18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BSC Young Boys – Ajax, voorspelling – wedden, quotes en tip 18 maart 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: BSC Young Boys – Ajax, Europa league
Aanvang: Donderdag 18 maart, 21.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.09

Door de 3-0 thuisoverwinning op Young Boys lijkt de return in Bern een formaliteit te worden. Ajax heeft het verschil gemaakt in Amsterdam en staat al met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. In deze voorbeschouwing lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op BSC Young Boys – Ajax.

Kansloos in Amsterdam

Afgelopen weekend speelde Young Boys met 1-1 gelijk tegen St. Gallen in de Zwitserse competitie. Het was voor Young Boys al het vierde gelijkspel op rij. Ondanks deze reeks van puntverlies lijkt de titel niet meer in gevaar te komen. Servette staat tweede achter Young Boys met een achterstand van zeventien punten. De ploeg is overduidelijk de sterkste van Zwitserland. Het doelsaldo van Young Boys is +23, FC Basel komt hier het dichtste bij in de buurt met een doelsaldo van +2.

Bij de laatste 32 van de Europa League wist Young Boys nog te stunten door het Leverkusen van Peter Bosz uit te schakelen. Een soortgelijke stunt tegen Ajax lijkt er na de 3-0 nederlaag in Amsterdam niet in te zitten.

De ploeg van trainer Gerardo Seoane zal het tegen Ajax moeten doen zonder Esteban Petignat, Mohamed Camara en Ulisses Garcia. Ook eerste doelman David von Ballmoos zal naar alle waarschijnlijkheid weer ontbreken tegen de Amsterdammers.

Brobbey op de bank

Ajax verloor nog niet in het nieuwe kalenderjaar. De laatste nederlaag van de ploeg van Erik Ten Hag was op 9 december 2020, toen Atalanta met 1-0 te sterk was voor de Amsterdammers. In de competitie won Ajax vier van de laatste vijf wedstrijden. Afgelopen weekend was de ploeg veel te sterk voor PEC Zwolle. Zonder al te veel moeite won Ajax met 2-0 in Zwolle, de doelpunten werden gemaakt door David Neres en Nicolás Tagliafico. De voorsprong op achtervolger PSV is gegroeid tot acht punten.

In Amsterdam was Ajax met 3-0 te sterk voor Young Boys. De eerste twee doelpunten werden gemaakt door Davy Klaassen en Dušan Tadić. Brian Brobbey maakte als invaller in de blessuretijd de 3-0 in de heenwedstrijd tegen Young Boys. Een dag later werd bekend dat Brobbey Ajax zal verlaten voor RB Leipzig. Ondanks zijn aanstaande transfer, zal Brobbey door Ten Hag nog altijd gebruikt worden. In de Europa League maakte hij in de uitwedstrijd bij Lille ook al een belangrijk doelpunt als invaller. De spits laat zien een belangrijk wapen te zijn voor zijn ploeg.

Tegen Young Boys zullen Noussair Mazraoui en Daley Blind ontbreken vanwege blessures. Sébastien Haller en André Onana zullen er, vanwege inmiddels bekende redenen, ook niet bij zijn in Bern. Voor de rest kan Ten Hag over een fitte selectie beschikken.

BSC Young Boys – Ajax tip

Dat Ajax zich gaat plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League, lijkt een zekerheid. De vraag is alleen nog hoe de wedstrijd in Bern zal verlopen. Gezien het krachtsverschil in de eerste ontmoeting, valt te verwachten dat Ajax weer te sterk zal zijn voor Young Boys. De tip is daarom ook: wedden op ‘Ajax wint’ met een quote van 2.09 bij Toto.

BSC Young Boys – Ajax Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst BSC Young Boys: 3.00
Gelijkspel: 3.70
Winst Ajax: 2.09