Wedstrijd: PSV – Fortuna Sittard, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 6 december 2019, 19.45 uur
Beste wedtip: Winst PSV handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.35

PSV is erg uit vorm de laatste tijd, maar kan misschien tegen Fortuna Sittard de draad weer oppakken. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op PSV – Fortuna Sittard.

Teleurstellende week

De Eindhovenaren beleefden vorige week een rampweek en het is dus zaak dat die zaterdag vergeten wordt. De afgelopen donderdag verloren ze met maar liefst 4-0 van Sporting Clube de Portugal in de Europa League. En of dat nog niet genoeg was, speelde PSV in het weekend ook nog eens gelijk tegen FC Emmen in de Eredivisie. Toch is de club uit Eindhoven deze week natuurlijk de grote favoriet tegen Fortuna Sittard. Vandaar dat een overwinning van PSV nog steeds maar een quote van 1.13 heeft.

 
Door de tegenvallende resultaten lijkt het kampioenschap te hoog gegrepen dit jaar. PSV moet zich nu eerst richten op de tweede plek, maar dit kan ook nog een lastige opgave worden. Het staat namelijk zeven punten achter AZ dat momenteel op die tweede plek staat.

Strijd om degradatie

Fortuna Sittard is een laagvlieger in de Eredivisie met als doel degradatie voorkomen dit seizoen. Momenteel staat het nog op de veilige plaatsen, maar de verschillen zijn klein in de kelder van de Eredivisie. De Limburgse club heeft vijftien punten en staat hiermee op de veertiende plek. Na dit weekend kan de nummer zestien, VVV-Venlo, ook op dat puntenaantal komen en dan wordt het gevaarlijk voor Fortuna Sittard.

 
De Limburgers boekten vorige week een verrassende overwinning thuis tegen het goed draaiende FC Groningen. Het was niet eens onterecht dat Fortuna Sittard won, want het was zeker niet de mindere in dat duel. De bookmakers zien de club uit Limburg deze week niet weer stunten. Een zege van de Limburgers heeft namelijk een quote van 14.75.

Geen moeilijke puzzel meer voor Van Bommel

Het was de laatste weken een zware taak voor Van Bommel om een opstelling te maken, dit kwam door de vele blessures binnen de selectie van PSV. Sinds drie wedstrijden geleden kan hij gewoon zijn sterkste elf opstellen, omdat Donyell Malen en Steven Bergwijn weer fit zijn. Tot nu toe leed dit nog niet tot een totale ommekeer, maar het maakt de Eindhovenaren ongetwijfeld sterker.

Eenvoudige overwinning

In het seizoen 2018/19 werd het een walk-over, want na 90 minuten stond er een 5-0 eindstand op het scorebord voor PSV. Dit kwam misschien ook wel een beetje door een vroege rode kaart voor Fortuna Sittard. Luuk de Jong was met een hattrick de grote man die dag. Ook Gastón Pereiro en Cody Gakpo waren trefzeker in dat duel.

PSV – Fortuna Sittard tip

De Eindhovenaren zijn dan wel niet goed in vorm, maar Fortuna Sittard zou geen probleem moeten zijn. Ook vorig jaar was te zien dat het krachtsverschil enorm groot was en dit kan dit jaar zomaar weer gebeuren. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat PSV wint met handicap -1. Deze voorspelling van PSV – Fortuna Sittard heeft een quote van 1.35.

PSV – Fortuna Sittard Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.13
Gelijkspel: 7.90
Winst Fortuna Sittard: 14.75