18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 13 augustus 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: RB Leipzig – Atlético Madrid, Champions League
Aanvang: Donderdag 13 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Atlético Madrid
Bookmaker: Toto
Quote: 2.32

Donderdag staat er één wedstrijd op het programma in de Champions League, namelijk RB Leipzig – Atlético Madrid. Het duel speelt zich af in Estádio José Alvalade, dat in Lissabon staat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Sterk toernooi

Tot nu toe speelt Leipzig een erg sterk toernooi. Het eindigde als nummer één in groep G, waarin het Olympique Lyon, Benfica en Zenit Sint-Petersburg achter zich liet. Na de groepsfase lootte de Duitse club een lastige tegenstander, namelijk Tottenham Hotspur. Toch was dit geen probleem voor Leipzig, want het won uit met 0-1 en thuis zelfs met 3-0.

De kans is groot dat het in deze ronde moeizamer gaat. Atlético is een stugge ploeg en Die Roten Bullen zijn ook nog eens Timo Werner kwijt, omdat hij de overstap naar Chelsea heeft gemaakt. De Duitser scoorde dit seizoen al vier keer in de Champions League en hij sloot het Bundesliga-seizoen af met maar liefst 28 doelpunten. Hij wordt dus zeker gemist in het duel van donderdag.

Meestal goed in de Champions League

Atlético Madrid is zeker geen onbekende in dit stadium van de Champions League. De club heeft in de laatste jaren vaker laten zien dat het ver kan komen in het toernooi. Dit jaar eindigde Atlético op de tweede plaats in de groepsfase, want Juventus was de beste van groep D. De club uit Madrid was niet echt in gevaar. Het eindigde vier punten boven de nummer drie Bayer Leverkussen en zeven punten boven Lokomotiv Moskou, dat laatste werd in de groep.

In de achtste finale stond Atlético Madrid gelijk voor een moeilijke klus, want het moest aantreden tegen de Champions League-winnaar van vorig jaar. De verwachting was dat Liverpool door zou gaan, maar dit was niet het geval. Thuis won de club uit Madrid met 1-0 en in Engeland stond het na 90 minuten 1-0 voor Liverpool, waardoor de clubs moesten verlengen. Na dat halve uur zag de stand er heel anders uit, want Atlético won uiteindelijk nog met 2-3.

Weinig afwezigen

De teams hoeven allebei niet zoveel spelers te missen. Aan de kant van Leipzig zijn Yussuf Poulsen en Ibrahima Konaté al een tijdje geblesseerd en ook donderdag komen zij niet in actie. Bij Atlético zijn Ángel Correa en Sime Vrsaljko positief getest tijdens een coronatest, waardoor ze in quarantaine moesten. Dit betekent dat zij niet spelen tegen Leipzig.

Eerste ontmoeting tussen deze clubs

Deze clubs speelden nog nooit tegen elkaar in een officiële wedstrijd, dus er zijn geen onderlinge resultaten bekend. De bookmakers zien Atlético wel als de favoriet om dit eerste treffen te winnen. Een zege van de Spaanse club heeft namelijk een quote van 2.32 en een overwinning van Leipzig 3.10.

RB Leipzig – Atlético Madrid tip

Beide teams speelden tot nu toe erg goed in dit Champions League-seizoen. Toch kan de corona-onderbreking Leipzig duur komen te staan, want het is de sterspeler verloren. Daarnaast heeft Atlético veel meer ervaring in dit stadium van het toernooi. De tip bij RB Leipzig – Atlético Madrid is daarom dat Atlético wint en deze voorspelling heeft een quote van 2.32.

RB Leipzig –  Atlético Madrid wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 3.10
Gelijkspel: 3.05
Winst Atlético Madrid: 2.32