18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – FC Basel voorspelling – wedden, quotes en tip 9 augustus 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Vitesse – FC Basel, Europa League
Aanvang: donderdag 9 augustus 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel of winst FC Basel
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

Vitesse wist het tweeluik met Viitorul te winnen. Basel is de volgende tegenstander in de kwalificatiereeks voor de Europa League. Tips, voorspellingen en quoteringen voor bij het wedden 0p Vitesse – FC Basel.

Achterstand goed weten te herstellen

Tijdens de eerste ontmoeting met Viitorul kwam Vitesse op een 2-0 achterstand. De club uit Arnhem wist nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de Thuiswedstrijd oogde Vitesse sterker dan in de uitwedstrijd. Het won dan ook met 3-1. Daardoor speelt het team in de volgende ronde tegen FC Basel.

Vitesse stroomde vorig jaar gelijk in de groepsfase van de Europa League in. Dat kwam omdat de ploeg het seizoen ervoor de KNVB-beker had gewonnen. Helaas kwam het team niet verder dan de groepsfase. Vitesse werd laatste in een groep met Lazio, Nice en Zulte-Waregem. Het was een lastige poule en de Nederlandse club wist niet te verrassen. Tegen FC Basel is Vitesse ook de underdog. Daarom levert het wedden op de Arnhemmers een hoge quote op bij de bookmakers. Voorspellen dat Vitesse wint in de wedstrijd Vitesse – FC Basel, heeft een quotering van 2.51 bij Toto.

Na lange tijd geen landskampioen meer

FC Basel mocht zich keer op keer de kampioen van de Super League, noemen, de hoogste Zwitserse competitie. Dat betekende ook dat de club elk jaar in de Champions League speelde. Tien jaar op rij werd FC Basel landskampioen, maar dit jaar was het Young Boys dat er met de titel vandoor ging. De nummer twee van Zwitserland kon zich nog wel kwalificeren voor de Champions League, maar dit mislukte. PAOK was namelijk uit en thuis te sterk voor FC Basel. Dit jaar spelen de rood-blauwen dus in de Europa League.

Vorig jaar wist FC Basel tot de achtste finale te komen in de Champions League. De club werd tweede in een poule met Manchester United, CSKA Moskou en Benfica. In de achtste finale moest de Zwitserse club het opnemen tegen Manchester City. FC Basel speelde de eerste wedstrijd thuis, maar verloor die met 0-4. Door die uitslag was de tweede wedstrijd niet erg spannend meer. FC Basel wist dat duel wel met 1-2 te winnen van de Engelse landskampioen. De Zwitserse club heeft dus laten zien dat het goed kan presteren op een groot podium. Toch krijgt de uitploeg bij het wedden op Vitesse – FC Basel een vrij hoge quote van 2.41 bij Toto.

Vorm van beide clubs

Vitesse heeft de afgelopen tijd wat minder wedstrijden gespeeld dan FC Basel. Dat komt omdat de Zwitserse competitie al is begonnen. De enige wedstrijden die de Arnhemmers speelden, waren tegen Viitorul. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel na een goede comeback. Thuis won Vitesse met 3-1 en dus gaat het met een goed gevoel de volgende ronde in.

In de competitie staat FC Basel momenteel op de vijfde plek met vier punten uit drie wedstrijden. Tussen die competitiewedstrijden door verloor de club ook nog twee keer van PAOK in de kwalificatie voor de Champions League. De wedstrijd Vitesse – FC Basel kan dus erg interessant worden, want de club uit Arnhem gaat met een beter gevoel aan het duel beginnen. Dat levert hoge quotes op bij het wedden op Vitesse – FC Basel.

Vitesse – FC Basel tip

Het lijkt erop dat FC Basel op Europees gebied sterker is dan Vitesse. De club uit Arnhem heeft wel een beter gevoel overgehouden aan de afgelopen wedstrijden. De club uit Zwitserland is gewend op hoger niveau te spelen, namelijk de Champions League. Daarom is FC Basel ook de favoriet in deze wedstrijd. De tip bij de wedstrijd Vitesse – FC Basel is: gelijkspel of winst FC Basel. Deze voorspelling heeft bij Toto een quote van 1.39.

Vitesse – FC Basel Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.51
Gelijkspel: 3.20
Winst FC Basel: 2.41