18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Fortuna Sittard, voorspelling – wedden, quotes en tip, 4 april 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Feyenoord – Fortuna Sittard, Eredivisie
Aanvang: Zondag 4 april, 12.15 uur
Beste wedtip: Steven Berghuis scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 1.74

Met nog zeven wedstrijden te gaan zal Feyenoord heel veel moeten winnen om nog tweede te kunnen worden. De eerste tegenstander is Fortuna Sittard, dat zelf nog de play-offs wil halen. In deze voorbeschouwing lees je voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Feyenoord – Fortuna Sittard.

Berghuis belangrijk

Feyenoord leed pijnlijk puntverlies in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode. De Rotterdammers kwamen niet voorbij FC Emmen: het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord won slechts één van de laatste vijf Eredivisiewedstrijden. De ploeg van Dick Advocaat staat met nog zeven wedstrijden te spelen op de vijfde plaats in de competitie. De achterstand op nummer twee PSV is zeven punten. Feyenoord zal dit weekend dus echt moeten winnen.

Steven Berghuis zal met een goed gevoel terugkeren in Rotterdam. De buitenspeler scoorde twee keer voor het Nederlands elftal. Berghuis begon alle drie de wedstrijden van Oranje in de basis en lijkt zeker van zijn basisplaats op het EK. Bij Feyenoord is Berghuis ook de belangrijkste speler: hij maakte de meeste doelpunten (17) en gaf de meeste assists (12) van iedereen in de selectie.

Ondanks drie fitte spitsen staat buitenspeler Bryan Linssen al weken op ‘negen’ bij Feyenoord. Linssen maakte dit seizoen negen doelpunten en is daarmee na Berghuis de meest scorende Feyenoorder dit seizoen.

Leroy Fer is weer aan het trainen en lijkt op tijd fit voor de ontmoeting met Fortuna Sittard. Mark Diemers, Bart Nieuwkoop en Christian Conteh zullen vanwege blessures wel ontbreken. Er zullen ook vier spelers ontbreken vanwege positieve coronatests. Feyenoord heeft niet bekend gemaakt wie dit zijn.

Play-offs zijn mogelijk

Fortuna Sittard is bezig aan een uitstekend seizoen. Onder Sjors Ultee presteert de ploeg boven verwachting, zelfs de play-offs zijn nog mogelijk. Op dit moment staat Fortuna met 34 punten op de elfde plaats in de Eredivisie. FC Twente staat op de achtste plaats, met slechts drie punten meer dan de Limburgers. Voor de interlandbreak verloor de ploeg van Ultee met 1-0 van FC Utrecht.

Zian Flemming doet het fantastisch in zijn eerste seizoen in Sittard. De van PEC Zwolle overgekomen middenvelder maakte er dit seizoen al elf voor zijn ploeg. Ook spits Sebastian Polter doet het goed: de Duitser staat op negen doelpunten.

Piet Velthuizen, Leroy George en George Cox zijn geblesseerd en ontbreken tegen Feyenoord.

Vorige ontmoeting

Afgelopen november was de vorige wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord. De Rotterdammers kwamen naar Limburg en vertrokken met een 1-3 overwinning. Na een minuut zette Zian Flemming Fortuna al op voorsprong. Orkun Kökçü kreeg binnen het kwartier rood, waardoor Feyenoord serieus in de problemen leek te komen. Echter wist de ploeg van Advocaat terug te komen in de wedstrijd. Marcos Senesi maakte gelijk door een geweldig doelpunt te maken, vervolgens sloeg Steven Berghuis twee keer toe vanaf de strafschopstip, waardoor Feyenoord de wedstrijd uiteindelijk toch wist te winnen.

Feyenoord – Fortuna Sittard tip

Feyenoord is favoriet tegen Fortuna Sittard. Wedden op winst van de thuisploeg heeft een quote van 1.46. Steven Berghuis is in topvorm dit seizoen, daarom ook deze tip: wedden op ‘Steven Berghuis scoort’ met een quote van 1.74 bij Toto.

Feyenoord – Fortuna Sittard Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst Feyenoord: 1.46
Gelijkspel: 4.60
Winst Fortuna Sittard: 5.60