18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspel de topscorer Premier League 2019/2020

Tim Giesbers

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de Premier League trapt het seizoen 2019/20 af op 9 augustus, wanneer Liverpool en Norwich City tegenover elkaar staan in de eerste speelronde. Twintig teams strijden weer tegen elkaar in de meest bekeken voetbalcompetitie ter wereld. Daarnaast strijden de spelers (voornamelijk aanvallers) ook om de titel van topscorer in de Premier League 2019/20. Wie zijn de grootste kandidaten voor dit seizoen?

Allereerst is het interessant te kijken naar de topscorerslijst van het vorige seizoen. De Premier League kende liefst drie topscorers. Zowel Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal als de Liverpool-aanvallers Sadio Mané en Mohamed Salah kwamen tot 22 doelpunten. Sergio Agüero (Manchester City) had er een minder en hierna volgden Jamie Vardy (Leicester City, 18 goals), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Raheem Sterling (Manchester City, beiden 17) en Eden Hazard (Chelsea, 16).

Kandidaten

Van dit bovenste lijstje verloor Chelsea hun Belgische sterspeler Hazard aan Real Madrid maar de andere zeven namen zijn in het seizoen 2019/20 nog steeds actief in de Premier League. Zij hopen natuurlijk nu voor de titel van topscorer te gaan. Vorig jaar waren hier dus 22 goals voor nodig, maar in eerdere seizoenen waren wel eens 30 doelpunten benodigd om topscorer van de Premier League te worden.

Met het vertrek van Hazard uit de Premier League is er dus voor 2019/20 een kandidaat minder om topscorer te worden, al blijven er genoeg namen over. Romelu Lukaku krijgt van Toto bijvoorbeeld een quote van 35.00 voor de topscorerstitel en ook Roberto Firmino (30.00), Gabriel Jesus (26.00), Marcus Rashford (22.00) en Alexandre Lacazette (21.00) worden genoemd als kandidaten. Er zijn zeven spelers met een quotering lager dan 20.00 en die zetten we op een rijtje.

Jamie Vardy

De eerste naam die genoemd wordt om topscorer te worden in de Premier League is Jamie Vardy. De spits van Leicester City krijgt een quote van 19.50. In de voorgaande seizoenen kwam de Engelsman tot 24, 13, 20 en 18 goals, waarmee hij vrijwel altijd bovenin de topscorerslijst meedraait. Voor het seizoen 2019/20 is het natuurlijk de vraag hoe goed zijn club mee gaat draaien en hoeveel doelpunten dit Vardy op gaat leveren. Spelers van topclubs scoren nu eenmaal vaker en dus hij is echt een outsider.

Raheem Sterling

De tweede genoemde speler is eveneens Engels international en luistert naar de naam Raheem Sterling. Hij gaat inmiddels zijn vijfde seizoen in als speler van Manchester City. De quotering van Sterling om topscorer te worden in het seizoen 2019/20 is 14.50. De voorgaande seizoenen kwam hij tot respectievelijk 6, 7, 18 en 17 goals. Vooral de laatste twee seizoenen ontpopt hij zich steeds meer tot veelscorende speler, al is de vraag of dit aantal goals genoeg kan zijn.

Sadio Mané

Daarna volgt een speler die vorig jaar nog een van de drie topscorers van de Premier League was. Voorspel je nu dat Sadio Mané van Liverpool dit kunstje kan herhalen, dan krijg je een quote van 12.00. Vorig seizoen kwam de Senegalees tot 22 doelpunten, bijna evenveel als de aantallen van de twee seizoenen daarvoor bij elkaar opgeteld (13 en 10). Mané is onderdeel van een aanval die garant staat voor veel doelpunten, maar deze moet hij dus delen met zijn collega’s voorin.

