Wedstrijd: Italië – Engeland, EK 2020
Aanvang: zondag 11 juli 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Italië wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.10

22 landen sneuvelden al op dit EK en alleen de absolute toppers zijn nog over. We maken ons op voor de grote finale! Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Italië – Engeland.

Realisatie

Na de groepsfase waren de kenners het met elkaar eens: Italië is de absolute favoriet voor een eindzege op het EK. Turkije en Zwitserland werden allebei met 3-0 verslagen, waarna een B-elftal zonder al te veel problemen met 1-0 afrekende met Wales. Tegen Oostenrijk ging het allemaal wat minder van een leien dakje en was een verlenging nodig om uiteindelijk met 2-1 door te bekeren. Tegen België speelde Italië al weer een stuk beter (opnieuw 1-2) en tegen Spanje betekende een goede penaltyserie een overwinning, na initieel met 1-1 gelijk te spelen.

De realisatie is wel dat het na de groepsfase wat minder sprankelend is geweest. Het spel tegen België was goed, maar in de achtste finale en de halve finale was het minder overtuigend. Tegen Engeland moet het weer beter als Roberto Mancini met zijn team het EK achter zijn naam wil schrijven. Sowieso zal Italië in verdedigend opzicht weer terugwillen naar de groepsfase, toen Gianluigi Donnarumma geen enkele tegengoal kreeg. Tip: wedden op de voorspelling ‘Italië houdt de nul’ geeft je een quote van 2.70.

Voordeel

Tijdens een EK dat door heel Europa gehouden wordt zes van je zeven wedstrijden in eigen land spelen is natuurlijk een groot voordeel. De Engelsen mogen daarover niet klagen. Alleen voor de kwartfinales moest de ploeg van bondscoach Gareth Southgate even uitwijken naar Rome. Degelijk is het sleutelwoord voor Engeland dit EK. Na een magere groepsfase (1-0 tegen Kroatië, 0-0 tegen Schotland en 0-1 tegen Tsjechië) werden Duitsland (2-0), Oekraïne (0-4) en Denemarken (2-1 na verlenging) uitgeschakeld.

Alleen tegen het zwakke Oekraïne waren schimpen te zien van de aanvallende klasse van de nationale ploeg. Tegen de Denen had Harry Kane een gemakkelijke penalty nodig om in twee inzetten tot een doelpunt te kunnen komen. Na een wat moeizame start en drie wedstrijden zonder doelpunten heeft de spits inmiddels toch vier keer een bal achter een doelman weten te krijgen. Een goal van de Tottenham-speler zou Engeland flink helpen in de finale. Tip: wedden op de voorspelling dat hij gaat scoren, levert je een quote op van 2.55.

Onderlinge resultaten

Gezien het onderlinge verleden van de wedstrijd Italië – Engeland zijn de Italianen nipt favoriet, met tien zeges tegenover negen gelijke spelen en acht nederlagen. Het doelsaldo is met 31-33 wel in Engels voordeel. De laatste onderlinge ontmoetingen waren oefenwedstrijden in 2015 en 2018. Zowel in Turijn als in Londen werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Teamnieuws

Het grootste gemis voor de Italiaanse nationale ploeg is natuurlijk het ontbreken van Leonardo Spinazzola, die in de kwartfinale geblesseerd uitviel. Emerson Palmieri zal hem ook in de finale vervangen als linksback. Op het middenveld moet Manuel Locatelli weer genoegen nemen met een plekje op de bank. Het is hopen voor Italië dat Federico Chiesa volledig fit is. Anders zal Domenico Berardi op zijn plek gaan spelen.

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland wisselde pas laat in de halve finale, maar daar lijken zijn spelers niet bepaald last van te hebben. Hij zal opnieuw twijfelen tussen een driemans- of viermansdefensie. Daarnaast is het nog niet duidelijk wie naast Raheem Sterling en Harry Kane de derde aanvaller wordt: Bukayo Saka, Phil Foden, Jack Grealish of Jadon Sancho.

Italië – Engeland tip

Italië – Engeland: het is natuurlijk een enorm voordeel voor de Engelsen om in het eigen stadion te mogen spelen, maar Italië heeft inmiddels wel bewezen het sterkste team van dit toernooi te zijn. Na België en Spanje moet winnen van Engeland ook kunnen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Italië wint’ met een quote van 3.10 bij Toto.

Italië – Engeland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto

Winst Italië: 3.10
Gelijkspel: 3.00
Winst Engeland: 2.65