18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – PEC Zwolle voorspelling – wedden, quotes en tip 4 april 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: PSV – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: donderdag 4 april 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 1.19

Koploper PSV heeft een mentale tik moeten verwerken. Het verloor namelijk in een direct duel van naaste belager Ajax met 3-1. PSV kan zich geen extra puntverlies meer permitteren. Het neemt het nu in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Hete adem in de nek

PSV wist dat het bij een overwinning in de Johan Cruijff Arena de champagne alvast koud kon zetten. Ook een gelijkspel was een gunstig resultaat. Er mocht simpelweg niet verloren worden omdat Ajax PSV anders tot op twee punten zou naderen. Dat laatste gebeurde echter wel. Het werd 3-1 in Amsterdam en dat betekent dat de titelstrijd weer helemaal open ligt in de Eredivisie.

Ajax begon fel aan het duel en zette PSV vroeg onder druk. Het resulteerde in een aantal kansen, maar geen enkele daarvan werd benut. Ajax kwam uiteindelijk wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Daniel Schwaab. Mede door een miscommunicatie met doelman Jeroen Zoet verdween de bal in het Eindhovense doel. PSV moest nu in de achtervolging en kreeg via Hirving Lozano in de tweede helft een grote kans op 1-1. De Mexicaan had het vizier echter niet op scherp staan en verzuimde te scoren. De wedstrijd leek echter volledig te kantelen toen Noussair Mazroui met rood kon vertrekken. De verdediger raakte met een gestrekt been het gezicht van Angelino en Björn Kuipers vond het na inmenging van de VAR een rode kaart. PSV kwam één minuut later meteen op gelijke hoogte door een rake kopbal van Luuk de Jong. Ajax leek het met tien man lastig te gaan krijgen. Echter kreeg Daniel Schwaab namens PSV een negatieve hoofdrol in de wedstrijd. Hij beging een overtreding op David Neres in het zestienmetergebied en de bal ging, weer op aandringen van de VAR, op de stip. Dušan Tadić benutte deze strafschop en Ajax stond op 2-1. PSV kwam niet meer tot echt grote kansen en via David Neres liep Ajax zelfs verder uit naar 3-1.

Tegen PEC Zwolle telt alleen de winst. De bookmakers zien dit ook wel gebeuren gezien de lage quotering van 1.19 voor een Eindhovense overwinning. Bij een overwinning van PEC Zwolle krijg je 11.00 keer je inzet terug en bij een gelijkspel 6.60.

Verder afstand genomen van onderste regionen

PEC Zwolle heeft afgelopen wedstrijd goede zaken gedaan door met 3-0 te winnen van FC Emmen. De Blauwvingers nemen door de overwinning verder afstand van de gevarenzone. Vito van Crooy zette PEC al na drie minuten op voorsprong. Lennart Thy verdubbelde die voorsprong in de 45e minuut en was ook in de 90e minuut trefzeker.

Door de overwinning klimt Zwolle naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Het heeft nu 32 punten uit 27 wedstrijden. De kans dat PEC zich dus gaat handhaven in de Eredivisie is erg groot. Het gaat namelijk aanzienlijk beter onder trainer Jaap Stam.

Onderlinge resultaten

PSV – PEC Zwolle stond 18 keer eerder op het programma. De statistieken zijn in evenwicht met vier zeges voor zowel PSV als PEC Zwolle. De laatste overwinning van Zwolle was in het jaar 2013. Het werd toen 1-3 voor de Blauwvingers.

Eerder dit seizoen won PSV met 1-2 in Zwolle door een treffer in de blessuretijd.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij PSV kan men nog altijd geen beroep doen op de Nieuw-Zeelander Ryan Thomas. Hij kampt met een langdurige kruisbandblessure. Ook Yannick van Osch (kruisbandblessure) en Maximilliano Romero (knieblessure) liggen in de lappenmand.

Bij PEC Zwolle is er niemand geblesseerd of afwezig.

PSV – PEC Zwolle tip

PSV wil winnen om de zure nasmaak van de nederlaag in Amsterdam weg te spoelen. PEC Zwolle weet dat het hoe dan ook lastig gaat worden in Eindhoven. Het lijkt dan ook aannemelijk dat PSV gaat winnen in eigen huis van PEC Zwolle. Dat is ook meteen de beste PSV – PEC Zwolle tip en daar is een quotering van 1.18 aan verbonden bij Toto.

PSV – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.19
Gelijkspel: 6.60
Winst PEC Zwolle: 11.00