18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tips & aanbevelingen voor beginners sportweddenschappen

Waarop moeten beginnende wedders bij sportweddenschappen letten?

Uw eerste weddenschap? U hebt nog nooit een weddenschap geplaatst? Geen probleem: hier vindt u belangrijke tips voor uw eerste sportweddenschap.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Vooraleer u met het inzetten van uw geld begint, moet u zich eerst goed informeren over uw “tegenstrever”, de bookmaker.

We hebben voor u een lijstje gemaakt met belangrijke punten waarop u bij de keuze van een bookmaker moet letten.

Betrouwbaarheid / veiligheid

Is de bookmaker van uw keuze betrouwbaar? Gaat het om een bekende naam met de reputatie betrouwbaar te zijn? Anders geformuleerd: is uw geld bij deze bookmaker veilig?

Raadpleeg voor meer informatie over uw bookmaker websites zoals http://www.online-wedden-bookmakers.nl, waar alle belangrijke bookmakers getest en gecontroleerd worden, zoals u aan de hand van onze bookmakertests kunt zien.

Betalingsmethodes (storting / uitbetaling)

Een goede bookmaker biedt alle gangbare betalingsmethodes aan: Credit card, bankoverschrijving, DirectEbanking, Moneybookers, Neteller, Paysafecard. Verder accepteert hij alle gewone credit cards. Soms is het aan te bevelen om voor uw weddenschappen een aparte credit card te gebruiken.

Op die manier kunt u een duidelijke scheiding maken tussen uw normale betalingsverkeer en het geld dat u voor weddenschappen gebruikt. Met een aparte credit card kunt u ook een overzichtelijke balans van uw wedactiviteiten bijhouden.

Quotes

Controleer welke condities de online bookmaker aanbiedt. Nadat u een weddenschap geplaatst heeft, mag de bookmaker de quotes niet meer wijzigen. Dat is niet alleen zo bij grote manifestaties zoals het wereldkampioenschap of het Europese kampioenschap. Normaal is dat geen probleem.

Mocht het toch eens gebeuren dat uw quotes na het plaatsen van uw weddenschap slechter geworden zijn, wed dande volgende keer gewoon bij een andere bookmaker. Dat is nog altijd de beste straf voor onbetrouwbare praktijken.

Controleer welke maximumwinsten uw bookmaker uitbetaalt. Voor een sportwedder die hoge bedragen inzet, kan een dergelijke bovengrens bijzonder pijnlijk worden. We kunnen u echter geruststellen: de winstlimieten bedragen meestal tussen 10.000 euro en 500.000 euro.

Minimumstortingen

Het minimumbedrag dat u bij bookmakers moet inzetten, mag zeker niet hoger zijn dan 50 euro. Meestal begint de minimumstorting bij 10 euro. Informatie hierover vindt u op de testpagina van de betreffende bookmaker (bijvoorbeeld Unibet, Bwin, Betsson, enz.)

Regels

Het is natuurlijk heel belangrijk dat u de regels en Algemene Voorwaarden van de betreffende online bookmaker kent.

Lees de betreffende informatie op de website van de bookmaker grondig door. Mocht u bepaalde dingen niet begrijpen, vraag dan altijd na.

Vermijd bookmakers die geen enkelvoudige weddenschappen aanbieden. De meeste online bookmakers bieden tegenwoordig enkelvoudige weddenschappen aan voor bijna alle sporten.

Belastingen

Bookmakers betalen belastingen in het land waar ze actief zijn en een licentie hebben.

In sommige landen betaalt de bookmaker automatisch de belastingen voor de sportwedder.

Accepteer geen belastingen op uw winst als u online wedt!

Aantal weddenschappen en sporten

Verbeuzel uw kostbare vrije tijd niet met gecompliceerde handicap weddenschappen of met obscure sporten zoals Aussie Rules, cricket, worstelen of boomstamwerpen.

Begin met enkelvoudige weddenschappen op een sport waarmee u goed vertrouwd bent. In de meeste gevallen is dat voetbal, tennis, handbal, ijshockey, formule 1 of basketbal.

Voor weddenschappen geldt zoals voor alle anderen dingen in het leven: leg uw doel vast!


Als u bij het wedden geen doel vastlegt en ook geen (verlies-)grenzen bepaalt, kan het wedden op sport al snel uit de hand lopen. Discipline en zelfcontrole zijn bij sportweddenschappen cruciaal.

Leer uzelf kennen!

