18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe kun je professioneel op sport wedden?

Leer hoe u zelf een professionele sportwedder kunt worden

Denkt u eraan om een professionele sportwedder te worden? In dit artikel hebben we een aantal belangrijke valkuilen op een rij gezet waar professionele sportwedders tegenaan lopen. Tegelijkertijd geven we het nodige advies, dat iedereen die aan sportwedden doet (professioneel of recreatief) kan gebruiken om het wedden op meer professionele wijze aan te pakken.

bet365
Recensie
Beste bookmaker
  • Internationaal
  • Ruim wedaanbod
  • Live streams
Tot wel €100 in wedkredieten

Wees eerlijk tegenover uzelf: bent u echt een kenner?

Sportwedden is een manier om uw kennis op het gebied van sport om te zetten in winsten. Als u dit (semi-)professioneel wilt gaan doen, is het belangrijk dat u eerlijk bent over uw eigen vaardigheden.
Maak dus een objectieve analyse van uw kennis op sportgebied, en neem niet teveel hooi op uw vork. Er is helemaal niets mis mee om voorzichtig aan te beginnen met sportwedden, en vervolgens uw aantal inzetten en de hoogte daarvan langzaam uit te breiden.

Word een specialist

Zoals u waarschijnlijk al wel weet, bieden bookmakers weddenschappen aan voor oneindig veel verschillende sporten. In principe kunt u natuurlijk op iedere sport een weddenschap plaatsen, maar haast iedere professionele sportwedder specialiseert zich in één of enkele takken van sport.

De reden hiervoor is dat het voor professioneel sportwedden noodzakelijk is om alle ontwikkelinen goed bij te houden. De kleinste details en ogenschijnlijke onbelangrijke informatie kunnen namelijk net dat verschil maken tussen een slechte of een goede weddenschap.

Specialiseren gaat verder dan alleen wedden op voetbal of tennis. Het is bijvoorbeeld helemaal geen slecht idee om alleen in te zetten op bepaalde voetbalcompetities, waarvan u echt iedere week alles volgt.

Zorg dat u alles kunt kijken

Investeer in betaalzenders die sportwedstrijden live uitzenden, zodat u de wedstrijden waarop u inzet kunt volgen. Om te beginnen omdat u wilt kunnen bijhouden hoe het met uw weddenschappen gaat, maar ook omdat u aanpassingen wilt kunnen maken op uw eerdere inzetten. Daarnaast is het ook erg van belang dat u leert van de weddenschappen die u maakt.

Het maakt niet uit of u het goed of fout had. Waar het om gaat is dat u goed uw eigen redenaties analyseert. Soms komt uw voorspelling uit, maar is het wedstrijdbeeld heel anders dan wat u had verwacht. U wint dan wel, maar de volgende keer kan het fout gaan omdat uw inschattingen niet helemaal kloppen.

Hanteer een lange-termijnvisie

Als professioneel sportwedder doet u er goed aan om uw vorderingen over de lange termijn te bekijken. Uw voorspellingen kunnen namelijk nog zo goed zijn: een beetje pech ligt vaker op de loer dan menigeen denkt. Een scheidsrechterlijke dwaling, een bal op de paal in plaats van in de kruising…

Het punt is dat het altijd even kan tegenzitten. Het is in zulke situaties belangrijk om objectief en professioneel te blijven analyseren of uw inschattingen wel of niet in de goede richting waren. Andersom geldt ook dat u bij een veelvoud aan succesvolle weddenschappen eerlijk moet blijven kijken of er misschien niet wat geluk aan te pas is gekomen.

Wees streng voor uzelf

Sport is emotie, en voor veel mensen geldt dat ook voor sportwedden. Dit is iets wat u moet zien te voorkomen. Als u door een doelpunt in de laatste minuut uw ‘sure bet’ ziet mislukken, houd het hoofd dan koel.

Wat u ook doet: probeer nooit om uw verliezen “even snel goed te maken” met een ondoordachte volgende bet. Dit is juist de soort emotionele reactie die een professioneel sportwedder uit moet kunnen schakelen.

Belangrijk is ook dat u op budgettair gebied streng bent voor uzelf. Een goede stelregel is om nooit meer dan een paar % van uw hele budget voor sportwedden op één weddenschap in te zetten. Op deze manier kunt u uw verliezen opvangen.

Heb realistische verwachtingen

Sportwedden is geen manier om snel even rijk te worden, zelfs niet voor professionals. U kunt simpelweg niet elke weddenschap winnen waarop uw inzet. Waar het om gaat is dat de winsten bij elkaar groter zijn dan de verliezen.

Als zich dat realiseert en geduldig te werk kunt gaan, bent u misschien wel uit het juiste hout gesneden om een professioneel sportwedder te worden!