18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 22 augustus 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, Premier League
Aanvang: zondag 22 augustus 2021, 17.30 uur
Beste wedtip: Chelsea wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.76

De Londense derby tussen Arsenal en Chelsea staat dit weekend op het programma in de Premier League. The Gunners willen revanche nemen op het slechte resultaat van vorige week en Chelsea wil de winstreeks juist doorzetten. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Arsenal – Chelsea.

Dramatische start

Arsenal staat momenteel zeventiende in de Premier League, al zegt dit nog niks want er is pas één wedstrijd gespeeld. Toch gaan er in Engeland al verhalen rond dat Arsenal wellicht een degradatiekandidaat is. Vorige week werd er met 2-0 van promovendus Brentford verloren. Arsenal werd overklast door een team dat net uit de Championship komt: geen prettig teken voor trainer Mikel Arteta.

Het moet worden benadrukt dat tegen Brentford zeker niet de beste elf op het veld stonden. Alexander Lacazette, Pierre-Emerick Aubameyang, Thomas Partey en Gabriel deden niet mee. Arsenal speelde met een pak jeugdspelers en werd overlopen. Deze week werd duidelijk dat Martin Ødegaard en Aaron Ramsdale overkomen naar Arsenal. Er wordt veel verwacht van Ødegaard, die met zijn creativiteit voor kansen moet gaan zorgen bij de club. Deze versterkingen kan Arsenal wel gebruiken voor de wedstrijd tegen Chelsea.

Degelijke start

De ene club uit Londen is de andere niet: bij Arsenal lijkt alles fout te gaan wat fout kan gaan. Ondertussen loopt het bij Chelsea op rolletjes sinds de komst van Thomas Tüchel. De Duitse trainer wist vorig seizoen de Champions League te winnen met Chelsea en gaat dit seizoen voor de titel. Er werd afgelopen week met 3-0 gewonnen van Crystal Palace, een degelijke overwinning. Chelsea speelde nog niet sprankelend, maar won wel.

Net als Arsenal speelde Chelsea niet in de beste opstelling. Hakim Ziyech, Kai Havertz, Thiago Silva en N’Golo Kanté stonden niet in de basis. Chelsea heeft de portemonnee getrokken voor Romelu Lukaku. De Belgische superspits komt over van Internazionale en gaat spelen bij zijn oude club. Timo Werner kon nooit echt overtuigen bij Chelsea, de verwachting is dat Lukaku dit wel kan. Lukaku is de perfecte spits voor het systeem van Tüchel. Hij is namelijk snel, sterk én een aanspeelpunt. Met Lukaku kan je alle kanten op.

Onderlinge resultaten

Arsenal zal met veel plezier terugkijken op de onderlinge wedstrijden van vorig seizoen. Er werd thuis met 3-1 gewonnen van Chelsea, dit was nog tegen Frank Lampard. Aan het eind van het seizoen, tegen Tüchel, wist Arsenal ook te winnen. Op Stamford Bridge wist Arsenal met 0-1 te winnen door een treffer van Emile Smith Rowe.

Teamnieuws

Arsenal moet het nog altijd doen zonder Partey, Lacazette, Aubameyang (kan mogelijk wel invallen) en Gabriel. Het is nog maar de vraag of Ødegaard direct kan starten tegen Chelsea. Tüchel heeft ook een paar afwezigen. Hakim Ziyech kan niet in de basis beginnen, en Christian Pulisic kwam daar vorige week ook bij toen hij tegen Palace geblesseerd uitviel. Net als bij Ødegaard is het nog maar de vraag of Lukaku direct in de basis staat.

Arsenal – Chelsea tip

Chelsea is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Toch wist Arsenal vorig seizoen twee keer te winnen in de Londense Derby. Er lijkt echter geen herhaling van vorig seizoen in te zitten voor Arsenal. De club presteert zwak en Chelsea lijkt alleen maar sterker te worden. De tip: wedden op ‘Chelsea wint’ met een quote van 1.76

Arsenal – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Arsenal: 4.80
Gelijkspel: 3.65
Winst Chelsea: 1.76