Wedstrijd: Nigeria – Kameroen, Afrika Cup
Aanvang: zaterdag 6 juli 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: minder dan 0.5 goal in de 1e helft
Bookmaker: Toto
Quote: 1.96

In de achtste finale van de Afrika Cup staan een aantal gerenommeerde landen tegenover elkaar. Meest in het oog springende duel is Nigeria – Kameroen, een duel tussen de winnaars van 2013 en 2017.

Comeback Eagles

De Super Eagles zijn terug van weg geweest. Na de Afrika Cup-winst in 2013 slaagde Nigeria er niet in zich te plaatsen voor de edities van 2015 en 2017. Het eerste teken van herstel toonde het West-Afrikaanse land tijdens het WK 2018, toen het net kwalificatie misliep voor de knock-outfase.

Nigeria had kwalificatie voor de achtste finale al na 2 pouleduels beet. In de laatste groepswedstrijd liet coach Gernot Rohr de teugels vieren door niet zijn sterkste formatie op te stellen. Gevolg was een nederlaag tegen Madagaskar en het in rook opgaan van de groepswinst.

Daardoor is niet DR Congo de tegenstander in de achtste finale, maar Kameroen. Wedstrijden met meer dan 2.5 goals zijn deze Afrika Cup een zeldzaamheid en Nigeria en Kameroen vormen daar geen uitzondering op. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 1.31. Voorspellen dat er minder dan 1.5 goal valt, heeft een quotering van 2.04.

Tegen de trend in wedden

Kameroen incasseerde nog geen tegengoal, maar scoorde in 2 van zijn 3 groepsduels niet. Bij Toto is Nigeria favoriet om de kwartfinale te bereiken met een quotering van 1.65 tegenover 2.10 voor de Ontembare Leeuwen.

Gezien de recente onderlinge historie is dat niet vreemd. Nigeria bleef ongeslagen in zijn laatste vijf duels tegen Kameroen en boekte onder meer een 4-0 zege op ‘Les Lios Indomitables’ in de WK 2018-kwalificatie.

Tegen de trend van de spaarzame goals ingaan, kan lucratief uitpakken. De weddenschap ‘beide teams scoren’ heeft namelijk een quotering van 2.29. Voorspellen dat niet beide teams scoren, is gequoteerd op 1.46.

Weinig doelpuntrijk duel wordt verwacht

Nigeria en Kameroen hebben met elkaar gemeenschappelijk dat vrijwel al hun pouleduels een 0-0 ruststand hadden. Voorspellen dat er minder dan 0.5 goal valt in de 1e helft heeft een quotering van 1.96.

Gelet op bovengenoemde statistieken is het een optie om te wedden op ‘in de 2e helft wordt het meest gescoord’, gequoteerd op 2.12. Kameroen scoorde niet in zijn laatste twee pouleduels. Voorspellen dat Kameroen minder dan 0.5 goal scoort, is gequoteerd op 2.23.

Een 0-0 eindstand is een reële mogelijkheid aangezien beide teams moeizaam scoren. Nigeria krijgt geen tegendoelpunt heeft een quotering van 2.16, terwijl Kameroen geen tegendoelpunt krijgt gequoteerd is op 2.34.

Nigeria- Kameroen tip

Zowel Nigeria als Kameroen scoren deze Afrika Cup moeizaam, beide slechts 2 keer. Gecombineerd kenden 5 van hun 6 duels een 0-0 ruststand. Deze statistiek maakt het aannemelijk om te wedden op een doelpuntloze eerste helft. Daarom luidt de wedtip bij Nigeria – Kameroen: minder dan 0.5 goal in de eerste helft, bij Toto gequoteerd op 1.96.

Nigeria- Kameroen Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Nigeria: 2.46
Gelijkspel: 2.58
Winst Kameroen: 2.90