18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – FC Utrecht voorspelling – wedden, quotes en tip 28 mei 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Vitesse – FC Utrecht, Eredivisie play-offs
Aanvang: zaterdag 28 mei 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Vitesse
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

De finale van de play-offs om Europees voetbal staat op het programma. Wie mag volgend seizoen meespelen in de Europa League? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Vitesse – FC Utrecht.

Favoriet

Voorafgaand aan het seizoen zou je Vitesse al aan kunnen duiden als favoriet voor de eindwinst in de play-offs om Europees voetbal. Van de laatste zeven edities van de strijd om het Europese ticket won Vitesse namelijk drie edities. In 2012, 2015 en 2018 waren de Arnhemmers de sterkste van de vier deelnemende clubs uit de Eredivisie. RKC Waalwijk (1-3 en 2-1), sc Heerenveen (2-2 en 5-2) en FC Utrecht (3-2 en 1-2) waren in deze jaren de tegenstanders in de finale.

Voor volgend seizoen moet Vitesse hopen dat er nog iets overblijft van het team. Eduardo, Jake Clarke-Salter, Maikel van der Werff, Arnold Kruiswijk, Martin Ødegaard en Mohammed Dauda vertrekken sowieso, waar de kans ook groot is dat spelers als Alexander Büttner, Rasmus Thelander, Thulani Serero en Matúš Bero Arnhem achter zich laten. Coach Leonid Sloetski zal met zijn team Europa in willen gaan. Heb je hier vertrouwen in, dan kun je wedden op de voorspelling dat Vitesse zich kwalificeert. Deze tip levert een quote van 1.55 op.

Kunstje

Dick Advocaat is trainer geweest van clubs als PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg en AZ, terwijl hij ook bondscoach was van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland, Servië en Nederland. Hij won veel prijzen, zoals landstitels in Nederland, Schotland en Rusland en een UEFA Cup met Zenit. Sinds het begin van dit seizoen is Advocaat actief als opvolger van Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer van FC Utrecht.

Deze play-offs vormen misschien het laatste kunstje van de ervaren trainer, al weet je bij Advocaat nooit of hij daadwerkelijk gaat stoppen. Na de 1-1 in Utrecht moeten de Domstedelingen alles op alles zetten om in Arnhem een mooi resultaat neer te zetten. Tip: de laatste uitwedstrijden geven weinig vertrouwen. Van Heracles Almelo werd nog met 0-2 gewonnen, maar daarvoor bleken ADO Den Haag (5-0), FC Emmen (2-0) en Ajax (4-1) te sterk. Wedden op de voorspelling dat FC Utrecht van Vitesse verliest levert een quote van 2.00 op.

FC Utrecht mag zich inmiddels met AZ en Vitesse tot de vaste subtop van de Eredivisie rekenen. De afgelopen vier seizoenen eindigde Utrecht al tussen plek vier en zes en kijken we nog verder terug, dan is elke eindklassering van de Domstedelingen sinds het seizoen 1999/00 tussen plek vier en elf, waarmee de club dus redelijk stabiel is. Dit seizoen is plek zes het eindstation van het team van Dick Advocaat, dat de laatste tijd toch erg slordig en wisselvallig presteert.

In de laatste zes wedstrijden werd namelijk gewonnen van Fortuna Sittard (2-1) en sc Heerenveen (3-1) en gelijkgespeeld tegen Vitesse (0-0). Er werd in deze periode echter ook driemaal verloren: alle drie de uitwedstrijden die Utrecht speelde. Bij ADO Den Haag (5-0), FC Emmen (2-0) en Ajax (4-1) leidde de club nederlagen, telkens met minimaal twee doelpunten verschil. Utrecht stond in al deze drie duels in de rust al achter, waarna het ook verloor. Dit kun je als tip voor je voorspelling gebruiken. Ga je wedden dat dit nu ook gebeurt, dan is de quote 4.65.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar de laatste vijf edities van Vitesse – FC Utrecht, dan zijn de Arnhemmers flink in het voordeel. Van deze wedstrijden won Vitesse er namelijk twee en de drie andere eindigden in een gelijkspel. Het doelsaldo is met 8-6 licht in het Arnhemse voordeel.

Teamnieuws

Vitesse mist twee spelers voor dit duel. Verdediger Arnold Kruiswijk en aanvaller Bryan Linssen kunnen niet meespelen tegen FC Utrecht.

Tegenstander FC Utrecht stelt het zonder Simon Makienok, maar behalve de Deense spits lijkt het team compleet voor deze wedstrijd.

Vitesse – FC Utrecht tip

De winnaar van het duel Vitesse – FC Utrecht mag volgend jaar Nederland vertegenwoordigen in de Europa League. Gezien de goede vorm van de Arnhemmers lijkt het een goed idee voor je voorspelling om je te richten op de thuisploeg. Tip: wedden op een overwinning van Vitesse met een quote van 2.00.

Vitesse – FC Utrecht Eredivisie play-offs wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.00
Gelijkspel: 3.85
Winst FC Utrecht: 3.60