18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweden – Oekraïne voorspelling – wedden, quotes en tip, 29 juni 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Zweden – Oekraïne, EK 2020
Aanvang: Dinsdag 29 juni, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Zweden
Bookmaker: Toto
Quote: 2.36

Dinsdag staan de laatste wedstrijden van de achtste finale op het programma, met Zweden – Oekraïne als slotstuk. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op dit duel.

Verrassende nummer één

Zweden trof Spanje, Slowakije en Polen tijdens de groepsfase. De Spanjaarden werden als favorieten beschouwd, maar het liep anders. Zweden kwam namelijk heel erg degelijk voor de dag en bleef ongeslagen. Het land speelde gelijk tegen Spanje en won van Polen en Slowakije. De Zweden eindigden de groepsfase daarom als winnaar van Poule E.

Emil Forsberg was tot dusver erg belangrijk voor zijn land, want hij scoorde in beide gewonnen duels. Tegen Slowakije zorgde hij voor de enige treffer door een strafschop te benutten. De Polen zagen hem zelfs twee keer scoren tijdens de 3-2 zege van de Zweden.

Eén belangrijke overwinning

Oekraïne zat natuurlijk bij Nederland in de poule en dit was ook het land waar Oranje het het moeilijkst tegen had. Na een comeback van Oekraïne won Nederland uiteindelijk nog met 3-2 door een late goal van Denzel Dumfries. Daarna wonnen de Oekraïners nog met 2-1 van Noord-Macedonië en verloren ze met 0-1 van Oostenrijk.

Deze resultaten zorgden ervoor dat Oekraïne op de derde plek eindigde in groep C, achter Nederland en Oostenrijk. Toch heeft het land zich verzekerd van een plek in de achtste finale. Het deed dit als één van de beste nummers drie van het toernooi. Zo zie je maar dat één overwinning al heel belangrijk is op het EK. Ook de loting is vrij gunstig, omdat Zweden een verrassende nummer één is.

Teamnieuws

Waar Zweden wel over een volledig fitte selectie beschikt, is dat bij Oekraïne niet het geval. Denys Popov raakte vroeg in het toernooi geblesseerd aan zijn kuit en de wedstrijd tegen Zweden komt te vroeg voor hem.

Laatste ontmoeting

De landen stonden voor het laatst tegenover elkaar op het EK van 2012, waar Oekraïne het gastland was. Het was ook het eerste EK waar het land aan meedeed. Oekraïne won het duel tegen Zweden destijds zelfs met 2-1 door twee goals van Andriy Shevchenko. Hij is er dit keer weer bij, maar dan als bondscoach. Zlatan Ibrahimović was de maker van de Zweedse goal. Deze keer zien de bookmakers Zweden als de favoriet met een quote van 2.36. Een overwinning van Oekraïne levert een quotering van 3.30 op.

Zweden – Oekraïne tip

Tot nu toe heeft Zweden laten zien dat het een team is dat moeilijk te verslaan is. Het is nog ongeslagen en dat zelfs met lastige tegenstanders als Spanje en Polen. Oekraïne verloor al wel twee keer en won nipt van Noord-Macedonië. Wij zien daarom Zweden ook als favoriet, waardoor de tip is dat het Zweedse elftal de wedstrijd wint. Deze voorspelling van Zweden – Oekraïne levert een quotering van 2.36 op.

Zweden – Oekraïne EK 2020 wedden

Quotes bij Toto
Winst Zweden: 2.36
Gelijkspel: 3.10
Winst Oekraïne: 3.30