18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland – Oostenrijk, voorspelling – wedden, quotes en tip, 17 juni 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Nederland – Oostenrijk, EK 2020
Aanvang: Donderdag 17 juni, 21.00 uur
Beste wedtip: Nederland wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Na de winst op Oekraïne krijgt het Nederlands elftal nu Oostenrijk op bezoek. Ook de Oostenrijkers wonnen hun eerste groepswedstrijd. Winst in het tweede groepsduel zal ervoor zorgen dat Nederland de achtste finales niet meer kan mislopen. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Nederland – Oostenrijk.

De Ligt is terug

Het Nederlands elftal leek op rozen te zitten tegen Oekraïne. Georginio Wijnaldum en Wout Weghorst zorgden voor een 2-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat Oekraïne ineens toesloeg via Andriy Yarmolenko en Roman Yaremchuk. Er leek puntverlies aan te komen, maar Denzel Dumfries kopte de 3-2 eindstand op het bord. Door de overwinning is Oranje erg sterk begonnen aan het toernooi. In de poule staat het team van Frank de Boer samen met Oostenrijk bovenaan.

Het thuisvoordeel leek erg te helpen in het duel met Oekraïne. De fans schreeuwden Oranje naar voren. Dat ook het tweede groepsduel tegen Oostenrijk in de Johan Cruijff Arena gespeeld gaat worden, zal dus opnieuw in het voordeel van het Nederlands elftal zijn.

Matthijs de Ligt traint weer volle bak mee en lijkt op tijd fit voor de wedstrijd donderdag. Het is de vraag wie het elftal van Frank de Boer gaat verlaten als De Ligt weer terugkeert. Jurriën Timber deed het opnieuw uitstekend tegen Oekraïne, maar de verwachting is toch dat de 19-jarige Ajacied eruit zal gaan voor De Ligt.

Een ander vraagteken is de linksbackpositie. Tegen Oekraïne stond Patrick van Aanholt op deze positie, terwijl Owen Wijndal eigenlijk alles had gespeeld onder Frank de Boer. Het is afwachten of Wijndal zich weet terug te knokken in de basiself.

Alaba en Arnautović

Oostenrijk begon Euro 2020 met een 3-1 overwinning op Noord-Macedonië. Stefan Lainer, Michael Gregoritsch en Marko Arnautović maakten de doelpunten. Heel veel kansen kreeg Oostenrijk in dit duel niet, maar ze gingen hier wel goed mee om.

Eén van de bekendste spelers van de Oostenrijkers is David Alaba. Tegen Noord-Macedonië was hij één van de drie centrale verdedigers in het 3-5-2 systeem van bondscoach Franco Foda. Tegen Nederland zal Alaba, die na de zomer bij Real Madrid speelt, zijn 85e interland gaan spelen.

Bad boy Marko Arnautović zal voor de doelpunten moeten zorgen bij de Oostenrijkers. In 89 interlands maakte hij 27 goals voor zijn land. Nederland zal hem dus in de gaten moeten houden. Ook tegen Noord-Macedonië was het weer raak voor de ex-Twente speler. Hij juichte vervolgens zeer agressief, waardoor de UEFA een onderzoek naar hem gestart is. Het is nog maar de vraag of Arnautović mee mag doen tegen Nederland.

Vorige ontmoeting

De laatste onderlinge ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk was in 2016. Nederland won toen met 2-0 door doelpunten van Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum. Huidige internationals Joël Veltman, Quincy Promes, Steven Berghuis en Luuk de Jong deden ook mee in dat duel.

Nederland – Oostenrijk tip

Nederland is de favoriet tegen Oostenrijk. Naast het kwaliteitsverschil heeft Oranje ook nog eens het thuisvoordeel tijdens de wedstrijd. Deze twee factoren bij elkaar opgeteld zullen het verschil maken tegen de Oostenrijkers. De tip is daarom ook: wedden op ‘Nederland wint’ met een quote van 1.59 bij Toto.

Nederland – Oostenrijk EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Nederland: 1.59
Gelijkspel: 4.20
Winst Oostenrijk: 5.45