18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Fortuna Sittard – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip dinsdag 21 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Fortuna Sittard – Feyenoord, TOTO KNVB Beker
Aanvang: dinsdag 21 januari 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel na negentig minuten
Bookmaker: Toto
Quote: 4.85

De achtste finales in het bekertoernooi staan voor de deur. Fortuna Sittard en Feyenoord gaan het in één van deze duels tegen elkaar opnemen. In de competitie eindigde dat duel in een 4-2 overwinning voor Fortuna. Dit is onze voorbeschouwing voor Fortuna Sittard – Feyenoord.

Einde aan imposante reeks

Er is een einde gekomen aan de indrukwekkende thuisreeks van Fortuna Sittard. De Limburgers waren sinds 6 oktober 2018 ongeslagen in eigen huis, maar daar kwam verandering in tegen Vitesse. Daarvoor werd er achtereenvolgens gewonnen van: Feyenoord (4-2), VVV-Venlo (4-1), ADO Den Haag (3-0 beker), ADO Den Haag (1-0 competitie), FC Groningen (1-0), RKC Waalwijk (3-2) en PEC Zwolle (3-0). Zeven duels ongeslagen in eigen stadion, het is nogal een aantal. Vitesse zal het ongetwijfeld hebben besproken in de aanloop naar het treffen met Fortuna. De Arnhemmers boekten een vrij eenvoudige zege in Sittard. Na 64 minuten stond het namelijk 0-3 voor de bezoekers uit Gelderland. Oussama Tannane en Tim Matavz waren de doelpuntenmakers. Amadou Ciss deed namens Fortuna iets terug, maar het mocht niet meer baten. De eindstand was dus 1-3.

Fortuna heeft tot nu toe een relatief gunstige loting gehad in het bekertoernooi. In de voorgaande rondes speelde het twee keer thuis. Daarnaast lootte het ook nog eens wedstrijden tegen concurrenten. Zo kwam eerst ADO Den Haag op bezoek in Sittard. Die wedstrijd eindigde in 3-0. Vervolgens kwam PEC Zwolle als tegenstander uit de koker. Ook die ploeg keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

Feyenoord lijkt weer de oude

Het gaat weer goed met Feyenoord in de competitie. De Rotterdammers zijn bezig aan een opmars in de Eredivisie. Sinds de komst van Dick Advocaat werd er in de competitie en de beker nog niet verloren. Feyenoord staat momenteel op de vijfde plaats met 34 punten uit 19 wedstrijden. Het verschil met nummer drie Willem II bedraagt slechts twee punten.

Afgelopen wedstrijd trad Feyenoord thuis aan tegen sc Heerenveen. De wedstrijd leek al na een halfuur beslist te zijn, want toen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Heerenveen deed nog in de eerste helft iets terug via Joey Veerman, maar verder werd er niet meer gescoord.

In de beker speelde Feyenoord pas één wedstrijd. Dat kwam vanwege het feit dat clubs die in Europa actief waren later mochten instromen. In de tweede ronde lootte het een uitwedstrijd bij SC Cambuur. Feyenoord had het lastig met de koploper van de KeukenKampioen-divisie, maar won wel met 1-2.

Wat denken de bookmakers van Fortuna Sittard – Feyenoord?

Ondanks de mooie thuisreeks is Fortuna Sittard niet de favoriet voor het bekertreffen met Feyenoord. De Rotterdammers krijgen het meeste vertrouwen van de bookmakers met een quotering van 1.49 voor de winst. Een overwinning van de Limburgers staat gequoteerd op 5.25 en een gelijkspel op 4.85.

Terug in de tijd: ontluisterende nederlaag voor Feyenoord in Sittard

Feyenoord zal geen goede herinneringen hebben overhouden aan de laatste wedstrijd bij Fortuna. In de competitie ging het namelijk met 4-2 pijnlijk onderuit. Bij rust stond het al 3-1 en in de eerste minuut na de onderbreking zorgde Bassala Sambou voor de 4-1. Steven Berghuis tekende in de 66e minuut nog voor de 4-2, maar het was slechts een pleister op de wonde

Dat Fortuna een lastige tegenstander voor Feyenoord is, blijkt wel uit het vorige seizoen. Toen verloren de Rotterdammers nota bene in de eigen Kuip van de Limburgers. In Rotterdam-Zuid werd het 0-2.

Teamnieuws: Feyenoord in de markt voor Amadou Ciss

Feyenoord zou mogelijk geïnteresseerd zijn in Fortuna-aanvaller Amadou Ciss. De Rotterdammers zijn nog op zoek naar een aanval. Vooralsnog blijft het bij een gerucht. Het is natuurlijk wel een pikant gerucht met de wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord in het vooruitzicht. Ciss scoorde in gewonnen thuisduel tegen Feyenoord nog twee keer.

Fortuna Sittard – Feyenoord tip

De sterke thuisreeks van Fortuna is een halt toegeroepen door Vitesse. In dat duel speelde de thuisploeg niet geweldig. Feyenoord heeft daarentegen de smaak weer helemaal te pakken. Fortuna won in de twee voorgaande bekerwedstrijden telkens wel met 3-0. Zo makkelijk zal het dit keer niet gaan, maar dat ze het Feyenoord lastig kunnen maken, is geen gekke gedachte. Onze tip bij Fortuna Sittard – Feyenoord is een gelijkspel na negentig minuten. Deze weddenschap heeft een quotering van 4.85.

Fortuna Sittard – Feyenoord TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Fortuna Sittard: 5.25
Gelijkspel: 4.85
Winst Feyenoord: 1.79