Wedstrijd: Feyenoord – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 december 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

De nummers tien en veertien van de Eredivisie staan tegenover elkaar. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Feyenoord – PEC Zwolle.

Ervaring

Met Dick Advocaat werd een brok ervaring ingevlogen om Jaap Stam op te volgen als trainer van Feyenoord. Hij is de bondscoach met de meeste overwinningen in de geschiedenis van het Nederlands elftal en eerder werkte hij ook voor bijvoorbeeld clubs als PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en AZ. Zijn nieuwste uitdaging is duidelijk: de crisis afwenden bij Feyenoord en samen met de Rotterdamse club een basis leggen waarmee een opvolger de aanval op Ajax en PSV in kan gaan zetten.

Die basis ligt er namelijk nog niet bepaald. Zo kreeg Feyenoord al 25 tegengoals in 14 wedstrijden. Dat zijn er zeven meer dan Ajax en AZ bij elkaar opgeteld. Kijken we naar de laatste vier gespeelde wedstrijden, dan wordt duidelijk waarom. Zelf bij een overwinning op RKC Waalwijk weet de tegenstander nog twee goals te maken. Zodoende kan het een goede tip zijn te wedden op de voorspelling ‘Feyenoord houdt niet de nul’, tegen een quote van 1.51.

Dip

Vorige speelronde wist PEC Zwolle met 3-1 van Fortuna Sittard te winnen. Dit bleek voor de ploeg van coach John Stegeman een welkom resultaat in de strijd tegen degradatie. PEC zal wel hoop putten uit de andere wedstrijden tegen concurrenten op de ranglijst. Tegen Sparta werd een puntje behaald: 2-2. Daarnaast wisten de Zwollenaren te winnen van FC Emmen (1-3), RKC Waalwijk (6-2), ADO Den Haag (3-1) en zoals gemeld Fortuna Sittard (3-1). Deze resultaten zorgen ervoor dat Zwolle niet direct hoeft te vrezen voor afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie.

Kijken we naar uitwedstrijden, dan is de reeks wel bedroevend te noemen. Alleen in Emmen werd een positief resultaat geboekt, verder verloren Stegeman en zijn spelers alle wedstrijden op vreemd terrein. Sterker nog: de laatste vier uitduels (tegen FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Twente) stond PEC in de rust achter en verloor het uiteindelijk ook. Tip: je kunt wedden dat dit ook nu gebeurt. Deze voorspelling heeft een quote van 1.76.

Onderlinge resultaten

Het recente verleden van Feyenoord – PEC Zwolle levert een thuisvoordeel op. Van de laatste zes wedstrijden won Feyenoord er namelijk drie, tegenover één PEC Zwolle-zege. Het doelsaldo in deze zes duels is 13-8.

Teamnieuws

Dick Advocaat moet vooral achterin mensen missen. Wanneer doelmannen Kenneth Vermeer en Justin Bijlow niet beschikbaar zijn, zal Nick Marsman zijn handschoenen aan moeten trekken voor dit duel. Ook verdedigers Edgar Ié, Sven van Beek en Rick Karsdorp staan door blessures langs de kant. Hierdoor mogen Marcos Senesi en Lutscharel Geertruida uitkijken naar basisplekken.

PEC Zwolle zag vorige week Reza Ghoochannejhad een rode kaart krijgen tegen Fortuna Sittard en de Iraniër zit nu een schorsing van één duel uit. Hierdoor zal Lennart Thy waarschijnlijk in de punt van de aanval gaan starten. Etiënne Reijnen is geblesseerd en kan achterin niet spelen. De kans is groot dat Michael Zetterer weer op doel mag beginnen.

Feyenoord – PEC Zwolle tip

Advocaat wil van deze Feyenoord – PEC Zwolle zijn tweede overwinning maken. Die kans is gezien de vorm van PEC Zwolle ook wel mogelijk. Wel is de defensie van Feyenoord niet de meest zekere. Hierdoor mag er ook verwacht worden dat de bezoekers gaan scoren. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.65 bij Toto.

Feyenoord – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.30
Gelijkspel: 5.40
Winst PEC Zwolle: 8.05