18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AC Milan – Atalanta Bergamo voorspelling – wedden, quotes en tip 23 september 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: AC Milan – Atalanta Bergamo, Serie A
Aanvang: zondag 23 september 2018, 18.00 uur
Beste wedtip: winst AC Milan
Bookmaker: Toto
Quote: 1.98

De teleurstellende nummers zestien en vijftien van de Serie A ontmoeten elkaar: AC Milan – Atalanta Bergamo. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

In achtervolging

AC Milan had een drukke zomer. Coach Gennaro Gattuso zag Marco Storari, Gabriel, Leonardo Bonucci, Jherson Vergara, Gustavo Gómez (huur), Luca Antonelli, Manuel Locatelli (huur), André Silva (huur), M’Baye Niang, Carlos Bacca, Gianluca Lapadula en Nikola Kalinić vertrekken en hiervoor kwamen Pepe Reina, Ivan Strinić, Mattia Caldara, Diego Laxalt, Tiemoué Bakayoko, Alen Halilović, Samu Castillejo en Gonzalo Higuaín (huur) terug. De start van de competitie is nog niet zoals gewenst. Van Napoli werd met 3-2 verloren, waarna AS Roma wel met 2-1 verslagen werd. Hierna speelde Milan teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Cagliari.

In de competitiestand loopt Milan nog een wedstrijd achter op de andere clubs, omdat het duel met Genoa werd afgelast door de ramp met de brug in Genua. Met de zestiende plek staan de Milanezen twee punten boven de degradatiestreep. In de Europa League boekte Gattuso deze week zijn eerste succes. Van de Luxemburgse kampioen F91 Dudelange werd met een reserveteam met 1-0 gewonnen. Tip: in alle competitiewedstrijden van AC Milan tot dusverre dit seizoen wisten beide teams tot scoren te komen. Je kunt wedden dat dit opnieuw gebeurt; de quote voor deze voorspelling is 1.69.

Afgang in Europa

Atalanta Bergamo hoopte vervolg te geven aan het goede afgelopen seizoen. In de competitie eindigde de club op de zevende plaats en de halve finales van de Coppa Italia werden bereikt. In de Europa League overleefde Atalanta de groepsfase, waarna Borussia Dortmund te sterk was. Dit seizoen begon al minder met de Europese uitschakeling tegen FC Kopenhagen (0-0, 0-0, na strafschoppen). In de competitie werd met 4-0 gewonnen van Frosinone, maar tegen AS Roma (3-3), Cagliari (0-1) en SPAL (2-0) werd in totaal maar één punt gepakt.

Deze zomer zwaaide Atalanta Marco Sportiello (huur), Federico Mattiello (huur), Bryan Cristante (huur), Jasmin Kurtić, Andrea Petagna (huur), Alberto Paloschi en Andreas Cornelius (huur) uit, waarna Pierluigi Gollini, Arkadiusz Reca, Ali Adnan (huur), Davide Bettella, Mario Pašalić (huur) Marco Carraro, Emilio Rigoni (huur) Duván Zapata (huur) en Marco Tumminello gehaald werden. Deze spelers zorgden dus nog niet voor een groot succes. In de laatste drie competitieduels kwam Atalanta op achterstand. De voorspelling dat dit nu weer niet lukt, lijkt een aannemelijke tip. Wil je hierop wedden, dan levert dat een quote van 1.60 op.

Onderlinge resultaten

Qua onderlinge wedstrijden is Atalanta Bergamo in het voordeel deze ontmoeting. Van de laatste zes duels tussen beide clubs werd het viermaal gelijk en de andere twee ontmoetingen eindigden in een zege van Atalanta. De laatste editie van AC Milan – Atalanta Bergamo eindigde in een 0-2-overwinning voor de bezoekers.

Teamnieuws

AC Milan speelde doordeweeks in de Europa League, waar reserves als Pepe Reina, Ignazio Abate, Mattia Caldara, José Mauri, Andrea Bertolacci en Fabio Borini speeltijd kregen. Voor dit competitieduel lijken Gianluigi Donnarumma, Davide Calabria, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Giacomo Bonaventura, Lucas Biglia, Franck Kessié en Suso weer op speeltijd te mogen rekenen. Ivan Strinić, Andrea Conti, Riccardo Montolivo en Patrick Cutrone zijn door blessures niet beschikbaar.

Gian Piero Gasperini, sinds de zomer van 2016 coach van Atalanta Bergamo, zag middenvelder Josip Iličić weer wedstrijdfit worden en in de laatste wedstrijd speelde hij weer mee. Mario Pašalić lijkt toch de voorkeur te krijgen boven Iličić, die mogelijkerwijs wel speelt als Alejandro Gómez niet fit genoeg blijkt te zijn dit seizoen.

AC Milan – Atalanta Bergamo tip

AC Milan – Atalanta Bergamo is een affiche tussen twee ploegen die in de voorspellingen voorafgaand aan het seizoen hoger werden ingeschat. Toch lijkt AC Milan, dat sowieso nog een inhaalduel te goed heeft, betere papieren te hebben voor een goed resultaat in deze wedstrijd. Het lijkt dus een goed idee om te wedden op de thuisploeg. Tip: AC Milan wint met een quote van 1.98 bij Toto.

AC Milan – Atalanta Bergamo Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst AC Milan: 1.98
Gelijkspel: 3.45
Winst Atalanta Bergamo: 3.75