Bij weddenschappen gedragen mensen zich meestal zoals ze in andere situaties doen.

Ze nemen grote of kleine risico’s, afhankelijk van hun risicoprofiel. De sportwedder die snel grote bedragen wil winnen, is geneigd tot riskant wedden door eerder op outsiders in te zetten, vaak ook voor grotere bedragen.

De voorzichtige wedder daarentegen is al blij als hij 10% winst op zijn inzetten binnenhaalt.

Hij zet dan ook eerder kleine bedragen in op favorieten. Wees u bewust van uw eigen risicoprofiel en stuur uw wedgedrag indien nodig bij, zodat u nooit meer risico loopt dan uw financiële middelen toelaten!

Langetermijnweddenschappen, kortetermijnweddenschappen of live weddenschappen

U moet zelf beslissen of u op lange termijn wilt wedden, eerder op de wedstrijddagen zelf of heel kort voor de wedstrijd.

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de wedstrijd live te wedden.

Wie op lange termijn wedt, heeft vaak de neiging om in te zetten op outsiders met relatief lage winstkansen.

Bij hoge quotes kunnen dergelijke weddenschappen goed opbrengen, zelfs al wint u natuurlijk niet elke keer. Hebt u genoeg geduld om bij deze langetermijnstrategie te blijven?

Er zijn steeds minder sportwedders die het nodige geduld opbrengen. Als er al op lange termijn gewed wordt, is dit meestal op een laag pitje.

De meeste mensen willen resultaat zien op korte termijn en de winsten van hun weddenschappen snel binnenrijven. Live wedden wordt dan ook steeds populairder.

De kortetermijnweddenschappen worden meestal geplaatst op favorieten met geringe quotes.

De wedder heeft hier het gevoel aan de winnende hand te zijn, wat echter niet altijd klopt.

Wed niet altijd op de hoge favorieten!

Bij favorieten zoals Bayern, Chelsea, Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Inter Milaan & co. zijn de quotes natuurlijk laag.

Daarom denken veel mensen dat dergelijke weddenschappen absoluut zeker zijn.

Houd er rekening mee dat bookmakers bang zijn voor de zege van favorieten door de grote som aan winsten die de sportwedders bij een zege van een favoriet binnenrijven.

Daarom worden favorieten door de bookmakers regelmatig ondergewaardeerd.

Anders geformuleerd: Quotes van topfavorieten stemmen meestal niet overeen met de werkelijke winstwaarschijnlijkheid. Ze worden onder hun “waarde” (value) gewed.

Discipline bij het wedden

Mocht u met sportweddenschappen beginnen en meteen een pak winst maken, feliciteren wij u van harte. Maar begin u niet meteen “onoverwinnelijk” te voelen. Maak niet de fout uw inzetten sterk te verhogen, maar ga gewoon door met gokken zoals u het tot nu toe hebt gedaan. U kunt er zeker van zijn: het is gemakkelijk om te winnen, maar nog gemakkelijker om te verliezen.

Mocht u een slechte periode hebben en verschillende weddenschappen na elkaar verliezen, probeer dan in elk geval om redelijk te blijven. Zet niet plots hogere bedragen in, verander uw strategie niet of begin niet plots veel weddenschappen tegelijk te plaatsen. Net op het moment dat de resultaten u ontgoochelen, moet u gedisciplineerd blijven. Discipline, discipline, discipline! Of gun uzelf gewoon een korte pauze en stop even met wedden.

Tijd

Neem voor uw weddenschappen de nodige tijd om de omstandigheden van de weddenschap grondig te analyseren. Hiermee bedoelen we vooral de vorm van een ploeg en factoren die de
motivatie van de spelers beïnvloeden. Controleer hoeveel tijd u aan een weddenschap besteedt. Het is beter om een weddenschap niet te plaatsen als u twijfelt of u voldoende geïnformeerd bent.

Geld

Denk goed na over de volgende vraag: hoeveel geld heb ik ter beschikking? Hoeveel mag ik verliezen zonder in financiële problemen te komen? Wed nooit met geleend geld! En wed ook nooit met geld dat u voor het huishouden of andere levensnoodzakelijke dingen gebruikt!

Alcohol

Wed of gok NOOIT voor geld als u alcohol of drugs gebruikt hebt! Plezier aan het wedden. Als u aan het wedden geen plezier meer beleeft en u alleen maar wedt om te wedden, stop er dan meteen mee! Als uw plezier en motivatie verdwenen zijn, dan is binnenkort ook uw geld foetsie.