18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

België – Italië voorspelling – wedden, quotes en tip, 2 juli 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: België – Italië, EK 2020
Aanvang: Vrijdag 2 juli 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: België wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.37

De achtste finales van het EK 2020 zijn voorbij. De laatste acht landen zijn bekend en staan tegenover elkaar in de kwartfinales. België – Italië is de grootste kraker in de kwartfinale. Beide landen behoren tot de topfavorieten om het toernooi te winnen, zeker nu Frankrijk en Portugal zijn uitgeschakeld. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op dit duel.

Zakelijke overwinning

België heeft van de overgebleven teams wellicht de allerbeste selectie. Met Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Dries Mertens kunnen de Belgen magistraal voetballen. Stuk voor stuk heeft België wereldtoppers in de aanval staan. De laatste toernooien ging het steeds mis voor de gouden generatie van België. Eén van de redenen van de uitschakelingen was de wil om altijd goed te voetballen. België ging vaak onderuit terwijl het de betere ploeg was. Nu zijn de rollen omgedraaid.

In de achtste finale tegen Portugal was België de mindere ploeg. Portugal had meer balbezit en veel meer schoten op doel. België wist één keer op doel te schieten, maar dat was dan ook direct de 1-0 van Thorgan Hazard. Onder Roberto Martínez heeft België geleert dat het niet altijd mooi moet. Portugal werd ook geen Europees kampioen met schitterend voetbal, maar dat is iedereen ondertussen vergeten. Winst staat voorop bij de Belgen en aanvallen is niet langer heilig.  

Geluk van de kampioen?

Italië werd na de groepsfase door veel mensen getipt als de nieuwe favoriet van het EK. De Italianen zouden Oostenrijk met gemak verslaan in de achtste finale, niets was minder waar. Italië was de eerste helft beter dan Oostenrijk, maar bij de zestienmeter ging het steeds fout. In de tweede helft kwam Oostenrijk waanzinnig sterk uit de catacombe. Marko Arnautovic dacht de 0-1 te maken voor Oostenrijk, maar hij stond buitenspel. Italië kroop hiermee door het oog van de naald, Oostenrijk was beter in de tweede helft en had een overwinning verdiend.

Het werd uiteindelijk toch verlengen en in de eerste helft van de verlenging overrompelde Italië de Oostenrijkers. Italië scoorde twee keer en was op weg naar de overwinning. In de tweede helft van de verlening deed Oostenrijk nog wat terug, maar kon uiteindelijk geen penalty’s afdwingen. Italië won met 2-1 door een kwartier in de extra tijd goed te voetballen.

Teamnieuws

Bij België moesten De Bruyne én Eden Hazard geblesseerd het veld verlaten tegen Portugal. Het is nog onduidelijk of de twee sterren fit zijn voor Italië. De Belgen leveren enorm veel kwaliteit in als De Bruyne niet mee kan doen. De connectie van de spelmaker met Lukaku is van levensbelang voor de Belgische aanval.

Bij Italië was aanvoerder Giorgio Chiellini er niet bij tegen Oostenrijk wegens een dijbeenblessure. Hij is echter fit voor de wedstrijd tegen België en zal dan ook zeker naast zijn compagnon Leonardo Bonucci starten.  

Laatste ontmoeting

Tijdens het EK in 2016 zaten de twee bij elkaar in de groep. Italië wist de wedstrijd toen met 0-2 te winnen, mede door een doelpunt van Graziano Pellè. Bij België bestaat het team bijna uit de zelfde namen als vier jaar geleden. De Italianen hebben daarentegen een compleet andere selectie dan vier jaar terug. Van de basis uit 2016 doen alleen Bonucci en Chiellini nu nog mee.

België – Italië tip

Italië is volgens de bookmakers de favoriet voor deze kwartfinale. Deze teams ontlopen elkaar niet veel, het wordt beslist op de details. België liet zien dat het ook met minder mooi voetbal een wedstrijd kan winnen. De Italianen weten ook wel hoe het is om te vertrouwen op de verdediging. Voor de Belgen is het te hopen dat Kevin De Bruyne mee kan doen tegen Italië. Ervan uitgaande dat De Bruyne het gaat halen is de tip: wedden op ‘België wint’ met een quote van 3.27 bij Toto.

België – Italië EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst België: 3.37
Gelijkspel: 3.10
Winst Italië: 2.34