18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – Ajax, voorspelling – wedden, quotes en tip 3 maart 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: sc Heerenveen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Woensdag 3 maart, 21.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.52

Na een enerverende topper tegen PSV wacht voor Ajax nu de halve finale van de KNVB Beker. De tegenstander is sc Heerenveen. Ajax is nog in de race voor de dubbel. Om de bekerfinale te bereiken moet de ploeg uit Amsterdam in Friesland weten te winnen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op sc Heerenveen – Ajax.

Wisselvallig seizoen

Aan de wisselvalligheid van sc Heerenveen lijkt dit seizoen maar geen einde te komen. Afgelopen weekend stortte de ploeg uit Friesland in de tweede helft volledig in tegen PEC Zwolle. Mitchell van Bergen zette zijn ploeg in de eerste helft nog op voorsprong, maar PEC maakte er vier na de rust. Met slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden is de ploeg van Johnny Jansen bezig met een slechte reeks. Heerenveen staat op de tiende plaats in de Eredivisie. De Friezen hebben dit seizoen meer wedstrijden verloren (8) dan gewonnen (7).

Heerenveen plaatste zich voor de halve finale van de beker door Feyenoord met 4-3 te verslaan in de kwartfinale. Na een rode kaart voor Steven Berghuis wist Heerenveen drie doelpunten te maken in de slotfase. De Friese goals werden gemaakt door Rami Kaib, Benjamin Nygren, een eigen doelpunt van Nick Marsman en de winnende goal werd gemaakt door Siem de Jong. Het bekertoernooi geeft het tegenvallende seizoen van sc Heerenveen toch nog een beetje kleur.

Beste ploeg van Nederland

Dankzij het 1-1 gelijkspel tegen PSV kan Ajax de titel ruiken. Een late penalty van Dušan Tadić leverde een punt op. De voorsprong op de Eindhovenaren is zes punten, en Ajax heeft ook nog een wedstrijd in te halen. De Amsterdammers wonnen dit seizoen maar liefst achttien van de 23 competitiewedstrijden. Met 73 doelpunten voor heeft Ajax veel meer gescoord dan alle andere ploegen in de Eredivisie. Ook heeft de ploeg van Erik ten Hag de minste doelpunten tegen.

Ajax had een lastig programma in de beker. Bij de laatste zestien moest de ploeg op bezoek bij AZ, waar de Amsterdammers met 1-0 te sterk waren. PSV werd met 2-1 verslagen dankzij twee doelpunten van Sébastien Haller. De ploeg uit Amsterdam is nog altijd de regerend bekerwinnaar, omdat de finale van afgelopen seizoen afgelast werd vanwege de coronacrisis.

Ook in de Europa League is Ajax nog actief. Lille werd twee keer verslagen, waardoor de ploeg van Ten Hag zich plaatste voor de achtste finales van het toernooi. Hierin is de tegenstander het Zwitserse Young Boys.

Historie

De laatste keer dat sc Heerenveen van Ajax wist te winnen was in 2009. Sindsdien is het de Friezen niet meer gelukt te winnen. De laatste vier ontmoetingen werden zelfs gewonnen door de Amsterdammers. Afgelopen oktober was Ajax met 5-1 te sterk voor Heerenveen, mede dankzij de twee doelpunten van Dušan Tadić.

sc Heerenveen – Ajax tip

Ajax is favoriet voor de bekerontmoeting in Friesland. De Amsterdammers zijn overduidelijk de sterkste ploeg in Nederland. sc Heerenveen staat tiende en lijkt niet de ploeg te zijn die Ajax gaat verslaan. Ook de historie tussen beide ploegen biedt weinig hoop voor Heerenveen. De tip voor deze wedstrijd: wedden op ‘Ajax wint’ met een quote van 1.52 bij Toto.

sc Heerenveen – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst sc Heerenveen: 4.95
Gelijkspel: 4.50
Winst Ajax: 1.52