Wedstrijd: Spanje – Polen, EK 2020
Aanvang: Zaterdag 19 juni 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Spanje wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.38

Het EK is niet goed begonnen voor Spanje en Polen. Beide landen wisten de eerste wedstrijd niet te winnen. De belangrijke tweede wedstrijd tussen deze landen staat nu op het programma. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Spanje – Polen.

Geen doelpunten

Het Spaanse elftal speelde in de eerste wedstrijd van het EK met 0-0 gelijk tegen Zweden. De Spanjaarden hebben de laatste jaren last van het probleem dat de ploeg lastig tot scoren komt. Ook tegen Zweden was dit het geval. Spanje domineerde de eerste wedstrijd met ruim 85% balbezit en 917 balcontacten. Bondscoach Luis Enrique mist duidelijk een echte afmaker. Spanje domineert bijna elke wedstrijd en heeft de meeste kansen, maar de ploeg krijgt de bal niet in het net.

Eigenlijk heeft Spanje maar één echte centrumspits in de huidige EK-selectie. Gerard Moreno komt liever vanaf de flank. Álvaro Morata heeft alles in zich om een wereldspits te zijn, maar op de momenten dat het moet slaat hij dicht. In de voorbereiding voor dit EK speelde Spanje een oefenwedstrijd tegen Portugal. Morata kreeg drie grote scoringskansen, maar wist niet te scoren. Dit is een probleem waar Spanje al langer mee kamt. Sinds David Villa en Fernando Torres zijn gestopt mist Spanje iemand die de bal in het net werkt.

Sergio Busquets is normaal de dirigent van het Spaanse elftal. Elke aanval begint bij hem. Hij is voor het EK echter positief getest op corona. Daardoor kon hij niet meedoen tegen Zweden. Het lijkt erop dat de wedstrijd tegen Polen ook nog te vroeg komt. Rodri zal zijn plaats op het middenveld innemen.

Punten pakken

Polen nam het in de eerste wedstrijd op tegen Slowakije. Deze wedstrijd verloor Polen met 1-2. De uitslag is geen terechte weerspiegeling van het spelbeeld in deze wedstrijd. Net na rust stond het 1-1 in de wedstrijd. Grzegorz Krychowiak pakte zijn tweede gele kaart en Polen moest met tien man verder. Milan Skriniar profiteerde hiervan door uit een corner de 1-2 te maken.

Voor Polen is het van belang om in de wedstrijd tegen Spanje minimaal gelijkspel te spelen. Vier van de zes beste nummers drie gaan ook door tijdens het EK. Met drie ben je niet zeker om door te gaan. Vier punten daarentegen, dan lijkt een plaats in de volgende ronde te zijn gehaald. Om deze vier punten te halen moet Polen wel presteren tegen Spanje.

De Poolse hoop is natuurlijk gericht op Robert Lewandowski. Het probleem is dat Lewandowski bij Bayern München de ballen op een presenteerblaadje krijgt. Bij Polen moet hij eigenlijk de aanval opzetten én afmaken. Lewandowski vormt samen met Jan Bednarek, Kamil Glik en Piotr Zielinski de basis van de Poolse ploeg.

Vorige ontmoetingen

Spanje en Polen hebben niet vaak tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd in Sevilla van EURO 2020 wordt pas de elfde onderlinge wedstrijd. De laatste keer dat de teams tegen elkaar speelde was dan ook in een oefenwedstrijd in 2010. Voor Spanje was dit het uitzwaaiduel vlak voor het WK in Zuid-Afrika. Spanje won met 6-0 van Polen. Van de huidige selecties deden alleen Lewandowski, Glik en de afwezige Busquets mee in die wedstrijd.

Spanje – Polen tip

Spanje is de favoriet voor deze wedstrijd. De quotering van Spanje is niet extreem hoog. Omdat Spanje niet makkelijk scoort blijft de tip voor deze wedstrijd simpel. Wedden op ‘Spanje wint’ met een quote van 1.38 bij Toto.

Spanje – Polen EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Spanje: 1.38
Gelijkspel: 4.90
Winst Polen: 8.20