Wedstrijd: NS Mura – PSV, Europa League kwalificatie
Aanvang: donderdag 24 september 2020, 19.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.94

Ook in Eindhoven worden de eerste stappen gezet in de Europese voorrondes van dit seizoen, met een uitduel in Slovenië. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel NS Mura – PSV.

Vraagtekens

PSV zal zich in de voorbereiding op dit duel een hoop vraagtekens stellen bij de tegenstander. NS Mura is niet bepaald de meest bekende club voor Nederlandse voetbalfans. Maar deze club is wel de regerend winnaar van de Sloveense beker, waarin in de finale werd afgerekend met Nafta 1903, een club uitkomend op het tweede niveau. Mura heeft nu twee seizoenen op het hoogste niveau erop zitten, waarin het telkens vierde werd.

Vorig jaar was Maccabi Haifa te sterk in de voorronde van de Europa League, maar dit seizoen gaat het een stuk beter. Nomme Kalju (Estland, 0-4) en Aarhus GF (Denemarken, 3-0) werden verslagen. Al met al is Mura sowieso verdedigend sterk bezig aan dit seizoen. Sinds 22 augustus werden zes wedstrijden gespeeld en in al deze duels werd de nul gehouden. Dit kan een tip zijn voor je voorspelling, want wedden op ‘NS Mura’ houdt de nul geeft je een quote van 5.40.

Aanpassen

De stap in trainer had niet groter kunnen zijn. Van Mark van Bommel naar Roger Schmidt; PSV wilde graag een cultuuromslag. En dat is ook gebeurd. Een defensieve 4-3-3 met twee verdedigende middenvelders is ingeruild voor een meer offensieve 4-2-2-2. Van Jeroen Zoet, Robbin Ruiter, Daniel Schwaab, Ritsu Doan en Sam Lammers werd afscheid genomen. Yvon Mvogo, Phillip Max en Eran Zahavi zijn de nieuwe namen. En dan is PSV nog op zoek naar meer versterkingen.

De eerste twee Eredivisieduels werden gewonnen, maar zowel de 1-3 bij FC Groningen als de 2-1 tegen FC Emmen waren nog weinig sprankelend. Sowieso draaiden de mannen van Schmidt geen foutloze voorbereiding. In de zeven wedstrijden tot nu toe wist PSV telkens te scoren, maar het kreeg ook een goal tegen. Tip: je kunt voor deze wedstrijd er vanuit gaan dat dit opnieuw gebeurt. Wedden op de voorspelling dat beide clubs gaan scoren, levert een quote op van 1.94.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd NS Mura – PSV werd nog nooit eerder gespeeld.

Teamnieuws

NS Mura lijkt met een redelijk fitte selectie naar dit duel te kunnen toewerken. De 22-jarige spits Kevin Zizek is een speler om rekening mee te houden voor PSV. Hij scoorde drie keer in twee Europa League-duels tot nu toe.

Yvon Mvogo zal bij PSV nog steeds de voorkeur krijgen boven Lars Unnerstall. Noni Madueke is de favoriet om voorin de vertrokken Sam Lammers te vervangen, omdat dit duel nog te vroeg komt voor de nieuwe aanwinst Eran Zahavi. Voorin moet coach Roger Schmidt kiezen tussen Mauro Júnior en Mohamed Ihattaren.

NS Mura – PSV tip

NS Mura – PSV: de thuisploeg is een grote onbekende, maar heeft een prima Europese campagne achter de rug tot nu toe. PSV lijkt sterk genoeg om te winnen, maar verwacht wel minimaal een tegengoal. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.94 bij Toto.

NS Mura – PSV Europa League kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst NS Mura: 7.25
Gelijkspel: 4.40
Winst PSV: 1.32