Pierre-Emerick Aubameyang

Ook Pierre-Emerick Aubameyang kroonde zich vorig seizoen tot een van de topscorers van de Premier League. Hij maakte vorig seizoen 22 goals en het halve seizoen ervoor kwam hij tot 13 doelpunten in 10 wedstrijden. Arsenal haalde hem namelijk in januari 2018 en moest toen 63 miljoen euro overmaken naar Borussia Dortmund. Bij die club had hij ook jarenlang de doelpunten aaneen geregen.

De opbrengst van de Gabonees in Dortmund was 98 doelpunten in 144 wedstrijden, waarmee hij dus gemiddeld elke 115,8 minuten tot een doelpunt wist te komen. Bij Arsenal ligt zijn gemiddelde op 118,4 minuten per goal. Ook in Londen scoort hij dus vaak. Denk je dat Aubameyang zich tot topscorer van de Premier League gaat kronen in het seizoen 2019/20? Dan kun je op deze voorspelling wedden en je krijgt 7,75 euro per ingezette euro terug als het uitkomt.

Sergio Agüero

Dan gaan we top drie in. De volgende drie aanvallers krijgen de laagste quotes van Toto, waarmee het wedkantoor de kans voor hen dus het grootst acht om topscorer te worden. Op plek drie komt Sergio Agüero. Hij werd al eerder topschutter in de Premier League, toen hij in het seizoen 2014/15 tot 23 doelpunten wist te komen. Vorig jaar bleef de Argentijn dus op 21 steken, wat één treffer te weinig bleek om mede-topscorer in Engeland te kunnen worden.

Agüero is sinds zijn komst naar Manchester in 2011 uitgegroeid tot een legende in Premier League. Hij staat op 164 doelpunten op het hoogste Engelse niveau en kwam de laatste vijf seizoenen telkens tot minimaal twintig doelpunten. Hij is daarmee altijd kanshebber om topscorer te worden. Ga je wedden op de oud-spits van Atlético Madrid voor de titel van topscorer, dan krijg je een quote van 6.75 van Toto.

Mohamed Salah

Ook Mohamed Salah is het al gewend om topscorer te worden. In het seizoen 2017/18 maakte hij 32 doelpunten namens Liverpool en afgelopen seizoen was hij een van de drie prijswinnaars, met 22 goals. De Egyptenaar is speler van zijn tweede club in de Premier League. Tussen 2014 en 2016 stond de aanvaller al onder contract bij Chelsea, maar dat avontuur liep niet bepaald op een succes uit, met twee goals in dertien duels.

Na zijn Italiaanse avonturen bij Fiorentina en AS Roma liet de Egyptenaar zien dat hij wel een hoog niveau kan halen. Sinds zijn terugkeer naar Engeland laat Salah al helemaal zien wat hij kan met dus 54 goals in 74 wedstrijden. Hij wil ongetwijfeld voor de derde keer op rij topscorer worden, wat sinds Thierry Henry (2004, 2005 en 2006) niemand lukte. De quote voor een topscorerstitel van Salah in het komende seizoen 2019/20 is 6.00.

Harry Kane

Met deze quotering is Salah volgens Toto niet de grootste kanshebber op de titel van topscorer in de Premier League 2019/20. Deze eer komt Harry Kane toe. Ook hij weet al hoe het voelt om aan het einde van de rit de meeste goals achter je naam te hebben. In de seizoenen 2015/16 en 2016/17 werd hij namelijk topschutter in Engeland met respectievelijk 25 en 29 competitietreffers.

Na deze prijswinnende seizoenen volgde een jaargang met 30 goals maar door de scoringsdrift van Mohamed Salah (32 treffers) was dit niet genoeg voor de prijs van topscorer. Vorig seizoen moest hij een deel van het seizoen missen door blessureleed en hij kwam niet verder dan 17 doelpunten. Dit jaar zal hij vaker moeten scoren wil hij zijn concurrenten achter zich houden. Toto heeft er wel vertrouwen in dat dit de Engelsman gaat lukken, gezien de quotering van 5.00.