verschil tussen Twente en VVV is dus maar drie punten.

Eerder deze week deed de club uit Enschede slechte zaken door met 2-0 van directe concurrent Emmen te verliezen. Dit terwijl Twente bezig was aan een goede reeks, want het speelde in de tweede seizoenshelft gelijk tegen Groningen en PSV en het won van Sparta.

Verrast in de KNVB Beker

AZ speelde woensdag tegen NAC in de KNVB Beker en de club uit Alkmaar was natuurlijk de gedoodverfde favoriet om door te gaan. Het liep anders, want het was NAC dat er met de overwinning vandoor ging. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de club uit Breda. Het verschil in kansen was klein, alleen AZ bepaalde het spel en sloot de wedstrijd dan ook af met 73 procent balbezit. NAC loerde op de omschakeling en dit bleek achteraf dus de goede keuze te zijn.

De Alkmaarders kunnen zich nu dus weer helemaal richten op de Eredivisie, want daarin staat nog genoeg op het spel. AZ staat op de tweede plaats en is met 47 punten eigenlijk de enige concurrent van Ajax, dat met 50 punten aan de leiding gaat in de Nederlandse competitie.

Weinig blessures

Zowel FC Twente als AZ heeft weinig last van blessures binnen de selectie. Bij de Tukkers viel onlangs wel Aitor Cantalapiedra uit en hij is erg belangrijk voor zijn team, waardoor dit toch een vervelende blessure is.

Bij AZ zitten er twee spelers al lang in de lappenmand en dit zijn Albert Gudmundsson en Pantelis Hatzidiakos. Zij vielen beiden vorig jaar al uit en zijn voorlopig nog niet terug te vinden in het speelveld.

Geen gelijk opgaande strijd door vroege rode kaart

Eerder dit seizoen zag het er al snel naar uit dat AZ zou gaan winnen, want Joël Drommel kreeg in de achttiende minuut al een rode kaart. Toch kwamen de Alkmaarders pas één minuut voor rust op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft liep AZ uiteindelijk nog uit naar 3-0, waardoor het een makkelijke overwinning kon noteren. De club uit Alkmaar eindigde de wedstrijd met meer dan 30 geloste schoten en meer dan 70 procent balbezit. Door dit verschil is het niet vreemd dat een overwinning van AZ deze keer slechts een quote van 1.48 heeft.

FC Twente – AZ tip

Het verschil op de ranglijst is groot tussen deze clubs en ze verloren beiden eerder deze week. AZ draait een goed seizoen en moet winnen om de druk op Ajax te houden. Eerder dit seizoen was de club uit Alkmaar, mede door een Twentse rode kaart, veel te sterk. De verwachting is dat dit deze week weer het geval is en daarom is de wedtip voor FC Twente – AZ: AZ & over 1.5 goals. Deze voorspelling heeft bij Toto een quotering van 1.60.

FC Twente – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Twente: 5.60
Gelijkspel: 4.40
Winst AZ: 1.48