18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 4 augustus 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Liverpool – Manchester City, Community Shield
Aanvang: zondag 30 juli 2019, 16.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.67

De Engelse supercup staat voor de deur. De wedstrijd om de Community Shield is dit jaar Liverpool – Manchester City. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Vertrouwen

Hoewel het vorig seizoen opnieuw niet lukte om de Engelse landstitel in de wacht te slepen, liet Liverpool de supporters wel degelijk juichen. De grootste Europese prijs werd namelijk wel gewonnen, door Tottenham Hotspur in de finale van de Champions League te verslaan. Voor dit seizoen houdt Liverpool vertrouwen in de selectie. Alleen reserves Alberto Moreno en Daniel Sturridge vertrokken en daar tegenover staat slechts de komst van Sepp van den Berg. Verder zal Jürgen Klopp niet gaan vragen om veel aankopen.

Vooral van de aanvallers zal veel verwacht worden door de supporters op Anfield. Vorig seizoen werd namelijk zowel Sadio Mané als Mohamed Salah topscorer met 22 goals. Deze titel deelden zij met Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal). Aangevuld met spits Roberto Firmino staat er een ware topaanval op het veld bij Liverpool. Achterin is er ook veel kwaliteit met onder meer doelman Alisson Becker en Virgil van Dijk. Deze defensieve kracht kun je als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op ‘Liverpool wint en houdt de nul’ geeft een quote van 5.95.

Hegemonie

Josep Guardiola heeft als coach alle prijzen gewonnen die er te winnen vallen. Met Barcelona en Bayern München werd hij drie keer kampioen en met Manchester City tweemaal. Daarnaast won hij met Barcelona twee keer de Champions League en de wereldbeker, die hij ook met Bayern won. Met Manchester City staat de teller qua internationale prijzen nog op 0, ondanks de hegemonie in eigen land. Het lijkt tijd te worden om ook in de Champions League hoge ogen te gooien.

Voorlopig zullen de supporters van City voornamelijk hopen op het aanblijven van Leroy Sané, die veelvuldig wordt gelinkt aan Bayern München. Deze zomer kwamen de Spanjaarden Angeliño en Rodri naar Manchester, terwijl Vincent Kompany en Fabian Delph de club verlieten. De aanvallende kwaliteiten van Manchester City zijn bekend en daardoor mag je veel goals verwachten. De quote voor de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’ is 1.74. Dit kan een goede tip zijn om op te wedden.

Onderlinge resultaten

De laatste onderlinge wedstrijd voor deze Liverpool – Manchester City werd door City gewonnen met 2-1. Dat is echter wel de enige winstpartij van die ploeg in de laatste zes ontmoetingen met Liverpool. Daarvan won die club er vier.

Teamnieuws

Nathaniel Clyne moet dit duel laten schieten door een blessure, terwijl Sadio Mané nog niet wedstrijdfit lijkt. Xherdan Shaqiri profiteert hiervan. Ook Joe Gomez en Naby Keïta mogen uitkijken naar basisplekken, wat ten koste gaat van Joel Matip en Georginio Wijnaldum.

Bij Manchester City geen Riyad Mahrez, die pas kortgeleden terugkeerde van de Afrika Cup. Oleksandr Zintsjenko en Rodri krijgen waarschijnlijk de voorkeur boven Angeliño en Fernandinho, Benjamin Mendy en Aymeric Laporte moeten deze wedstrijd overslaan.

Liverpool – Manchester City tip

Liverpool – Manchester City is een ware topwedstrijd tussen de nummers twee en een van het vorige Eredivisieseizoen. De vraag is wie er met de eerste prijs vandoor gaat. Beide teams hebben veel kwaliteiten en een leuke wedstrijd mag verwacht worden. Vooral de aanvallende klasse van beide teams kan bepalend zijn. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.67.

Liverpool – Manchester City Community Shield wedden

Quotes bij Toto

Winst Liverpool: 3.85
Gelijkspel: 3.65
Winst Manchester City: 1.94