18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bordeaux – Lyon voorspelling – wedden, quotes en tip 11 januari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Bordeaux – Lyon, Ligue 1
Aanvang: Zaterdag 11 januari 2020, 17.30 uur
Beste wedtip: Winst Lyon
Bookmaker: Toto
Quote: 2.30
Lyon draait niet goed dit seizoen, waardoor het momenteel op de twaalfde plaats terug te vinden is in de Franse competitie. Er staat nu een belangrijke wedstrijd te wachten, want Bordeaux is de volgende tegenstander en die club staat één plaatsje lager. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Bordeaux – Lyon.

Niet in vorm, wel door in de Coupe de France

Bordeaux speelt de laatste weken niet goed, waardoor het blijft zakken op de ranglijst van Ligue 1. In de laatste vijf gespeelde duels werd er slechts één keer gewonnen. De club verloor drie competitiewedstrijden op rij en een wedstrijd voor de Coupe de la Ligue. Vorige week won Bordeaux dan eindelijk weer en dit was een duel voor de Coupe de France tegen Le Mans FC. Dit is de nummer vijftien van fe Ligue 2 en deze ploeg werd verslagen met 2-0.
Door de mindere resultaten staat Bordeaux momenteel op de dertiende plaats in Ligue 1. Vorig jaar werd de club uiteindelijk veertiende, dus ten opzichte daarvan heeft het tot nu toe één plek winst behaald.

Veel te laag op de ranglijst

Lyon eindigde het vorige seizoen nog als de nummer drie van Frankrijk, maar staat nu twaalfde met 26 punten. Dit zijn evenveel punten als Bordeaux en wie wint doet dus erg goede zaken zaterdag. Vooral als je naar de stand kijkt, want er zijn veel ploegen die veel punten laten liggen. De nummer vijf van Ligue 1, Nantes, heeft namelijk maar drie punten meer dan Lyon en Bordeaux. De ranglijst kan er elke week dus zomaar anders uitzien in Frankrijk.
In de afgelopen twee wedstrijden deed Lyon al goede zaken door in twee bekertoernooien te winnen. Vorige week won het met maar liefst 0-7 van Bourg-Péronnas en eerder deze week was Lyon met 3-1 te sterk voor Brest, waardoor het een ronde verder is in zowel de Coupe de France en de Coupe de la Ligue.

Lyon zonder grote leider

Memphis Depay scheurde een aantal weken geleden zijn kruisband af en ligt er nog een hele tijd uit, waardoor hij zelfs misschien het EK mist. Dit is natuurlijk niet alleen slecht nieuws voor Oranje, maar ook voor zijn club Lyon. Hij was de absolute leider en nu moet de club hem de rest van het seizoen missen.

Spektakelstuk met vijf doelpunten

De laatste keer dat Bordeaux – Lyon zich afspeelde, was het smullen voor te toeschouwers. Memphis Depay opende de score in de veertiende minuut, 0-1. De thuisploeg toonde veerkracht en scoorde in de 34e en 38e minuut, waardoor het met een 2-1 voorsprong de rust in ging. Lyon liet zich niet uit het veld slaan en kwam zo’n twintig minuten na rust op gelijke hoogte. Even later moest Bordeaux met tien man verder door een rode kaart, dat bood natuurlijk kansen voor de uitploeg. Dit betaalde zich dan ook uit in een 2-3 voorsprong voor Lyon, want Moussa Dembélé wist het net in de 85e minuut te vinden. Hij was daarmee ook de matchwinner, want dit was de einduitslag.

Zaterdag is Lyon weer de lichte favoriet, want een overwinning van deze club heeft een quote van 2.30 en een zege van Bordeaux een quotering van 3.10.

Bordeaux – Lyon tip

De teams hebben evenveel punten en zijn daarmee de nummers dertien en veertien van Ligue 1. De verschillen zijn bij onderlinge wedstrijden ook vaak klein. Lyon wordt als de favoriet gezien, maar de ook de quotes van overwinningen verschillen niet erg veel van elkaar. Gezien de resultaten van de laatste weken en de kwaliteit binnen de teams zien wij Lyon ook als favoriet. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Lyon wint en deze voorspelling heeft een quote van 2.30.

Bordeaux – Lyon Ligue 1 wedden

Quotes bij Toto

Winst Bordeaux: 3.10
Gelijkspel: 3.10
Winst Lyon: 2.30