Wedstrijd: Frankrijk – Noorwegen, WK Vrouwen wedden
Aanvang: woensdag 12 juni 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Frankrijk wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

Frankrijk en Noorwegen begonnen overtuigend aan het WK vrouwen en strijden om de groepwinst. Beide landen weten dit jaar amper wat verliezen is. Dit zijn de wedtips en quotes bij Frankrijk – Noorwegen.

Spelen van oefenduels betaalt zich uit

Corinne Diacre maakte vijf jaar geleden naam door als één van de eerste vrouwen werkzaam te zijn bij een Franse professionele mannenvoetbalclub. Zij leidde Ligue 2-club Clermont Foot in 2015/16 naar een zevende plaats, de beste klassering sinds jaren.

In datzelfde seizoen werd ze verkozen als beste coach van de Ligue 2. Kort na afloop van het EK 2017 werd ze aangesteld als bondscoach van de Franse vrouwen. Als gastland van het WK 2019 speelde Frankrijk onder haar leiding vooral vriendschappelijk.

Dat ging Les Bleues goed af getuige 13 zeges in 14 duels, waaronder overwinningen op toplanden als de Verenigde Staten, Brazilië, Canada, Japan en Australië. Tegen die landen hield Frankrijk vaak de nul. Ook in het eerste WK-duel bleef de ploeg van Diacre verschoond van een tegengoal. Wedden op Frankrijk krijgt geen tegendoelpunt is gequoteerd op 1.86.

Frankrijk met sterspeelster, Noorwegen zonder vedette

Gezien de vele recente zeges zonder tegendoelpunt is het aantrekkelijk om naar de quotering van 2.05 voor ‘Frankrijk wint zonder tegendoelpunt’ te kijken.

Eugénie Le Sommer maakte haar status als goalgetter (75 goals in 160 interlands) waar door in het met 4-0 gewonnen duel tegen Zuid-Korea de openingstreffer voor haar rekening te nemen. Le Sommer heeft een quotering van 1.90 voor een doelpunt tegen Noorwegen.

Noorwegen opende het WK met een 3-0 zege op Nigeria en deed dat zonder Gouden Bal-winnares Ada Hegerberg, die een conflict heeft met de Noorse voetbalbond.

Minimale verschillen

Frankrijk won 12 van zijn laatste 15 duels met minimaal 2 goals verschil. Dat nodigt uit tot handicapwedden. De quotering voor Frankrijk wint met handicap -1 bedraagt 1.91.

Aan de andere kant zijn duels tussen Frankrijk en Noorwegen niet bepaald rijk aan goals. De laatste 8 ontmoetingen telden allemaal minder dan 2.5 goals. Noorwegen won geen van die zeven duels, Frankrijk zegevierde drie keer met het kleinst mogelijke verschil.

Wedden op minder dan 2.5 goals, gequoteerd op 2.05, lijkt daarom een aan te bevelen optie. Andere wedmogelijkheden die in het verlengde liggen, zijn ‘Frankrijk wint en minder dan 2.5 goals’ (quotering van 3.10) en ‘Frankrijk wint en niet beide teams scoren’, gequoteerd op 1.90.

Frankrijk – Noorwegen tip

Frankrijk won 14 van zijn laatste (veelal vriendschappelijke) 15 interlands. De ploeg van Corinne Diacre incasseert amper tegengoals, ook tegen toplanden. Tip bij het wedden op Frankrijk – Noorwegen: Frankrijk wint zonder tegendoelpunt, bij Toto gequoteerd op 2.05.

Frankrijk – Noorwegen WK Vrouwen wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk: 1.30
Gelijkspel: 4.95
Winst Noorwegen: 9.10