18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 17 augustus 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Bayern München, Duitse Supercup
Aanvang: dinsdag 17 augustus 2021, 20.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.70

In Duitsland staat de Duitse Supercup op het programma. Dortmund wist de beker vorig seizoen te winnen en Bayern München werd wederom kampioen van Duitsland. Deze wedstrijd wordt ook wel gezien als het gevecht tussen Erling Haaland en Robert Lewandowski. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Borussia Dortmund – Bayern München.

Perfecte start

Dortmund wist RB Leipzig vorig seizoen met 1-4 te verslaan in de finale van de beker. Jadon Sancho en Erling Haaland wisten beide twee keer te scoren. Door de beker te winnen speelt de club nu om de Supercup. BVB is het seizoen uitstekend begonnen. Marco Rose, de nieuwe trainer van Dortmund, kwam over van Mönchengladbach en lijkt het onder controle te hebben. Vorige week, in de beker, won de club met 0-3 van Wiesbaden. Haaland maakte een hattrick en begon het seizoen daarmee weer spectaculair.

De Bundesliga begon dit weekend en ook hier was het weer de grote Erling Haaland show. Dortmund won met 5-2 van Eintracht Frankfurt. Haaland was bij alle vijf doelpunten direct betrokken. Hij gaf drie assists en maakte zelf de twee andere doelpunten. In de twee officiële wedstrijden die Dortmund heeft gespeeld is Haaland al bij acht doelpunten betrokken geweest. De Noor is en blijft een fenomeen dat de statistieken van Ronaldo en Messi nabootst. De weddenschap ‘Haaland geeft een assist’ heeft een quote van 5.00 bij Toto.

Slechte start

Bayern München werd vorig seizoen voor de negende keer op rij kampioen. Daardoor staat de club nu weer in de finale van de Supercup. Vorig seizoen wist Bayern de Supercup ook te winnen. Waar de start van Dortmund perfect lijkt te zijn loopt het nog niet bij de club uit Beieren. De wedstrijd in de beker werd uitgesteld en in de competitie speelde de club met 1-1 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach. Bayern is nog niet op het niveau van vorig seizoen.

Julian Nagelsmann kwam over van RB Leipzig en moet Hansi Flick doen vergeten. De oude defensie van Bayern is verdwenen. David Alaba en Jérome Boateng zijn beide vertrokken, Nicolas Süle moet het nu samen met Dayot Upamecano oplossen. Verder is het team intact gebleven. Het team lijkt nog niet in topvorm te zijn, wat ook kan komen doordat een paar spelers pas twee weken meetrainen. Joshua Kimmich en Thomas Müller doen pas twee weken mee met de training en zijn nog niet in staat om negentig minuten lang op hoge intensiteit te spelen.

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen speelde de twee teams drie keer tegen elkaar. Bayern München wist elke keer te winnen. In de Supercup werd er met 3-2 gewonnen, in de competitie met 2-3 en met 4-2. Vooral de 4-2 was een spectaculaire wedstrijd. Haaland wist binnen tien minuten Dortmund op 0-2 voorsprong te brengen. Toen liet Lewandowski even zien wie toentertijd de betere spits was door een hattrick te maken. Leon Goretzka maakte de vierde.

Teamnieuws

Dortmund heeft aardig wat blessureproblemen. Marcel Schmelzer, Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou, Mats Hummels en Soumaïla Coulibaly zijn allemaal geblesseerd. Dit zijn allemaal spelers die normaal gesproken in de defensie staan. In de wedstrijd tegen Frankfurt stond Axel Witsel, normaal verdedigende middenvelder, centraal achterin om dit gat op te vangen.

Bayern München mist Benjamin Pavard, Marc Roca en Christian Früchtl. Vooral Pavard wordt gemist door het team. De Fransman is eigenlijk de enige rechtsback van topniveau in de selectie van Bayern München. Bouna Sarr en Josip Stanisic zijn duidelijk van minder niveau: een zwakke plek bij Bayern München.

Borussia Dortmund – Bayern München tip

Normaal gesproken is Bayern München altijd de favoriet voor deze wedstrijd. Volgens de bookmaker is dat deze keer ook weer het geval. Het verschil lijkt kleiner te zijn dan vorig seizoen. Zeker nu Bayern nog geen een keer heeft laten zien dat het echt goed voetbal kan spelen. Natuurlijk kan de ploeg dit, maar Dortmund is duidelijk in een betere vorm. Tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’ met een quote van 2.70 bij Toto.

Borussia Dortmund – Bayern München Duitse Supercup wedden

Quotes bij Toto:
Winst Borussia Dortmund: 2.70
Gelijkspel: 4.05
Winst Bayern München: 2.41