18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 1 september 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Sparta – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 september 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.66

De regerend kampioen gaat op bezoek bij een van de drie promovendi. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Sparta – Ajax.

Verrassing

Sparta mag met recht een van de verrassingen van de start van dit Eredivisieseizoen genoemd worden. Na vier wedstrijden staat de promovendus knap op de derde plaats. Hier moet wel aan toegevoegd worden dat achtervolgers als Ajax, AZ en PSV nog een wedstrijd in mogen halen. Dan nog is de start knap. Feyenoord (2-2), VVV-Venlo (4-1), ADO Den Haag (1-2) en PEC Zwolle (2-2) wisten allen niet te winnen van de ploeg van coach Henk Fraser.

Mohamed Rayhi is een belangrijke speler voor Sparta. De middenvelder was in zijn laatste twintig wedstrijden voor de club op Het Kasteel betrokken bij tweeëntwintig doelpunten. Tegen PEC Zwolle zorgden Ragnar Ache en invaller Lars Veldwijk voor de goals. Die laatste begon nog niet in de basis dit seizoen, maar viel wel elke wedstrijd in. In die vier optredens was Veldwijk goed voor drie treffers. Tip: je kunt wedden op een goal van Veldwijk. De quote voor deze voorspelling is 2.95.

Doelstelling

De eerste doelstelling voor dit seizoen hebben Erik ten Hag en zijn spelers al behaald. Door achtereenvolgens PAOK Saloniki en APOEL Nicosia uit te schakelen, bereikte Ajax de groepsfase van de Champions League. In Europa reiken de ambities in de ArenA nog verder, aangezien Ajax ook de groepsfase van het kampioenenbal wil overleven. In de Eredivisie gaat voetbalminnend Amsterdam akkoord met niets minder dan een nieuw landskampioenschap.

De eerste stappen zijn daarvoor al gezet, aangezien Ajax na een gelijkspel tegen Vitesse (2-2) wel zonder al te veel moeite wist te winnen van FC Emmen (5-0) en VVV-Venlo (1-4). Na dit duel tegen Sparta en vervolgens sc Heerenveen, staat Ajax tegenover voornaamste concurrent PSV, dus tot die tijd moeten de Amsterdammers foutloos zien blijven. Tip: Ajax zal ervoor gaan om net als tegen Emmen te winnen zonder een tegengoal te hoeven slikken. Heb je hier vertrouwen in, dan kun je wedden op die voorspelling, tegen een quote van 2.75.

Onderlinge resultaten

Deze Sparta – Ajax zou gezien de laatste wedstrijden tussen beide clubs een prooi voor Ajax moeten zijn. De Amsterdammers wonnen de laatste vijf wedstrijden tegen de club uit Spangen, met het doelsaldo van 3-17.

Teamnieuws

Suently Alberto en Bradley Martis zijn door blessures niet beschikbaar voor Sparta-coach Henk Fraser. Spitsen Lars Veldwijk en Joël Piroe zullen gaan voor een basisplaats, maar de kans is groot dat Fraser vasthoudt aan Ragnar Ache en Halil Dervisoglu voorin.

Ajax moet het stellen zonder Donny van de Beek. Tegen APOEL Nicosia keerde Daley Blind terug in de verdediging en startte Klaas-Jan Huntelaar, waardoor Edson Álvarez en Lisandro Martínez op het middenveld begonnen. Spelers als Noussair Mazraoui en Quincy Promes hopen op een basisplek.

Sparta – Ajax tip

Kijken we naar het kwaliteitsverschil, dan mag deze Sparta – Ajax geen problemen opleveren voor de bezoekers. Wedden op een overwinning van de Amsterdammers alleen levert niet zoveel op. Tip: de voorspelling ‘Ajax wint met handicap -1’ met een quote van 1.66 bij Toto.

Sparta – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 7.70
Gelijkspel: 5.95
Winst Ajax: 1.28