Wedstrijd: Frankrijk – Brazilië, WK vrouwen
Aanvang: zondag 23 juni 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

In de achtste finale van het WK voetbal voor vrouwen staan er een aantal krakers op het programma, waaronder Frankrijk – Brazilië. Beide landen jagen op hun eerste eindzege van een mondiaal toernooi.

De reuzin van het WK

Voor Frankrijk is er geen vuiltje aan de lucht. De Françaises behaalden een 9 op 9 in de poulefase en incasseerden slechts 1 treffer. Oudgediende Eugénie Le Sommer was reeds goed voor 2 doelpunten.

Zij is echter niet Frankrijks topscorer. Die eer is voorbehouden aan Wendie Renard. Deze verdedigster, met een lengte van 1.87 de langste van alle WK-speelsters, scoorde drie keer.

Toto heeft een aantal Player Specials ingeruimd voor Le Sommer en Renard. Wedden op Le Sommer scoort Frankrijks 1e goal tegen Brazilië is gequoteerd op 3.50. Voorspellen dat Renard scoort en wint, heeft een quotering van 4.30.

Geroutineerd spitsenduo

Brazilië kende een minder soepel verloop naar de knock-outfase: de Canarinhas verloren hun tweede duel. Tegen Australië volstond een 0-2 voorsprong niet.

De Zuid-Amerikaansen herpakten zich tegen Italië en schaarden zich als één van de beste nummers drie bij de laatste zestien. Cristiane (4 goals) en Marta (2 doelpunten) namen in de poulefase de complete Braziliaanse doelpuntenproductie voor hun rekening. Dit spitsenduo was er al in 2007 bij toen Brazilië de WK-finale van Duitsland verloor.

Player specials die van toepassing zijn op deze twee goalgetters: Cristiane scoort en Frankrijk wint (quotering van 5.50) en Marta scoort 1e goal voor Brazilië (4.00).

Duel dat meer dan 90 minuten kan duren

Frankrijk versus Brazilië is een duel tussen de nummers 3 en 10 van de wereldranglijst. Dat dit duel in de achtste finale van het WK niet in de reguliere speeltijd wordt beslist is een optie om rekening mee te houden.

Brazilië won (kwartfinale) en verloor (halve finale) bij de Spelen van 2016 een duel na strafschoppen. Frankrijk werd bij het WK 2015 in de kwartfinale uitgeschakeld na strafschoppen. Wedden op de manier van winnen ‘een van beide na verlenging’ is gequoteerd op 6.50. Voorspellen dat één van beide wint na penalty’s heeft een quotering van 8.50.

Brazilië scoorde dit WK tegen gerenommeerde landen als Italië en Australië, maar is defensief kwetsbaar. De weddenschap ‘beide teams scoren’ is met 2.20 aantrekkelijk geprijsd, gezien de aanvalskracht van beide landen.

Frankrijk – Brazilië tip

Frankrijk behaalde het maximum aantal punten in de groepsfase, maar had de nodige moeite met Noorwegen, de enige tegenstander van formaat. Brazilië scoort gemakkelijk, maar laat op verdedigend vlak regelmatig steken vallen. Tip bij het wedden op Frankrijk – Brazilië: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.20.

Frankrijk – Brazilië WK vrouwen wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk: 1.35
Gelijkspel: 5.15
Winst Brazilië: 9.00