18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportwedden tactiek

Welke tactieken kun je gebruiken bij sportwedden?

Bij sportwedden komt meer tactiek kijken dan menigeen denkt. Op deze pagina hebben we een aantal belangrijke tactische tips verzameld, die u kunt gebruiken om uw winstkans in het sportwedden te vergroten.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Zet voorkeuren opzij

Een belangrijke en hele simpele tactiek in het sportwedden, is om nooit uit te gaan van uw eigen voorkeuren. Bookmakers behalen het grootste gedeelte van hun winst via mensen die iedere keer weer op hun favoriete voetbalteam inzetten, ook al heeft hun ploeg objectief gezien weinig kans om te winnen.

Vergelijk noteringen bij verschillende bookmakers

Iedere online bookmaker bepaalt zelf welke notering hij op een voetbalweddenschap zet. Als u voor één wedstrijd de noteringen van meerdere bookmakers naast elkaar legt, garanderen we u dan ook dat deze bijna overal net iets anders zullen zijn.

U kunt veel tactisch voordeel behalen door accounts te openen bij verschillende bookmakers, en telkens als u wilt gaan inzetten die bookmaker uit te kiezen de u de beste prijs biedt.

Vaak wordt gedacht dat kleine verschillen van 10 of 20 cent niet zoveel uitmaken in noteringen bij het sportwedden, maar de verschillen kunnen na verloop van tijd wel degelijk van grote invloed zijn.

Stel bijvoorbeeld dat u 100 keer per jaar een winnende weddenschap van 10 euro met een gemiddelde notering van 2.50 plaatst. Het totale uitgekeerde bedrag is dan 100 x 10 x 2.50 = 2.500 euro.

Stel nu dat u het tactisch slim speelt en telkens de bookmaker met de beste notering uitkiest, en dat u op gemiddeld een notering van 2.75 uitkomt. Nu wint u in totaal 100 x 10 x 2.75 = 2.750 euro.

Een verschil van 250 euro! Wij kunnen een hoop leuke dingen bedenken die daarmee gedaan kunnen worden, en u waarschijnlijk ook wel. Dus wees geen dief van uw eigen portemonnee, en investeer een beetje van uw tijd in het vinden van de beste notering.

Kies het juiste moment van inzetten

Noteringen bij bookmakers veranderen constant, en het is dan ook een slimme tactiek om telkens te zoeken naar het juiste moment van inzetten.

Soms is de beste tactiek in sportwedden om er juist wél vroeg bij zijn. In de Champions League zijn er na de kwartfinales bijvoorbeeld nog 8 teams over. Na de heenwedstrijden zal echter al veel duidelijk zijn over welke teams zich bij de laatste 4 zullen gaan voegen. Dit is bij uitstek een ideaal moment om alvast in te zetten op de winnaar van het toernooi.

Op papier zijn er namelijk nog 8 kanshebbers, waardoor de noteringen per deelnemer nog vrij hoog zullen zijn. Wanneer de 8 teams worden teruggebracht naar 4, zullen de bookmakers de noteringen naar beneden bijstellen. Als u dit moment voor bent, kunt u een aanzienlijke betere prijs vinden voor uw weddenschap.

Bekijk alternatieve weddenschappen

Tactisch sportwedden betekent ook verder kijken dan alleen de klassieke weddenschappen als ‘Winnaar’ of ‘Verliezer’. Soms is het lastig om echt een winnaar aan te wijzen, maar kan bijvoorbeeld wel worden geconcludeerd dat er waarschijnlijk veel doelpunten gaan worden gescoord.

Een goede sportwedden tactiek is om in dat soort gevallen naar alternatieve weddenschappen te kijken. Bookmakers bieden eindeloos veel mogelijkheden om in te zetten op specifieke elementen van een wedstrijd, zodat u bijna altijd wel van uw specifieke inzicht kunt profiteren.

Wees bereid uw plan te veranderen

Al heeft u nog zo’n goede tactiek voor sportwedden: soms komt er tijdens een wedstrijd helemaal niets terecht van uw voorspelling. U doet er daarom goed aan om soms uw plan tijdens een wedstrijd te wijzigen.

Hierbij is het noodzakelijk dat u soms “uw verlies neemt”. U heeft bijvoorbeeld op Team A ingezet, maar aan het spelbeeld ziet u al dat het erg lastig gaat worden voor die ploeg om daadwerkelijk te winnen. Zolang de wedstrijd nog bezig is, zult u de mogelijkheid hebben om ook op Team B in te zetten. De twee weddenschappen heffen elkaar dan als het ware op.

U zult in dit soort gevallen soms alsnog een verlies noteren onder de streep. Dat is uiteraard niet leuk, maar bedenk u dat u feitelijk geld aan het verdienen bent door ervoor te zorgen dat u verlies minder zwaar uitvalt.

De beste tactiek in sportwedden is kortom ervoor zorgen dat u in elke situatie de meest gunstige beslissingen neemt voor uw eigen portemonnee. Succes!