18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 1 september 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Vitesse – AZ, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 september 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.53

De nummers twee en vijf van de Eredivisie ontmoeten elkaar. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Vitesse – AZ.

Vernieuwd

Na het eerste seizoen van Leonid Sloetski nam Vitesse in de transferperiode afscheid van Eduardo, Maikel van der Werff, Rasmus Thelander, Arnold Kruiswijk, Jake Clarke-Salter, Khalid Karami, Alexander Büttner, Thulani Serero, Thomas Bruns, Martin Ödegaard en Mohammed Dauda. Voor hen kwamen Konstaninos Lamprou, Armando Obispo, Tomas Hájek, Julian Lelieveld, Riechedly Bazoer, Jay-Roy Grot en Oussama Tannane terug. De selectie is daarmee flink vernieuwd deze zomer.

Na een knappe 2-2 tegen regerend landskampioen Ajax wisten de Arnhemmers achtereenvolgens van Willem II (0-2) en PEC Zwolle (3-0) te winnen, voor een 1-1 op bezoek bij Heracles Almelo. Vitesse was vorig seizoen ijzersterk in de eigen Gelredome. Van de laatste twintig Eredivisiewedstrijden die in Arnhem werden afgewerkt, verloor Vitesse er namelijk maar een. Zodoende kan het een goede tip zijn te wedden dat Sloetski en zijn mannen minimaal één punt overhouden aan dit duel. Deze voorspelling heeft een quote van 1.39.

Onpasseerbaar

Voor AZ is de eerste belangrijke stap al gezet voor dit nieuwe seizoenen. Net als Ajax, Feyenoord en PSV plaatste ook het team van coach Arne Slot zich voor de groepsfase van een Europees toernooi. BK Häcken, FC Marioepol en Royal Antwerp moesten alledrie het onderspit delven tegen de Alkmaarders, die het in de poule op mogen nemen tegen Manchester United, Partizan en Astana. Overwinteren wordt lastig, maar AZ zal er alles aan doen dit te bereiken.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat doelman Marco Bizot ooit in zo’n goede fase heeft gezeten in zijn carrière. Antwerp wist in beide wedstrijden tegen AZ te scoren (1-1 en 1-4), maar Häcken (0-0 en 0-3), Marioepol (0-0 en 4-0), Fortuna Sittard (4-0), RKC Waalwijk (0-2) en FC Groningen (0-0) kregen dit niet voor elkaar. Bizot en zijn verdedigers vormen een schier onpasseerbare muur. Daarom lijkt het een voor de hand liggende tip om te wedden op de voorspelling ‘AZ houdt de nul’, met een quote van 4.75.

Onderlinge resultaten

Vitesse – AZ is een affiche dat vaak gelijk opgaat. De laatste keer werd het 2-2 en van de laatste zes ontmoetingen won AZ er drie, tegenover één winstpartij van Vitesse.

Teamnieuws

Vitesse moet drie spelers missen voor dit duel. Max Clark, Charly Musonda en Hilary Gong zijn er niet bij door blessures.

Bij AZ lijkt iedereen okselfris te zijn, waardoor Arne Slot vasthoudt aan de vaste basiself. Onder meer Jordy Clasie en Ferdy Druijff blijven reserves.

Vitesse – AZ tip

Gezien de vorm van beide ploegen dit seizoen lijkt het aannemelijk dat het een wedstrijd wordt met een hoog niveau. Je mag meenemen bij het wedden dat in zeven van de laatste acht thuisduels van Vitesse meer dan 2,5 goals vielen. Tip: de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’, met een quote van 1.53 bij Toto.

Vitesse – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.30
Gelijkspel: 3.60
Winst AZ: 2.75