18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Omonia Nicosia Europa League, voorspelling – wedden, quotes en tip 10 december 2020

Joris Velthausz

Wedstrijd: PSV – Omonia Nicosia, Europa League
Aanvang: Donderdag 10 december 2020, 18.55
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 5.60

PSV heeft zich, met nog een wedstrijd te gaan, al geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. Door de wedstrijd tegen Omonia Nicosia van aankomende donderdag te winnen, kan PSV wellicht nog groepshoofd worden. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – Omonia Nicosia. 

Rustwedstrijd

PSV heeft zich onder leiding van trainer Roger Schmidt al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De ploeg heeft de plaatsing te danken aan de overwinning op Granada. De Eindhovenaren wonnen vorige week namelijk met 0-1 van die club. Hierdoor kwam PSV op één punt van de Spanjaarden. Een overwinning van PSV en een misstap van Granada zorgen ervoor dat PSV als groepshoofd naar de volgende ronde gaat. Omonia Nicosia en PAOK Saloniki zijn geen gevaar meer voor de eerste plekken.

Het speelschema zit overvol door corona. Het seizoen is later begonnen en de spelers moeten de wedstrijden in een moordend tempo afwerken. Het is dan ook maar de vraag wat Schmidt gaat doen tegen Omonia. De kans is aanwezig dat de Duitse tacticus een paar spelers gaat sparen met het oog op het drukke schema van de komende weken.

Decrescendo

Omonia Nicosia, onder leiding van de Noorse trainer Henning Berg, begon prima aan het voetbalseizoen. Echter zakte het al snel in elkaar bij de Cypriotische ploeg. Waar de Omonia vorig jaar nog eerste stond aan het einde van het seizoen, staat het momenteel zesde in de Cypriotische voetbalcompetitie. In de laatste zes competitieduels werd er ook maar één keer gewonnen. Dit was tegen APOEL Nicosia in het afgelopen weekend: het eindigde in een 0-3 overwinning voor Omonia.

Ook in de Europa League begon Omonia redelijk goed. In de eerste wedstrijd speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen PAOK Saloniki. Daarna werd er echter drie keer op rij verloren. Er werd in Eindhoven met 1-2 van PSV verloren en tegen Granada kon de Cypriotische ploeg ook geen punten pakken. Toch werd er afgelopen week met 2-1 gewonnen van PAOK Saloniki. Mede door deze overwinning van Omonia heeft PSV zich al geplaatst voor het vervolg van de Europa League. 

Afgelopen editie

De ploegen troffen elkaar voor het eerst bij de vorige ontmoeting in oktober: PSV won met 1-2. De Eindhovenaren kwamen in de negenentwintigste minuut op een 1-0 achterstand. Daarna schoot Donyell Malen twee keer raak en trok de wedstrijd in de extra tijd over de streep.

Teamnieuws

PSV mist op het moment vijf selectiespelers door blessures. Centrale middenvelders Marco van Ginkel, Érick Gutiérrez en Ryan Thomas zijn alle drie niet van de partij. Dit geldt ook voor centrale verdediger Armando Obispo en spits Maximiliano Romero. Echter zijn al deze spelers er al minstens zes wedstrijden niet bij. Schmidt heeft al laten zien dat hij ook zonder deze spelers de wedstrijden kan winnen.

Omonia-manager Berg heeft geluk en mist helemaal geen selectiespelers. De Cypriotische ploeg heeft geen last van blessures.

PSV – Omonia Nicosia tip

PSV is absoluut de favoriet voor deze wedstrijd. Het is alleen lastig te zeggen met welk team Schmidt aan de start verschijnt. Als hij zijn sterkste elftal laat spelen, is de kans groot dat PSV de wedstrijd gaat winnen. Maar hoogstwaarschijnlijk gaat Schmidt een paar spelers sparen voor de aankomende weken. In dat geval heeft Omonia Nicosia kans om een punt voor de eer te pakken. De tip is dan ook: wedden op de voorspelling ‘Gelijkspel’ met een quotering van 5.60 bij Toto.

PSV – Omonia Nicosia Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst PSV: 1.26
Gelijkspel: 5.60
Winst Omonia Nicosia: 9.20