Wedstrijd: FC Utrecht – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zondag 29 augustus 2021, 12.15 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren – Nee
Bookmaker: Toto
Quote: 2.34

De Eredivisie dendert door en op zondag trappen FC Utrecht en Feyenoord de speeldag af. Beide clubs kennen een prima start, waardoor het een erg interessant duel kan worden. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Utrecht – Feyenoord.

Vier uit twee

FC Utrecht is na twee speelronden nog steeds ongeslagen. De club schoot letterlijk uit de startblokken, want Sparta werd met 4-0 overrompeld. Een week later pakte Utrecht een punt door met 0-0 gelijk te spelen in en tegen Groningen. De club zal uiteindelijk tevreden zijn met het punt, want FC Groningen maakte meer aanspraak op de overwinning.

Utrecht staat vooralsnog vijfde en zal dit seizoen ook rond die plek willen eindigen. De club werd vorig jaar zesde en dit was genoeg voor een plek in de play-offs. De laatste weken van de transferperiode zijn ook nog belangrijk, maar vooralsnog heeft Utrecht de ploeg aardig bij elkaar weten te houden. Dat is gunstig.

Prima start

Feyenoord is goed aan het seizoen begonnen. Het wist zich eerder deze week te plaatsen voor de Conference League en is de koploper van de Eredivisie. Donderdag verloren de Rotterdammers wel van IF Elfsborg, maar in het thuisduel hadden ze al met 5-0 gewonnen. Het uitduel deed er dus niet echt meer toe.

In de Eredivisie is Feyenoord nog foutloos met zes punten uit twee wedstrijden. Daarnaast heeft het een doelsaldo van zes voor en nul tegen. Utrecht kreeg overigens ook nog geen goal tegen in de Eredivisie – doelsaldo vier voor en nul tegen. Feyenoord won tot nu toe van Willem II en Go Ahead Eagles.

Teamnieuws

Bij FC Utrecht zijn er sinds het begin van het seizoen al een aantal blessures. Zo mistte Mimoun Mahi, Sander van de Streek, Tommy St. Jago en Remco Balk de eerste twee wedstrijden wegens blessures. Ondanks het missen van die spelers presteert Utrecht vooralsnog prima.

Feyenoord kan ook niet over alle spelers beschikken. Zo waren Lutsharel Geertruida, Aliou Baldé, Mark Diemers en João Texeira allemaal al geblesseerd. Marcos Senesi liep een week geleden een liesblessure op en lijkt ook niet op tijd fit. Hij ontbrak in het duel met Elfsborg van donderdag.

Vorig seizoen

In het afgelopen seizoen was Feyenoord twee keer te sterk voor FC Utrecht. In Utrecht wonnen de Rotterdammers met 1-2 na een winnende goal van Steven Berghuis. De andere twee doelpunten waren eigen goals. In eigen huis won Feyenoord later dat seizoen met 2-0 door goals van Luis Sinisterra en Bryan Linssen. De bookmakers zien Feyenoord dit keer weer als favoriet. Een overwinning van de Rotterdammers heeft namelijk een quote van 2.39, terwijl een zege van Utrecht een quotering van 2.80 oplevert.

FC Utrecht – Feyenoord tip

Utrecht en Feyenoord zijn beiden goed gestart en kregen nog geen goal tegen in de Eredivisie. Het lijkt een gelijk opgaande strijd te worden en goals voor beide teams zijn zeker niet gegarandeerd. Daarom is de tip voor FC Utrecht – Feyenoord: Beide teams scoren – Nee. Deze voorspelling heeft een quote van 2.34.

FC Utrecht – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Utrecht: 2.80
Gelijkspel: 3.30
Winst Feyenoord: 2.39