Wedstrijd: Willem II – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: Zondag 16 januari 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.50

Ook in deze speelronde van de Eredivisie staan er weer mooie affiches op het programma, waaronder Willem II – FC Utrecht. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Europees voetbal

Door de goede resultaten van Willem II is Europees voetbal nog altijd in zicht. De club staat momenteel op de vierde plaats met een gelijk aantal punten als de nummer drie Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog wel een wedstrijd in te halen, maar het verschil met de Europese plekken is dus klein.

De wedstrijd tussen Utrecht mag dus niet verloren worden, want dan loopt de achterstand hoogstwaarschijnlijk op. In deze wedstrijd is geen duidelijke favoriet en dit is ook terug te zien in de quotes. Een overwinning van de Tilburgse club heeft namelijk een quote van 2.61 en een zege van Utrecht een quotering van 2.63.

Vorige week kreeg Willem II voor het eerst in lange tijd een tik te verduren, want het ging machteloos met 3-0 tenonder tegen PSV. De club moet deze week dus laten zien dat dit een incident was.

Halve finalist KNVB Beker

FC Utrecht speelde eerder deze week in de kwartfinale van de KNVB Beker, en met succes. De club was veel te sterk voor Go Ahead Eagles en won dan ook met 1-4. Daarom is Utrecht door naar de halve finale van het toernooi met als volgende tegenstander Ajax.

De club uit Utrecht is in vorm, want het verloor nog geen enkele wedstrijd in 2020. Het won vier keer en speelde twee keer gelijk gezien over alle competities. Mede door deze goede resultaten staat Utrecht nu zevende in de Eredivisie en dit zou aan het einde van het seizoen betekenen dat de club in de play-offs gaat spelen om Europees voetbal.

Utrecht last van blessures

Willem II heeft weinig last van blessures, maar tegenstander Utrecht wel. Bij de nummer zeven van de Eredivisie zijn er drie spelers geblesseerd: Maarten Paes, Willem Jansen en Adrián Dalmau. Naast deze blessures, is er nog een zorgelijk feit voor Utrecht.

Er staan namelijk vijf spelers op scherp die bij een volgende gele kaart geschorst zijn. Dit zijn Adam Maher, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Sean Klaiber en Issah Abbas. Utrecht moet dus uitkijken dat niet al deze spelers in dezelfde periode geschorst zijn en dus niet mee mogen doen.

Overwinning met een man minder

Eerder dit seizoen ging de wedstrijd tussen deze teams gelijk op en net na rust kreeg FC Utrecht een rode kaart, maar dit was niet fataal. Het thuisspelende team hield namelijk stand en trok het duel in de laatste minuten zelfs naar zich toe. Door een doelpunt van Willem Janssen in de 87e minuut en een goal van Gyrano Kerk in de 94e minuut werd het alsnog 2-0 voor Utrecht met een man minder.

Willem II – FC Utrecht tip

Het verschil tussen deze teams is zes punten en voor beiden is het dus een belangrijke wedstrijd. Utrecht heeft een boost gekregen eerder deze week, omdat het door ging naar de halve finale van de KNVB Beker. Willem II kreeg daarentegen meer rust, wat ook belangrijk is. Utrecht was eerder dit seizoen sterker, zelfs met een man minder. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de tip bij deze wedstrijd een gelijkspel is. Deze voorspelling van Willem II – FC Utrecht heeft een quote van 3.50.

Willem II – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Willem II: 2.61
Gelijkspel: 3.50
Winst FC Utrecht: 2.63