18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Leicester City Premier League, voorspelling – wedden, quotes en tip 22 november 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Liverpool – Leicester City, Premier League
Aanvang: zondag 22 november 2020, 20.15 uur
Beste wedtip: Leicester City wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.60

De koploper van de Premier League, Leicester City, komt op bezoek bij de regerend kampioen Liverpool. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Liverpool – Leicester City. 

Gehavende machine

Jürgen Klopp staat momenteel derde in de Premier League met Liverpool op één punt van koploper Leicester City. Waar Liverpool vorig jaar als een machine elke ploeg in de competitie aan de kant schoof, gaat het dit seizoen iets lastiger. Het grootste voorbeeld was de afslachting door Aston Villa, dat Liverpool met 7-1 versloef. Toch heeft Liverpool zich sindsdien herpakt en lijkt de ploeg weer in een stijgende lijn te zitten. Nu de speelwijze is herzien heeft de trainer echter een nieuw probleem. Hij mist zes basisspelers en moet flink puzzelen om een goed basiselftal neer te zetten.

In de laatste drie wedstrijden won Liverpool twee keer, de andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Eerst werd er met 2-1 van West Ham United gewonnen. Daarna werd Atalanta Bergamo afgeslacht met 5-0 en leek Liverpool weer terug op topniveau te zijn. In de laatste wedstrijd voorafgaand aan de interlandbreak speelde Liverpool kleurloos met 1-1 gelijk tegen Manchester City.

Nieuw sprookje? 

Het is al vijf seizoenen geleden dat het sprookje van Leicester City werkelijkheid werd: ze werden kampioen. De ploeg staat wederom eerste in de Premier League en trainer Brendan Rodgers speelt goed verzorgd voetbal met zijn ploeg. Natuurlijk is het te vroeg om over een nieuw sprookje te fantaseren, maar de ploeg staat toch weer eerste. Alles lijkt mogelijk in dit corona-seizoen. De wedstrijden volgen zich op in een moordend tempo. Ook Leicester heeft hier last van. De ploeg speelt dan wel niet in de Champions League, maar ook in de Europa League is het programma vol.

Leicester heeft de laatste zes wedstrijden allemaal weten te winnen. Zo werd Arsenal met 0-1 verslagen, Leeds met 1-4 en Wolverhampton Wanderers met 1-0. De andere drie wedstrijden in de Europa League won Leicester ook allemaal overtuigend. Rodgers heeft fenomeen Jamie Vardy opnieuw uitgevonden. Vardy speelde zeven wedstrijden en scoorde hier acht keer in. Verder gaf hij ook nog een assist.

Teamnieuws

Zoals eerder gemeld mist Liverpool vijf en wellicht zes basisspelers. Mohamed Salah heeft tijdens de interlandperiode het coronavirus opgelopen. Verdedigers Joe Gomez, Andrew Robertson en Trent Alexander-Arnold hebben alle drie een reguliere blessure opgelopen tijdens de interlands. Verder miste Klopp Virgil van Dijk en Alex Oxlade-Chamberlain al. De gehele basis-achterhoede van Liverpool is er dus niet bij tegen Leicester City. De centrale verdedigers kunnen ze met Fabinho en Matip nog wel opvangen, maar de vleugelverdedigers zijn lastiger te vervangen. Dit is een aderlating voor Klopp.

Ook Leicester City mist verdedigende krachten. Zo zijn rechtsbacks Ricardo Pereira en Timothy Castagne allebei uitgeschakeld. En centrumverdediger Caglar Söyüncü is ook niet van de partij. Dit kan Leicester wel opvangen. Als centrale verdedigers hebben ze nog Wes Morgan en Jonny Evans rondlopen. En als rechtsback maakte Wesley Fofana voor de interlandperiode een uitstekende indruk. Leicester lijkt minder last te hebben van de aanwezige blessures dan Liverpool.

Liverpool – Leicester City tip 

Liverpool heeft grote problemen in de achterhoede en de vervangers van Robertson en Alexander-Arnold zijn niet van hoog niveau. Leicester zal met Vardy hier alles uit willen halen. De kans dat dit lukt is groot. De tip voor Liverpool – Leicester City is daarom: wedden op de voorspelling ‘Leicester City wint’ met een quote van 3.60 bij Toto. 

Liverpool – Leicester City Premier League wedden 

Quotes bij Toto:
Winst Liverpool: 1.86
Gelijkspel: 3.75
Winst Leicester City: 3.60